Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozabezsens

dlaczego nie wolmo pic mleka w ciazy???

Polecane posty

Gość fajna mama
Ja mleko pilam... jak ktos pisal nie mozna jesc jajek na miekko czy surowych, surowego miesa, pasztetu, watrobki i tego nie jadlam.

Gość oluśka..
Dziwne. Mnie lekarz zalecał pić 2 szklanki mleka w ciąży bo twierdzi że wapń z mleka jest najłatwiej przyswajalny a odkłada się w kościach maluszka już w brzuchu mamy i od tego będzie międzyinnymi zależał stan jego ząbków i kośćca. Inaczej sprawa ma się do mleka u dzieci w wieku powyżej 3 lat, obserwuje sie pogorszenie stanu kości i większą łamliwość z nadmiernej ilości wapnia który zamiast odkładać się w kościach zostaje wydalany z moczem, także u dzieci mleko też w ilości dwóch kubków dziennie i nie więcej ale ciężarne powinny pić mleko (pół litra) bo bez tego i one ucierpią i ich maluchy.

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
mleko uczula niemowlaki a nie ciężarne!! na odziale patologi ciazy co drugi dzień jest zupa mleczna to co trują tam?

Gość OSA1234
Nie można przesadzać z cytrusami w ciąży bo powodują alergie u dziecka, ja wcinam mandarynki ale staram sie to robić nie częściej niż raz w tygodniu...

Gość Qochanie
A może chodziło mu o kwaśne mleko? bo mleko wręcz trzeba pić. najprosciej dostarcza się wapnia dzidziusiowi bo przecież kości mu się rozwijają...

Gość gość
Czy bzdurą jest również wstrząs (nie pamiętam jak nazywa się ta groźna, często śmiertelna choroba) od tamponów, czy śmierć wielu osób po zjedzeniu kiełków? Było dużo takich przypadków. Surowe mleko.... wiadomo że nie w każdym znajdą się te groźne bakterie, ale co szkodzi przegotować?

Gość gość
OSA1234 2012.12.14 Nie można przesadzać z cytrusami w ciąży bo powodują alergie u dziecka, ja wcinam mandarynki ale staram sie to robić nie częściej niż raz w tygodniu... W sumie cos w tym jest bo moja mama mi opowiadala ze jadla b duzo grejfrutow w ciazy jak ze mna byla (tata jej "zalatwial" ) i faktycznie jestem alergiczka mam katar sienny. Wiec wiosna kicham smarkam i musze brac leki. Ale tylko taka mam alergie. A juz np z moja siostra jak byla w ciazy nie jadla cytrosow i ona nie ma zadnej alergii.

Gość gość
Pilam duzo mleka w ciazy, dziecko uczulone. Z diety karmiacej piersia lepiej wyeliminowac mleko.

Gość gość
No to zrobilyscie mi smaka na mleko... :D

Gość gość
nie wolno pić mleka niepasteryzowanego, takiego prosto od krowy, tak jak wyrobów z takiego mleka i surowego mięsa.

Gość gość
chodzi o mleko prosto od krowy , niepasteryzowane

Gość gość
Nie wypije tej sierdacej wody z kartonu, ktora nazywaja mlekiem :D Tylko mleko od krowy, surowe, przegotowane zmienia smak i smierdzi :) Pilam mleko w obydwu ciązach.. Ja po prostu lubie mleko, wole je od wody mineralnej czy "soku" z kartonu. Starsze ma alergie , nie tylko na mleko :D Młodsze nie ma alergii pokarmowej :P Alergia na mleko , bo mam pila mleko to mit ! Chyba nie znacie swoich rodzin i ich dolegliwosci zdrowotnych.. Alergia jest dziedziczna. Ja nie mam alergii na nic, nikt w mojej rodzinie nie ma. Mój mąz tez nie ma , a moje 1 ! dzieko ma ! :D Tesciowa nam sprzedała, a mąz przekazal w genach :P Braat męza tez ma alergie wziewna, siostra nie ma nic :D Jadłam w ciązy i sery plesniowe i mleko i cytrusy, jajka na miekko itp. Salmonella nie jest w srodku jajak tylko na skorupce ! Gotowanie jajka ja zabija, nawet na miekko. Dawka wit A , a raczej prowitaminy jest znikoma, a jeszcze trzeba sie nameczyc zeby sie oprzyswoiła :D Przed ciaza zrobilam badania na toksoplazmoze czy cytomegalie.. Mam przeciwciala :) Przygotujcie sie do ciazy , nie bedziecie panikowac z byle powodu :D

Gość gość
W ciazy nie nalezy stosowac bez powodu diety eliminacyjnej. Bo to grozi niedoborami witamin, mineralow. Ja przez obie ciaze pilam mnostwo mleka (tego swiezego, lodowkowego), mase kefiroe, jadlam jogurty, sery zolte, watrobke z umiarem (w watrobie magazynuje sie najwiecej toksyn, ale jest wartosciowa ze wzgledu na zelazo),jadlam orzechy i cytrusy. Corki zdrowe, bez alergii. Niestety alergia u dzieci, to chyba kwestia przypadku. Tetaz karmie i pije mleko, jem czekokade, maluch ma skoreczke piekna, zadnych alergii czy kolek. Tylko cutrusow jeszcze nie probowalam, a pomarancze teraz sa najpyszniejsze.... :-P

Gość gość
No pewni chodzi o surowe mleko, ktore moze zawierac listerie

Gość gość
Ja pije cały czas surowe mleko od krowy a jest to juz 7 miesiac i nie zrezygnuję, jak będę karmic to tez bede pic bo bede chciala szybko odstawic dziecko od piersi i przestawic na krowskie mleczko zeby isc do pracy. Glupoty gadacie ze surowego nie mozna pic, jak sie wie skad to mleko pochodzi to i wiadomo ze bakterii tam nie ma.