Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejzi

Oceńcie moją dietę

Polecane posty

Gość lejzi

Moja dieta jest taka: Śniadanie: kanapka z żółtym serem (nietłustym) na chlebie razowym lub pełnoziarnistym (bez masła), 1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy, potem pije lekką herbatę z cytryną 2. śniadanie: szklanka kaszy jęczmiennej z warzywami Obiad: jajecznica z 2 jajek, smażona na łyżeczce oleju rzepakowego podwieczorek: mała salaterka jagód kolacja: jogurt naturalny To oczywiście przykładowy dzień, ale mniej więcej tak wygląda moja dieta. Nie chcę się zagłodzić, tylko schudnąć rozsądnie, między 2. śniadaniem a obiadem ćwiczę (tańczę, albo jeżdżę na rowerku stacjonarnym ok półgodziny). Odstępy między posiłkami trwają 3 godz. Nie piję nic słodkiego. Mam niskie zapotrzebowanie energetyczne. Ważę 70 przy wzroście 164 cm i siedzę w domu. TO WG WAS DOBRA DIETA?

Gość nie dobra jest
Po pierwsze - ćwiczenia co najmniej 45 minut powinny trwać, 30 to za mało. Po drugie - gdzie mięso i ryby? Chude mięso i tłuste ryby muszą być. Po trzecie - owoce zawierają cukier, ja bym na początku z nich zrezygnowała i zastąpiła jakimiś innymi przekąskami np. warzywami z niską zawartością cukru.

Gość lejzi
są ryby, ja tylko dałam przykładowy dzień- jem mortadelę wędzoną, smażę rybę, piekę pierś z kurczaka. Owoce co 2. dzień.

Gość lejzi
tzn. makrelę wędzoną :) takie rzeczy zazwyczaj jem na obiad

Gość nie dobra jest
Co to jest mortadela wędzona? Raczej za zdrowo to nie brzmi :o

Gość nie dobra jest
Aha :D Ryb nie smaż tylko piecz albo rób na parze lub griluj (np. na grilowej patelni), ale ja najbardziej lubię pieczone.

Gość lejzi
ale ja smażę na 1 łyżce oleju rzepakowego, a trochę tych tłuszczy omega3 przecież trzeba dostarczać...

Gość lejzi
WYPOWIADAJCIE SIĘ, CO MYŚLICIE NT. DIETY. Czy jest dobra?

Gość lejzi
reklamo, nie będę wydawać pieniędzy, skoro mogę schudnąć za darmo.

Gość lejzi
Mógłby ocenić ktoś znający się, np. Borsuk?

Gość moim zdaniem 123
wg mnie dobra jest. Zamieniłabym tylko miejscami 2gie śniadanie i obiad. W dni bezmięsne jajka są wskazane. Do owoców bym się nie czepiała. Lepiej jagody niż banany/winogrona (cała miseczka, bo po troszku ok). No i jakaś herbatka zielona czy coś podobnego by się przydało.

Gość lejzi
piję herbatkę odchudzającą, ze 3 szklanki wody i reszta to zwykła herbata z cytryną, oczywiście bez cukru- tak może być?

Wydaje się dobra, jeśli chcesz więcej informacji na temat diet i często fajnych przepisów, to zajrzyj sobie na facebooku na profil odchudzanie i oczyszczanie langsteiner, bardzo dużo przydatnych wpisów.

Gość oshiana
to db., że dobra! a mylcie, że szybko będę chudnąć?

Gość oshiana
Bo ja ją wezmę, te dietę ale ja pracuję więc może trcohę więcej będę jeść.

Gość lejzi
Mój dzisiejszy jadłospis: Śniadanie: trochę kaszy jęczmiennej (jakie 30g), mizeria z ogórka z jogurtem naturalnym, 2 wafle ryżowe 2. śniadanie: kurczak pieczony bez tłuszczu i bez skórki, trochę kaszy jęczmiennej (jakieś 40-50 g) i jako surówka pokrojony mały pomidor polany 5 łyżeczkami jogurtu naturalnego. Obiad: jajecznica z 2 jaj z pomidorem i cebulą (jakieś 1/3 całego pomidora i 1/5 całej cebulki) smażona na 1 łyżce oleju rzepakowego Podwieczorek: mały kubeczek jogurtu naturalnego Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem Jeśli chodzi o ruch to byłam dziś w sklepie (sama droga zajmuje łącznie 30 min i jeździłam na rowerku 40 min) Popełniłam jakieś błędy?

Gość lejzi
i zjadłam 2 okienka czekolady mlecznej nadziewanej nadzieniem porzeczkowym o 18.

Gość Lejzi
up Dziś zjadłam: rano: 2. kanapki (bułka żytnia, ser, sałata, ogórek- bez pokrywki) 2. śniadanie: 5 wafli ryżowych potem HIIT obiad: naleśnik z 2 jajek, 3 łyżek mąki pszennej i wody, z warzywami: trochę pomidora, papryki, cebuli, sałaty- przyprawione curry, czosnkiem w proszku i papryką słodką Zjem jeszcze: kolacja: mały serek wiejski ze szczypiorkiem, nie solony!