Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek 1021

biegunka u dwulatka .Jak jej pomóc?

Polecane posty

Gość motylek 1021

Bardzo prosze o jakie skuteczne sposoby i czy powinnam isc do lekarza?Cz y przejdzie jej samo?

duzo zalezy od tego,jaka to biegunka-czy wodnista, czy jest śluz? No i czestotliwość wypróżnień, czy występują też wymioty? bo jesli tak,może to być rotawirus. Moja córka przechodziła go w marcu, trafilismy na świetną panią doktor,która nie kładła dziecka do szpitala,jak inni lekarze,skąd często dzieci wychodzą z kolejnym,innym wirusem. Zabroniła podawać czegokolwiek , żeby powstrzymac biegunkę- tlyko elektrolity i dużo picia, marchwianka do jedzenia, ryż, ścisła dieta. Mała i tak ciągle spała, budziłam ją co godzinę i wlewałam w nią wodę,trwało to tydzień, a rzadkie kupki jeszcze jeden kolejny. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, w moiędyczasie zaraziliśmy się i my :/ przeczekaj noc, bądź czujna,a jutro rano pójdź do lekarza

Gość motylek 1021
smecte podałam probiotyku nie mam pustka....do lekarza udam sie rano czy teraz mam pędzić?

zależy, czy dziecko ma gorączkę i jak się zachowuje....u nas zaczęło się rano,ale dopieor następnego dnia po południu pojechaliśmy do szpitala,w międzyczacie musieliśmy autem przejechać z włoch do polski, na szczęście była noc i tylko raz mieliśmy "niepsodziankę". ja bym przeczekała, jeśli nie ma tragedii

dawaj do picia herbatkę z suszonych jagód- kup w aptece mojemu szybko pomaga. Dużo kleiku ryżowego, ogranicz nabiał i owoce

Gość motylek 1021
wczoraj byly to dwie luzniejsze kupy dzisiaj w ciagu godziny zrobila 4 ale to dopiero kolo 21 ale sama wodę sluzu nie widzialam ,nie wymiotuje.Dziekuje za podpowiedzi

Gość najlepsza jest
cola tylko m\ta oryginalna nie jakaś podróba

Gość motylek 1021
Nie chce pic .Teraz śpi.kurcze ale czemu ja to tak złapało?

zaobserwuj ja w nocy....Jak tylko sie przebudzi,dawaj jej picie. 4 kupy w ciagu godziny to faktycznie sporo,ale szkoda jechac do szpitala,bo najpewniej o tej porze polozyliby ja do szpitala,a rotawirusy wcale tego nie wymagaja no chyba,ze dziecko jest odwodnione. trzymam kciuki i duzo zdrowka!

ooo cola tez,to fakt, ale niestety tylko na sam bol brzuszka,na biegunke chyba raczej nie bardzo....mogla zalapac nawet na podworku od jakiegos dziecka,moja zalapala w sali zabaw, wszystkie dzieci sie porozkladaly lacznie z rodzicami....nawet te szczepione! nie ma reguly....

motylek,to chocia zna lyzeczce jej podawaj,jak sie bedzie przebudzala, szczegolnie jak dalej te kupy bedzie takie robic

Gość motylek 1021
Dxiekidam znac rano coli nie posiadam .Miłej nocki.