Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolla00

Czego wam brakuje w polskich sklepach?

Polecane posty

Gość Karolla00

Dziewczyny z czym macie najwiekszy problem z kupieniem w naszych sklepach? Ja zaliczam sie do wysokich kobiet i niestety nie pamietam kiedy udało mi sie kupic fajne modne spodnie w moim rozmiarze. Zwykle niestety wygladają jak z mlodszej siostry sa za krotkie :(

mi brakuje fajnych mini sukienek :) niby wszystko jest ale albo na jedno kopyto, albo tandetne... ciezko jest znaleźć coś seksi ale zarazem niewyzywającego, eleganckiego ale nie "sztywnego". taka amerykańska moda - brakuje mi tego w PL. poza tym brakuje mi jakosci. szczegolnie jesli chodzi o bawelne. naprawde trzeba sie naszukac zeby znaleźć top nadający sie do noszenia dłużej niż dwa prania. a malo za to w koncu nie placimy...

Gość nie zadowolona z polskich....
brakuje dobrych marek a te co są nie powalają jakością(mam wrażenie ,że wszystko jest made in china z dolnej półki z przeszywanymi metkami) , fasonami, rozmiarówką :( ja mam tylko 170 cm wzrostu a większość portek za krótkie nogawki ma ) .Dlaczego dziecięce ciuszki w Polsce należą do najdroższych?Dlaczego felina kosztuje 3x drożej niż w Niemczech?Angielska bielizna to samo :( cobyśmy zrobiły gdyby nie ebay a nawet allegro.Brakuje wyprzedaży z prawdziwego zdarzenia max na co stać sklepy to obniżki 20-30% mieszkam w południowo-wschodnim rejonie a jeździć do Krakowa mi się nie opłaca, chociaż tam jest nie wiele lepiej :( brakuje kart rabatowych dla stałych klientów. Miłej obsługi :( Większość to nie miłe gówniary robiące łaskę albo już bardziej miłe ale nie mające pojęcia co jest w sklepie , ostatnio jedna niunia mnie rozwaliła tekstem" ja nawet nie wiem czy mamy torebki" no zlitujcie się ludzie

Ubran dobrej jakosci. Pelnej rozmiarowki wszystkich krojow ubran. Ubran nie babcinych dla osob z duza nadwaga i osob starszych. Ladnych kozakow na plaskim obcasie. Spodni dla kobiet o szerokich biodrach i waskiej talii.

A tak. Fachowej obslugi i ubran dla dzieci w stonowanych kolorach, takich "ekologicznych" i bez kiczowatych rysuneczkow. Nierozowych ciuszkow dla dziewczynek.

Gość calluna zgadzam się
brakuje dobrze wykwalifikowanych sprzedawców , dobrej jakości , normalnych cen a nawet sklepów ala primark i atmosphere ( sieciówek za grosze) wszędzie jedno i to samo , a ludzie są są zmuszeni chodzić po ciuchlandach bo taniej i lepiej jakościowo ;) acha i nierzadko sprzedawczynie w ciuchlandach to przemiłe panie ;)

Gość mnie brakuje małych rozmiarów
bo niby noszę standardowe 36, a rzeczami mogę się trzy razy owinąć. Mniejszych przeważnie nie ma.

Gość brakuje malych numerów obuwia
nie robi sie fajnych ciuchow we wszytkich numeracjach, jest natomiast taki dziwolag jak sklepy dla puszystych, w ktorych sprzedaja potworne ciotowate , niemodne i w dodatku drogie ciuchy.

Gość mowie z sensem
outletow z prawdziwego zdarzenia :) typu outlet city w Metzingen, gdzie topy Esprit mozna kupic juz za 3e, sukienki za 5e, jeansy za 5e itd. albo Benettona na Teneryffie- bluzki z dl rekawem juz za 2,90e, jeansy za 8,90e itd. dlaczego w Polsce nie ma tanich, markowych ubran i nawet wyprzedaze w H&M to pelna kaszanka.. :/ co druga babka ubiera w ciucholandach i to widac drogie Panie, tak samo jak widac, ze dzieci nosza : angielska, niemiecka,polska odziez nowa czy po kims..

