Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona mama:(

Przerost gruczołów piersiowych

Polecane posty

Witajcie Drogie Mamy, mam problem. Lekarz przy badaniu mojej 16-miesięcznej córeczki zauważył przerost obydwu gruczołów piersiowych. Dostałam skierowanie na oddział endokrynologiczny na badania. W mojej głowie roi się mnóstwo myśli i boję się, że to coś poważnego. Czytałam trochę o tym w internecie, ale są różne opinie na ten temat, raz jest napisane, że to częste u małych dzieci, raz, że bardzo rzadkie. Czy miał ktoś podobny problem? A może ktoś się na tym zna? Co może być przyczyną tego schorzenia? Jak wygląda leczenie? No i jak wyglądają badania podczas pobytu w szpitalu i na jak długo nas tam zatrzymają (pytam, bo moja córcia bardzo źle zniosła ostatni pobyt w szpitalu, tylko się wymęczyła i wystraszyła)? Bardzo proszę o pomoc...

up

up

up

Gość kawaa220
Może najlepiej byłoby skierować te pytania do lekarza?

Byłam u lekarza z małą i gdyby mi na te pytania odpowiedział to nie zadawałabym ich tutaj. Pytania kieruję do mam, które miały podobny problem lub osób, które coś na ten temat wiedzą. Martwię się i chyba mam do tego prawo. Więc jeśli ty nic na ten temat nie wiesz to się nie udzielaj.

Gość Gosiaczkowo
może niewiele pomogę, bo nie za bardzo znam sprawę, ale mojej kuzynki córka ma ten sam problem. Wiem, że jeżdżą raz w roku do jakiejś kliniki na badania. Poza tym ciągle bierze hormony, a ma teraz chyba z 10lat.

Gość pic na wodę '
Tarczyca.

mój syn miał ginekomastię, lekarz sugerował operację, ale nie zgodziłam się, brał leki i trochę zeszło jego klatę ogląda wyłącznie lekarz :P

Dzięki za odpowiedzi... Czytałam, że może jest to spowodowane spożywaniem drobiu, a mała je go sporo... Mogłam tylko iść do lekarza prywatnie, ale do szpitala idziemy już w piątek. Lekarka zapytała tylko o jajka, ale mała ich nie je, bo nie lubi. Może wystarczyło wprowadzić odpowiednią dietę, a nie ciągać od razu dziecko po szpitalach...:(