Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luna Moon

Zmywająca się farba do włosów...

Polecane posty

Witam. Jakieś 2-3 tygodni temu pierwszy raz w życiu pofarbowałam sobie włosy. Wybrałam farbę firmy Syoss, odcień "intensywna czerwień". Muszę przyznać ze efekt był świetny, byłam bardzo zadowolona. Jednak przy codziennym myciu głowy ten piękny kolor po prostu się zmywał :( . W tej chwili jak myję głowę, nie widzę żadnej zafarbowanej wody, jednak mój kolor teraz nie jest taki mocny jak na początku. Chciałam się dowiedzieć czy jest jakiś sposób by następnym razem mój kolor nie wyblakł, a jeśli już to, żeby trzymał się dłużej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam:)

Gość hsuiQSHU
gorszej farby nie mogłaś już wybrać:O

Gość mistylady84
ja po sobie zaważyłam że ogolnie jak farbuje sie u fryzjerki to dłużej się trzyma. jak czasem robiłam koloryzacje w domu a czasem w spa cece u fryzjera to była kolosalna różnica. no i fryzjer ma też taka zalete że nie wyjdzie Cie na glowie nie wiadomo jaki kolor, tylko zrobi tak żeby był jaki sobie zażyczysz. a jeszcze weź pod uwagę że rudy, czerwony i takie kolory wypłukują się szybciej.

Gość no ielz moznaaa
czerwone kolory zmywaja sie najszybciej z wlosow . nie wiem czy farby syoss sa dobre moze sprobuj innej firmy. moja koelznaka farbowala safira i kolor dlugo sie trzymal.

Gość DWFSFRWE
Najlepsze farby polskiej taniej firmy joanna. ( Jestem fryzjerka wiem co mowie, w salonie nie farbuje klientce tym wlosow bo za tania i nie wypada hehe ale sobie juz tak)

Chciałam się również dowiedzieć jaki szampon i odżywka do włosów farbowanych są dobre.

Gość superiomiei
Szampon i odzywak to wedle uzniania;) zalezy jakie masz wlosy i zasoby portfela:) Ja od siebie odradzam wszelkie loreale garniery pantene itd Lepiej siegnac po jakies naturalniejsze produkty ( nawet szmpon dla dzieci)albo cos troche drozszego ale skutecznego

Gość przypadek 02A
odżywki koloryzujące naturalne, ziołowe są trwalsze niż farby wszystkie.Koloru nie polecam ani nie odradzam w zależności od jasności włosów koloru i odżywki do wyboru blond, rudy, papryka, brąz, czarny, na przykład Chna Basma, mieszane i podobne preparaty.

Gość koloil
sama farbowałaś? są szampony specjalne do podtrzymania koloru, podobno płukanie wodą z octem też pomaga. ja się boje że by to śmierdziało potem :( któraś z was próbowała?