Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla mnie to niezrozumiałe

czy nadwaga/otyłość może być przyczyną spadku libido?

Polecane posty

mój 28- letni facet stroni od bliżeń - unika seksu. Mimo że nawet nie mieszkamy jeszcze razem ( ale juz tuz tuż). Ma natomiast sporo nadwagi ( waży ponad 100kg) i myślę sobie czy to nie jest tego przyczyna. Mówi że mnie kocha i mu się podobam, ale jakoś tego nie czuje. Czuje się nieatrakcyjna przez to :( Wpadam w kompleksy w wieku 26 lat:( I do tego mamy się pobrać za kilka miesięcy Wczęsniej nie było aż tak źle tzn kiedy wazył mnie jakies 15 kg zbliżenia były częstsze. Zatem - nie podobam mu się/znudziłam albo to przez tą wagę. Jak myślicie co jest bardziej prawdopodobne? P.S,. Ja się nie zmieniłam fizycznie

Gość Palihuana
No mógłby zrzucić parę kilo :) Miałby wzrokowo większego :P Myślę, że to sprawka złej diety i braku ruchu ;) Facet aktywny fizycznie chce i może więcej :)

no niby chce zrzucić ( tak mówi) ale jakoś tylko mówi. Pracę ma siedzącą i ciągle tyłek w samochodzie. Kiedyś tak nie było, ćwiczył, chodził na siłownie, basen i nie jeździł tyle samochodem. Ktoś powie - "zmęczony ( fakt długo pracuje) jedźcie na urlop to zobaczysz wtedy" - no i pojechaliśmy w zeszłym roku za granice na urlop i co? Zero seksu! Tzn sorry - raz - po moich prowokacjach. Ehhh :(

Gość otyłość
sama w sobie nie musi byc przyczyna spadku libido. za tym moze kryc sie np, poczatkujaca cukrzyca. A przy tej chorobie libido spada na łeb na szyje. twój facet moze nawet o tym nie wiedziec. powinien zrobic sobie badanie poziomu cukru we krwi. Mój facet tez miał spory nadmiar. Aż pewnego dnia libido padło i co? o mały włos sie nie rozstalismy, bo myslałam ze ma jakąs inna kobiete.Cos mnie jednak tkneło, nawet nie wiem dokładnie co, taki impuls, zeby moze sprawdzic czy mu zdrowie nie szwankuje. poziom cukru miał na pułpaie 380 jednostek. nasteponego dnia był juz u lekarza. dostał leki, dietę i od kilku miesiecy jest jak nówka cewka:-Dna szczescie tabletki wystarczaja a pni doktor stwierdzila ,ze kiedy schudnie do odpowiedniej wagi to prawdopodobnie i cukrzyca moze sie cofnac na zawsze. Tłuszcz nie pozwala insulinie prawidłowo funkcjomowac w organiźmie, hamuje ją i stad były te kłopoty. po za tym, był ciągle ospały, zmeczony i wiecznie chciało mu sie pic. jesli cos takiego zauważasz to pogoń do lekarza.

no no.. musze to sprawdzić. Chociaż on np nie lubi w ogóle słodyczy, nie ma ciągotek dl cukru i nie jest ospały ( zmęczony częśto i pić się chce owszem ale tak umiarkowanie jak to facet). Wiem natomiast że jego babciazmarła w skutek zaawansowanej cukrzycy ( ciężki przypadek)

moze byc bo rosnie aktywnosc aromatazy ktorej zrodlem jest tkanka tluszczowa. Tk tluszczowa to tak naprawde orgn aktywny hormonalnie. aromataza przeksztalca testostst w estrogeny dlatego w pewnym momencie sylwetka takich kolesi nabiera cech gynoidalnych i rosna cycki- ginekomastia

no cycka troche ma:/