Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech ktoś pomoże

Otóż tak...

Polecane posty

Gość niech ktoś pomoże

Mam taki problem. Tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Od trzech miesięcy pracuje w firmie na hali produkcyjnej. Byłam u lekarza i dał mi skierowanie na badania ale nie mam kiedy ich zrobić:( Bo krew i mocz pobierają rano do godz 10 a ja na 6 jeżdżę do pracy. Jak mam zrobić te badania? Wolnego nie mogę wziąć bo mnie zwolnią i będę na lodzie.

Gość niech ktoś pomoże
Tak wiem ale w tym problem że już raz wzięłam urlop na żądanie i później usłyszałam że jak jeszcze raz podpadnę to mnie zwolnią:(

Gość niech ktoś pomoże
Z pracy się nie zwolnię a dziecka nie usunę! Nawet by mi taka myśl nie przeszła przez głowę... No ale cóż nie wypowiadam się na temat innych

sluchaj jak jestes w ciazy to nikt cie nie zwolni! teraz ochrona jest od pierwszego dnia ciazy, wiec sie nie martw :) a uwierz mi ze wiem cos na ten temat , bo zrobilam taki numer, ze nie wiedzac ze jestem w ciazy zwolnilam sie sama ;/ , ale pozniej wyslalam im pismo ze musza mnie przyjac spowrotem i musieli przyjac :P no a teraz juz po macierzynskim rtylko czekaja jak mnie tu zwonic ale ja sie slizgam na zwolnieniach narazie :)

Gość niech ktoś pomoże
tak wiem, wiem. Tylko sęk w tym że boję się wziąć ten urlop na żądanie żeby mnie nie zwolnili:/ Zawsze mogą coś wymyślić i jak przyjdę w poniedziałek do pracy to mogę dostać papierek i do domu...

urlop na żądanie to chyba tylko 2dni w roku, a Ty badań będziesz miała jeszcze sporo. Lekarz może wypisać Ci zwolnienie na badania, ale radzę poszukać innego rozwiązania na przyszłość. Np poszukać znajomego, który zatrudni Cię wiedząc o ciąży, żebyś mogła liczyć na świadczenia, jakie Ci przysługują.

Gość niech ktoś pomoże
maldzka oni wypowiedzenia nie mogą mi dać bo będą musieli to cofnąć lecz jak mnie zwolnią dyscyplinarnie to już jest po wszystkim... A jakiś powód jest łatwo wymyślić

Gość niech ktoś pomoże
Tylko w tym problem że nie wiem czy dostanę zwolnienie od lekarza:/ Jak byłam ostatnio na prywatnej wizycie to nawet nie dostałam zaświadczenia do pracy:/

poprostu powiedz im ze jestes w ciazy, bo nie wiem czy wiesz ale jesli w godzinach w ktorych pracujesz mozesz zrobic te badania to musza cie na nie pouscic! boze to taki ciemnogrod, nikt cie nie zwolni, nie badz przewrazliwiona!

Gość niech ktoś pomoże
Maldzka Zrozum że jak się przyznam że jestem w ciąży to mnie zwolnią dyscyplinarnie. To nie jest żaden mały zakład tylko duża firma i tam potrzebują ludzi do pracy. A ja będąc w ciąży nie mogę tam pracować ponieważ nie ma dla mnie odpowiedniego miejsca pracy. Mam pracę stojącą 8 godzin dziennie i muszę dźwigać kartony które trochę ważą

Gość A prawda jest taka, że...
W głowie się nie mieści, co się dzieje w naszym kraju, żeby dziewczyna w ciąży szukała porady u obcych ludzi, dotyczącej podstawowych badań i to obowiązkowych zapewne, bo boi się wyjść z pracy, żeby nie została przez to zwolniona. To tylko świadczy o naszych pracodawcach i ich zachłanności. Kto wreszcie dobierze im się do ich tłustych tyłków!

dziewczyno ile ty masz lat, w ciazy nie zwolnia cie dyscyplinarnie, jesli nie moga ci zapewnic odpowiednich warunkow lekarz da ci zwolnienie , ciAZA TO NIE POWOD ZEBY KOGOS ZWOLNIC DYSCYPLINARNIE!!! USPOKOJ SIE BO CHYBA HORMONY ZACZELY DZIALAC :p IDZ I POWIEDZ ZE JESTES W CIAZY I TYE I MOGA CI TERAZ GOWNO ZROBIC