Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viantoimel

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość viantoimel

Mam 13 lat i będę pierwszy raz u ginekologa, czy jest strasznie źle? Mam powód pójścia, a nie kontrolnie... A i mam pytanie, o jednym z problemów powiedziałam mamie, ale zapomniałam powiedzieć, iż chyba mam zakażenie... miejsc intymnych i się teraz zastanawiam, czy lekarz zauważy, że coś jest nie tak, czy będę musiała najpierw powiedzieć?

Gość monika00
Witam. Nie masz się czego obawiać. Pierwsza wizyta nie jest straszna. Zazwyczaj ginekolog pyta przed badaniem czy występuje świąd pieczenie itp. warto powiedzieć prawdę ponieważ wtedy sprawdzi pH pochwy. I przepisze odpowiednie leki aby się pozbyć infekcji. Pozdrawiam.

hej planuję iść do ginekologa w najbliższym czasie to będzie moja pierwsza wizyta i chcę go poprosić o dobranie dla mnie dobrej metody antykoncepcji. mam tylko jeden problem. jestem w trakcie okresu. czy jeśli on mi sie skończy to jest jakaś szansa na to bym mogła się zabezpieczyć po okresie na ten najbliższy miesiąc (plastrami lub pigułkami albo czymś innym) ? czy raczej nic mi to nie da ?