Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 1.5 rocznej coreczki

problemy z jedzeniem

Polecane posty

Drogie mamy mam problem z córka która ma 1,5 roczku i dławi się każdym większym kawałkiem jedzenia. Wszystko jej smakuje nie mam z tym problemów tylko ten jeden:( kawałeczkiem chlebka się dławi już nie wspomnę o twardszych rzeczach czy któraś z Was drogie mamy miała podobnie?

Gość a kiedy zaczelas jej dawac
wieksze kawalki? do kiedy miksowalas jedzenie?

wieksze kawalki? do kiedy miksowalas jedzenie?

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja mam (a raczej miałam)z moim urwisem który obecnie ma dwa latka. Mały miał spore obniżenie napięcia mięśni, w ogóle nie ssał ( od urodzenia pił i jadł łyżeczką). Temat dławienia się nawet najmniejszym kawałeczkiem znam bardzo dobrze. Sporo czasu zajęło nam przejście na w miarę twardsze i większe kawałki. Sukcesywnie dawałam mu coraz to większe kawałki. Nie ukrywam, że zdarzało mi się go trochę przegłodzić i wtedy zjadał wszystko (mały był i jest mega niejadkiem więc nie miałam łatwo ale udało się).

dawac kawalki? do kiedy miksowalas jedzenie?

Gość karwatwarz
hej moj syn skonczyl 12 miesiecy i nadal je papki:(.Tj jak mu daje do reki chlebek biszkopta czy chrupka to jakos sobie radzi zuje i polknie natomiast jak daje na lyzeczce i zyczuje jakas grudke np makarpn czy ryz to odrazu wypluwa :(startego jablka tez nie chce bo wypluwa.Tylko papki :(.Chyba troche juz za duzy na papki nie wiem co mam zrobic.Ma juz 3 zeby

Gość karwatwarz
moj ma rok i nadal je papki ,Ma 3 zeby ale jak poczuje grudke w jedzeniu to pluje.Natomiast jak sam je chrupka, biszkopta czy chleb to sobie radzi i umie zuc.To samo z klopsikem.Nie wiem czemu jak podaje z lyzki to pluje.:(

Gość karwatwarz
moj syn ma rok i nadal je papki

Gość karwatwarz
moj syn ma rok i nadal je papki

Mała zaczęła jadać od 6 miesiaca rózne papki do jej wieku. Je sama z łyżeczką tu nie ma problemów tylko dławienie sie kawałkami jedzenia:( pozatym żuje i gryzie bo patrzę i przypominam jej o tym sama już nie wiem czy to problem z przełykiem:(