Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaklinaczka Dusz

Co jeść nie mając pieniędzy?

Polecane posty

Gość masz depreche albo
warzywa gotowane.smarzone..duzo jest dobrych potraw warzywno owocowych

Gość ja uwielbiam jesc
Leczo - cukinia, papryka, pieczarki, cebula, pomidory Placki ziemniaczane, z cukini Zupy

" [zgłoś do usunięcia] Estera Goldbaum i tak wpadniesz pod samochód , Max , na nic Twoje starania " Kiedyś mi najechał na nóżkę:O. " 19:07 [zgłoś do usunięcia] Zaklinaczka Dusz Max ja nie potrzebuję mięsa do życia. zaklinaczkdusz1988@wp .pl" Ale nie każdy o tym wie:P.

Gość jak masz maslo lub inny
tluscz to skroj warzywa najlepiej jak chinskie nie w kostke tylko patyczki(ze tak to napisze) poddus je na patelni...dodaj przyprawy ..pychota. Ugortuj obrane warzywa ,podsmarz maslo z maka i dopraw tak zupe-.(taka warzywana z zasmarzka..tak robia niemcy) Cukinie zetrzyj na tarce..dodaj jajo i smarz jak placki..pychota

"staszek spod monopolowego max, i co z tego że niezbędne, jak są smaczne" Nie wszystko jest smaczne np. drób:P.No i trudno mieć apetyt na to po tym jak sie oglądnie co z tym mięchem robią:P.

skad jestes autorko? dlaczego 2 tyg? Warzywa sa zdrowe..musisz sie tylko nauczyc je przyrzadzac.:-)

Zakładajmy jednak, ze nie ma masła. Jeśli masz olej to placki sa super, i z ziemniaków i z cukinii. Mama dzisiaj usmażyła placki bez jajka /pierwszy raz w życiu, bo zabrakło, i mówi że były wspaniała, nie nasiakały tłuszczem i chrupały lepiej niz te z jajkiem! Zaklinaczko, napisz jakie masz warzywa i czy masz makaron, olej?:)

napisz co wogole masz w domku..cos doradzimy wspolnie a i jakie te warzywa.Mozna tez sprzedac np sasiadopm warzywa i cos kupic innego.Ja kiedys stalam pod marketem i sprzedawalam jablka.Kasy mi braklo a dostalam 2 skrzynki jablek.

Mam olej, masło, mąkę, cukru nie używam. Z warzyw:cukinia, ziemniaki, ogórki, sałata, rzodkiewka, cebula. Dlaczego 2 tygodnie? Bo za 2 tygodnie dostanę dopiero alimenty na konto, a nie mam w portfelu nawet złotówki.

"Zaklinaczka Dusz Przeżyję na samych warzywach 2 tygodnie? Pewnie przeżyje, głupie pytanie. zaklinaczdusz1988@wp.p l" Ja przez 12 dni nic nie jadłem i przeżyłem:D.

Gość Garbata Biedronka
ślimaki winniczki i szczaw.

max, akurat mieszkam na wsi, większość drobiu jadłem mojego, więc wiem jak się robi. a poza tym, gdybym tak patrzył to nic bym nie jadł. ja to pierdole, i tak umrę więc nie będę sobie żałował. Nie jestem jakimś tam zwolennikiem zdrowego, swojego jedzenia

-ziemnaki w talarki, podsmażane na złoto z cebulką -sałata, ogórek, rzodkiewka, cebula /proporcje dowolne, skropieone olejem z odrobiną octu. -ogórki wiadomo, jak na mizerię, tylko że z olejem - zupa ogórkowa; ziemniaki, jakieś warzywka +świeże ogórki starkowane, możesz delikatnie zakwasić kwaskiem, wrzyć koper, będzie fajny aromat -można by naleśniki usmażyć, może masz jakieś przetwory typu dźem? -włąśnei chcialam zaproponować suchy nalesnik polany odrobiną stopionego masła i posypany cukrem:-D wiem wiem że nie jesz tej białej śmierci Myślę,ze kiedy nie masz kasy to wydaje się trudne, 2 tygodnie na warzywach ale jakbyś ją miałą na koncie i miała takie zadanie, "tydzień oczyszczający" lub "tydzień z naturą;)" to byłąbys pełna optymizmu, moze potraktuj to jak przygode:-P

zielona rajtuza dziękuję Ci bardzo :) może jakoś dam radę.będę dużo piła a teraz jest gorąco to jeść się mniej chce, więc myślę, że przeżyje.

Oczywiście że dasz radę! Trzymam kciuki. Zobaczysz że poczujesz się świetnie, lekko.a przy diecie warzywnej, w toalecie /ujmując to delikatnie/:-P można prawie zrezygnować z papieru toaletowego;) Poza tym to nie dziękuj bo nie ma za co, a ja nic nowego nie wymyśliłam. Musisz pić dużo i jeść zielska dużo bo niskokaloryczne jest. Nie ma u was starych sadów, "pustek", żeby z jakichś dziczek jabłka pozbierać? a w lesie malinki jakieś dzikie, poziomki? Ostatnio zbierałam na spacerze w lesie, fakt nie ma tego dużo ale jakąś słodycz do żołądka można wrzucić. -możesz ziemniaki ugotować w mundurkach /albo upiec w ognisku ale to już sporo ceregieli -dużo śpij i wypoczywaj /jeśli jest taka opcja:) Pozdrawiam. 3maj się:)