Gość nie oceniajcie tak szybko
no i co z tego ,że ktoś w ciuchlandach kupuje , ludzie kasy nie mają żeby krocie wydawać na byle szmaty które wytrzymają 3 prania i 2 prasowania :(

Gość to bardzo możliwe że
dobrych sprzedawców , dużego wyboru , dobrej jakości i ciekawych fasonów ;)

Gość nsal,cm
dobrze wykwalifikowanym sprzedawcom to musieliby więcej zapłacić niż minimalną krajową a co co dobrej jakosci ciuchów to jest ich pełno ale jak chcecie kupić po minimalnych kosztach to nie dziwne zę same szmaty

Gość koszty ubrań sa zbyt wysokie
na zachodzie są niższe choć tam więcej zarabiają,my mniej a wyzsze koszty-tego nie ogarniam,w każdym razie niech się nie dziwią że mało chętnych

Gość tak ciężko zauważyć?
bo nie ma regulacji rynku i uczciwej kontroli jakości , nie to że jak chcecie płacić mało to sie spodziewajcie szmat , czemu w takim razie nawet H7M w anglii jest tańszy i ma lepszą jakość? sporo osób dosłownie lata na zakupy i wyprzedaży do anglii albo niemiec z pustymi walizkami i pomyślcie ,że im się to opłaca (kupiony bilet w promocji np na dany dzień i kasa na zakupy) i to wcale nie jakoś bardzo majętne osoby

Gość tak ciężko zauważyć?
H&M sorki

Gość nnnmm
wody kokosowej do picie wiedzie gdzie można taka dostac??

Gość mnie brakuje małych rozmiarów
i jeszcze jedno - kiedyś można było kupić buty w różnych rozmiarach - i różnej szerokości. Teraz wszystkie mają szerokość F - czyli jednakową. A ja mam stopę długą - ale wąską i większość butów jest dla mnie za szeroka. Poza tym brakuje połówek numerów butów. Dlatego zawsze muszę kupować o pół numeru za duże lub za małe.....

Gość na lato to jest wszystko
bo i nie wielepotrzeba jakis tshirt i cos krotkiego... lub stroj kapielowy,,.. to jest i zawsze cos sie znajdzie... problemy zaczynaja sie na jesien - kedy naprawde trzeba cos na siebie włozyc np. w polskich sklepach prawie w ogole nie ma szalenie modnej na zachodzie młodziezowej odzieży skórzanej i skóropodobnej - jesli np. pojawia sie juz takie spodnie to zazwyczaj w jednym kroju we wszystkich sklepach... no i to zed prawdziwa skóra jest zdecydowanie za droga - nzawyzone marze bo to samo na zachodzie kupujesz taniej... ale w zamian mogłby byc wiekszy wybór skóropodobnych rzeczy - zobaczymy co bedzie jesienia!

Gość można kupować tanio bilety
lotnicze i latać na zakupy do UK ;) bo faktycznie Polskie sklepy są za drogie i fatalnie zaopatrzone, z jesienią to fakt makabra jakaś , nie ma odzieży przejściowej tylko kończy się letnia kolekcja i od razu zimowe płaszcze i kurtki

Moja przyjaciolka nie ma za wiele kasy wiec kupuje ciuchy dla synka w Anglii. Mowi, ze sa ladniejsze i tansze, a wysylke ma za darmo, bo kumpelka przywozi. Widzialam te ciuchy i w 880% wypadkow bylo widac, ktore sa angielskie - te fajne i nie kiczowe oraz kolorowe, nie biale

Gość evrh
ja nie mam za bardzo kasy, ale raz chcialam wydac wiecej i kupic cos dobrego jakosciowo i nie z bazarku. Poszlam wiec do paru sieciowek i moim zdaniem w zarze, orsay i o zgrozo w mango wszystko jest na jedno kopyto i nitki sie ciagna. wiec kupilam w carrefourze... :(

Gość a moja mama wyglada calkiem
małych butów! mam 35 stope i buty tak ciezko dostac.... :-( i tak jest lepiej niz 5 lat temu...

Gość a pomarańczowe ciuchy
włąśnie te buty to zmora , teraz są rozmiary różne ale pozbawione połóweczek i podziału na szerokość stopy , brakuje przede wszystkim ciuchów porządnej jakości promocji takich prawdziwych np kup ciucha a drugi maż za darmo albo wyprzedaży minus 70-80%, czy nawet porad stylistów w ramach jakiejś promocji

wyprzedaże są i to całkem niezłe, w weekend w zarze kupiłam sukienę obniżoną z 189zł na 99 zł oraz spódniczkę obniżoną ze 169 zł na 79 zł więc jest to około 50 % ceny wyjściowej :) Mi brakuje natomiast małych rozmiarów, często na wieszakach królują same L ostatecznie M ciężko wychaczyć XS. Na obsługe zazwyczaj leje ale wkurza mnie słynne "w czym mogę pomóc" które słysze odrazu od progu :/

Gość wszystkiego brakuje
nic nie będzie , nie będzie niczego ,wszystkiego nie ma

Gość czekoladowy ciemny
to jest racja, ja ratuje sie allegro ebay i przecenami w h&M

Gość woda kokosowa
wodę kokosową dostaniecie w sklepie: www.vivalife.pl/sklep. Aktualna lista punktów: http://www.vivalife.pl/o-nas,gdzie-kupic.html