Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuuuu

ZĄBKOWANIE POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość ratunkuuuuuu

córka ma skończone 7 miesięcy i non stop marudzi, nie ma temp. i nie ma też zaczerwienionych dziąseł, ciągle wkłada coś do buzi i się ślini. Myślicie że to może być ząbkowanie? taki stan trwa już jakieś 3 tygodnie i szczerze mówiąc już tracę cierpliwość wyglądając tych ząbków. Mała strasznie się męczy. Czy dziecku którejś z was wyrósł ząbek a nie zauważyłyście zaczerwienionych dziaseł????

Gość Ząbkuje.
Kup jej specjalny naszyjnik dla dzieci z bursztynu bałtyckiego to jej przejdzie. One działają i są w 100% naturalnym remedium, a nie chemią z apteki.

Gość mamamama26
nie pociesze cie bo moj tak ma jak piszesz od 5 m-ca - teraz ma 9 a zębów brak

Gość fajna mama
Kurcze wspolczuje wam dziewczyny moja mala dostala pierwszego zabka jak miala 7miesiecy ale jedynym objawem byl katar- pierwszy w zyciu... teraz ma roczek i wychodzi jej 7my zabek dwie noce goraczkowala (pierwszy raz w zyciu) i miala rozwolnienie, ale bez kataru sie obylo, ale w dzien szalala rozesmiana... teraz juz jest ok choc na zabka nadal czekamy.... ale dzieki bogu ze nie marudzi... Ja smaruje dziaselka Dentinoxem, no i zbijam goraczke ibuprofenem. A dziaselka ma opuchniete w miejscu nowego zabka... Polecam tez gryzaki z lodowki badz duza marchewke! Aj czemu te zeby musza nam dokuczac prawie cale zycie:(

Gość Ewela_19
Ja również polecam bursztyn zamiast parafarmaceutyków, bo ich się jeszcze dziecko w życiu nałyka.

Gość jllkkjlkjlkjl;k
bursztyn?????????/ nie róbcie se jaj!!!

Gość Ewela_19
Jakich jaj? Pełno dzieci na świecie je nosi, więc nie wiem o czym piszesz? Do Polski jak zwykle info. o nowych rozwiązaniach docierają ze średnio 3 letnim opóźnieniem (albo o zgrozo w ogóle je omijają) i ludzie nie wiedzą ile przegapiają... no ale...

Gość jllkkjlkjlkjl;k
nosza chyba dla ozdoby???

Gość Ewela_19
Nie. Je się kupuje w aptekach. To nie ozdoba. Były już na forach takie wątki. Możesz poszukać. Nawet jakoś w ubiegłym miesiącu komuś tu tłumaczyłam ich działanie, więc nie chcę się powtarzać, ale możesz poszukać. Jak nie wierzysz poszukaj informacji w necie w różnych jeżykach i recenzji rodziców. W EU Zachodniej, USA, Kanadzie są bardzo popularne. (U nas się spisuje na medal.)

Gość Ewela_19
różnych językach *

Gość Ząbkuje.
Yup, zgadzam sie z Ewela! Mogę ci zrobic fotkę swojego i wkleić, żeby pokazać o co chodzi. Ja kupiłam w Zürichu. Tam faktycznie kupa dzieci je nosi i podpatrzyłam wlasnie u ludzi i potem zaczełam o nie wypytywać. To wszystko prawda. Czekaj zaraz zrobie zdjecie.. moment

Gość Ząbkuje.
Proszę: http://img135.imageshack.us/img135/5364/bursztyn.jpg Obok dla porównania wielkości polozylam 2 standardowej wielkosci dlugopisy, ktore miałam pod ręką. Jak przyblizysz obraz, to zobaczysz ze koraliki są specjalnie zabezpieczone słupłami z każdej strony i maja bezpieczne zakręcane zapiecie. Bursztyn musi byc specjalny oczyszczony ze specjalnym przeznaczeniem dla niemowląt. Są sprzedawane w różnych kolorach. Zasada jest taka, ze dziecko musi je nosic non-stop w dzien i w nocy zeby byl efekt, a nie symbolicznie godzine dziennie. Zreszta wiecej przeczytasz w Google. Wiekszosc jest producentow z Niemiec. Bursztyn jest zawsze baltycki.

Gość Ząbkuje.
Kafe jak zwykle rozwaliła link. Trzeba wykasować spacje na końcu i wejdzie. ;)

Gość zanussi? kiedys byl whirlpoola
slyszalam o tym. to sie nazywa naszyjnik dla zabkujacych dzieci z bursztynu baltyckiego. amber teething necklace czy jakos tak, albo bernstein baby zahnkette

Gość Ząbkuje.
On musi miec kontakt ze skora, bezpośredni, bo to nie jest ozdoba i nie nosi sie tego na ubraniu tylko pod, żeby był ogrzewany przez ciepło skóry dziecka i uwalniał do niej lecznicze olejki. Warto spróbować. Pozdrawiam i uciekam na obiad! 🖐️

zabkuje i odrazu ratunku... ? przeciez my nic nie pomozemy :) jesli to zebyto powinny niebawem sie pokazac,moj syn marudzil juz na 2 tyg przed wybiciem sie ząbka,jak wychodzily mu trzy 3 to marudził 4 tygodnie ;) dziasla nie musza byc zaczerwienione przy wychodzeniu zebow,moj nie mial ani razu a do tej pory wyszo mu 16 zębów

zabkuje i odrazu ratunku... ? przeciez my nic nie pomozemy :) jesli to zebyto powinny niebawem sie pokazac,moj syn marudzil juz na 2 tyg przed wybiciem sie ząbka,jak wychodzily mu trzy 3 to marudził 4 tygodnie ;) dziasla nie musza byc zaczerwienione przy wychodzeniu zebow,moj nie mial ani razu a do tej pory wyszo mu 16 zębów

Mój od wczoraj goraczkuje ( nawet 38,7). Zbić udaje mi się dopiero jak podam dwa rodzaje środków. Dziś wezwałam już lekarza. I gorączka przeszła:) No, ale jak przyjedzie to przynajmniej będę pewna. A zębiska dwa "lazą" na dole. A że się ślini i wkłada wszystko do buzi to nic strasznego jeszcze. Nie wiem czemu się tak niecierpliwisz autorko.