Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zena1113

brązowe plamienie podczas zażywania luteiny.

Polecane posty

Gość zena1113

Witam! Ginekolog przepisał mi luteinę dopochwowo na wyregulowanie cyklu miałam zażywać od 16-26 dc. 1 tabletka dziennie. 21 dc. zauważyłam delikatne plamienie co kilka godzin pomimo tego wieczorem zażyłam luteinę. Na 2 dzień plamienie przerodziło się w krwawienie o brunatnym kolorze zaczął mnie również boleć brzuch czyżby to był już okres?. Dodam że staram się z mężem o dziecko, nie wiem czy nadal kontynuować branie luteiny czy też zaprzestać?? Proszę o pomoc... Mój lekarz przyjmuje dopiero za 2 dni i nie wiem co robić

luteina nie szkodzi ewentualnej ciąży, tylko ją podtrzymuje. Bierz luteinę normalnie, chyba że pojawi się normalne krwawienie to wtedy odstawic.

ja ostatnio brałam luteinę i też 3 dni przed końcem brania pojawiły się brązowe plamy. Poleciałam do lekarza zrobił usg i powiedział że wygląda że to już miesiączka. Ale za 2 dni pojawiło się trochę czerwonego. Także sama też już nie wiem. Ale wiem że luteinę zażywa się w ciąży na podtrzymanie w pierwszych miesiącach, więc na ewentualną ciążę nie szkodzi. A jak będziesz brała luteinę to albo się miesiączka rozkręci albo nie .

Gość zena1113
po zażyciu tej tabletki podczas plamienie pojawiło się na 2 dzień większe krwawienie niepokoi mnie tylko że to ma brunatny kolor i dużo skrzepów.:(

Musisz iśc do ginekologa by sprawdził co się dzieje. Ale luteina ci nie zaszkodzi w niczym. Może to okres, a może się dopiero rozkręca, czasami tak jest że występują brązowe upławy. Ale tylko usg pokaże co się dzieje. Ale luteinę bym dalej brała i poszła spokojnie do ginekologa. Chyba że bierzesz jakieś środki na owulację to wtedy lepiej szybciej by ustalic który dzień cyklu i czy wszystko ok. Ja tak miałam i poszłam szybko do gina bo nie wiedziałam czy to już okres czy nie a 3 dc miałam wziąc Clo.

Gość zena1113
Nie zażywam żadnych dodatkowych leków