Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZielonaCytryna....

Ile kosztują badania prywatnie w ciąży?

Polecane posty

Gość prenatal klasik
tez mam kota- sprzatalam. Wiadomo, ze nie reka :D ale obawy mam. Oddalam go gdzies na miesiac przed zajsciem w ciaze. cytryna- nie martw sie, moze nie bedzie tak zle. Wierz mi, ze dziecko b. duzo zmienia ;)

Gość ale kazdy ogólny
no niestety usg też wolałam prywatnie - 80zł x4 :(

Gość ZielonaCytryna....
21. Uwierz mi, że wyrzuciłaby mnie na 1000000%. Dla mnie sam fakt wyrzucenia jest uwłaczający dlatego wiedziałam, że musze szybko wyjść za mąż i wyprowadzić się z domu. Chciałam mieć dzieci ale nie teraz, to nie mój czas... Ale krzyk i płacz i tak już nic nie pomogą.

Gość maminaa
zmiescisz sie w sukienke...tylko obys w dnu slubu dobrze sie czula...obyś nie maila wymiotow...

Gość prenatal klasik
a w ktorym miesiacu teraz jestes? Szkoda mi Ciebie... u prawde mowiac tez byla wpadka i to po niedlugiej znajmosci ale ja sie b. ciesze, facet tez, no a mama to wrecz szaleje. Ale ja juz dosc wiekowa jestem i u mnie to troche inaczej wyglada

Gość ZielonaCytryna....
Wiem, że zmienia tylko nie w przypadku mojej matki. Wiem, ze to przykre ale nie mam w niej oparcia i nigdy nie miałam. Chciałam już kilka razy wyznać jej prawdę, ale po co ? Co to zmieni ? Wiem, ze wtedy mogłabym pakować menele a nie mam dokaą pójść.

Gość ZielonaCytryna....
Jak byłam tydzień temu na badaniu to był 6 tydzień więc teraz już 7. To dziecko to też wpadka, ja nie mam na kogo liczyć ale póki moge to oddam co mam, nie potrzebuje przecież ubrań czy kosmetyków wole dla dziecka to przeznaczyć.

Gość maminaa
moze nie Twoj czas, ale gwarantuje Ci jedno!!! ze jak zobaczysz swoje dziecko na usg jak sie rusza i jak bije serduszko, oszalejesz z radości!!!!!!!!! to jest przecudowne uczucie!!!!!

Gość prenatal klasik
maminaa- to prawda :D ja bylam w szoku jak dwie kreski zobaczylam na tescie a pozniej bylam w szoku jak na usg lekarka powiedziala mi, ze ten mrugajacy punkcik to serduszko :D

Gość ZielonaCytryna....
W ubiegłym tygodniu widziałam bijące serce i nie byłam w stanie powstrzymać łez. Nikt kto nie widział tego 'zjawiska' nie zrozumie matki. Ja poryczałam się jakbym sama była dzieckiem, bardzo mnie to wzruszyło. Ja niestety jestem z dzieckiem sama, nie mam żalów ani pretensji do dziecka bo to nie jego wina... Każdy wybiera sam jak chce żyć. Ja też dokonałam wyboru, jestem z mężczyzną który mnie nie szanuje i nie interesuje się dzieckiem

Gość prenatal klasik
Cytryna- dobrze, ze tak myslisz :) Na faceta tez nie mozesz liczyc?

Gość maminaa
prenatal klasik - a w ktorym jestes miesiacu??ja 13tydzien Uczucie jest niesamowite, mi nawet raczką pomachalo po monitorze i tez plakalam:):) z radosci:)

Gość maminaa
ja na chwile musze zmykac, wieczorem tu jeszcze zajrze, podbijajcie dziewczyny temat.

Gość prenatal klasik
:(:(:( Smutne to bardzo... Powiem Ci szczerze, ze Ja jak na razie to 100% pewnosci nie mam, co do mojej przyszlosci z facetem (u mnie to troche skomplikowane) ale jestem pewna, ze co by sie nie stalo, to dzieckiem bedzie sie interesowal. ehhh... nigdy nie jest tak, jak bysmy chcieli :( Moge Ci powiedziec jeszcze , ze jak poczujesz pierwsze ruchy, to tez bedziesz plakac :D:D:D A bierszesz witaminy jakies i kwas foliowy?

Gość prenatal klasik
ja "juz" w 22 tyg. jestem

Gość prenatal klasik
ja tez uciekam. Bede tu zagladac

Gość ZielonaCytryna....
Hej przepraszam nie było mnie przez chwle. Tak biorę kaw foliowy, jem codziennie duzo warzyw i owoców, chleb razowy, pije soki

Gość ZielonaCytryna....
kwas foliowy**

Gość do prenatal klasik
bardzo dobrze, że masz kota - jeśli był zarażony toxoplazmozą, to masz przeciwciała i ta choroba więcej nie będzie Ci zagrażać, jeśli nie a kot nie wychodzi itd. to tez nie masz go co oddawać, a jeśli jest wychodzący to po prostu myj ręce po sprzątaniu kuwety. toxoplazmozą możesz się zarazić tylko przez kontakt z kupą kota, ale nie byle jaką - musiałaby leżeć w kuwecie ok. 5 dni w wilgoci i cieple, bo własnie w takich warunkach i tyle czasu rozwijają się pasożyty w kupie kota. a potem jeszcze musiałabyś nie umyć rąk. jest naukowo udowodnione, że toxoplazmozą od kota zarazić się można w 1 % przypadków, zaś najwięcej zarażeń jest po zjedzeniu surowego mięsa i NIEUMYTYCH DOKŁADNIE WARZYW (chodzi o ziemię, w której rosną, a w której są odchody).

Gość maminaa
zielona Cytryna, to co Ty zrobisz teraz???jak nie masz wsparcia w mamie i w chlopaku, po co chcialas wychodzic za mąż skoro piszesz,ze Cie nie szanuje... nie marnuj sobie życia... jestes bardzo mloda!!!cale życie przed Tobą. ja ze swoim mezem tez duzo przeszlam i przechodze, ale odkad jestesm w ciazy bardzo sie interesuje, wyrecza mnie w wielu rzeczach i nie moze doczekac sie dzidziusia, mam nadzieje, ze to nie tylko taki dobry przez okres ciazy... niestety pewności co do facetow i dalszej przyszlosci nie mamy:(L(

Gość maminaa
prenatal klasik --. a ty bierzesz kwas foliowy i witaminy jednoczesnie??mi lekarka teraz powiedziala abym kwas odstawila, a brala tylko witaminy..13tc. a jakie to uczucie jak poczuje ruchy dziecka no i kiedy mogą się pojawić??już nie moge sie doczekac:):)

Gość maminaa
buuu, nie ma was dziewczynki??:(:(