Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikola

Peeling kawitacyjny

Polecane posty

Gość anikola

Jakis czas temu mialam wykonywany ten peeling i zostala mi zalozona opaska na reke, jednak gdy dzis bylam w innym gabinecie na tym samym peelingu kosmetyczka nie zalozyla mi tej opaski. I w zwiazku z tym mam pytanie po co jest ta opaska i czy moga byc jakies konsekwencje gdy mialam ten zabieg zrobiony bez tej opaski

Gość opensky
Podczas zabiegu peelingu kawitacyjnego nie zakłada się żadnej opaski na rękę. Zabieg polega na użyciu specjalnej "łopatki" wprawionej w drgania przez ultradźwięki, przesuwaniu jej po zwilżonej woda lub tonikiem skórze. Ultradźwięki powodują powstawanie w płynie pęcherzyków powietrza, które w zetknięciu ze skórą wybuchają. Ta mini eksplozja powoduje złuszczenie górnych warstw naskórka wraz z zanieczyszczeniami. Dodatkowo pęcherzyki dostając się do wnętrza porów skóry i tam wybuchając wyrzucają zanieczyszczenia na zewnątrz, oczyszczając tym samym pory skóry. To tyle, nie płynie tu żaden prąd, więc elektroda bierna w postaci opaski nie jest potrzebna. Podejrzewam, że poprzednim razem miała Pani wykonany inny zabieg, lub peeling był połączony z innym zbaiegiem, a opaskę założono na samym jego początku.