Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość russiiss

Jak jest z rosyjską wizą???

Polecane posty

Gość russiiss

Pytanie do osób które wiedzą jak to jest , czy studenci z Rosji muszą mieć wizę by tu przebywać . Jak to jest?dziękuję

Gość jak ja studiowalam
a bylo to jakies 6 lat temu to wiem ze musieli miec. Tak samo Rosja wprowadzila wizy dla Polakow w 2003 roku. Temat topiku brzmi nieco mylaco-jakby chodzilo o rosyjskie wizy dla Polakow ;)

Gość russiiss
Trochę zagmatwałam przepraszam:)ale orientujesz się jak to wygląda? czy muszą po jakimś czasie je przedłużać czy jak:(kompletnie się w tym nie orientuje..

Gość jak ja studiowalam
Wiesz, ja osobiscie nie mialam wizy, to moj byly chlopak byl obywatelem rosyjskim ;) Hmmmm....ale wydaje mi sie ze raczej takie wizy trzeba przedluzac bo student moglby dostac wize na 5 lat a w miedzyczasie zawalic studia i dalej by sobie siedzial. Mysle ze to swiezy topik wiec na pewno ktos bardziej kompetentny odpisze a ja zapytam jutro kolezanki ktora tez studiowala tutaj jako obywatelka Federacji Rosyjskiej i calkiem niedawno konczyla studia.

Gość russiiss
Dziękuję Ci bardzo, więc czekam na jakieś informacje:)Pozdrawiam

Gość wiza jest potrzebna
chyba, niewtety pewny nie jestem.

Gość jak ja studiowalam
wiza jest zazwyczaj na 3 lub 6 miesiecy,pozniej wyrabia sie karte czasowego lub stalego pobytu. Za wszystko placi sie niemalo - to informacje od mojej kolezanki :)

Gość russiiss
Dziękuję bardzo:)za wiadomość:)to teraz znów ciekawi mnie jak jest z tą kartą pobytu:(?może koleżanka coś powiedziała na ten temat:)Dziękuje jeszcze raz Bardzo:)

Gość russiiss
a ta karta pobytu czasowego ma jakąś określoną datę, na ile mniej więcej jest wystawiana?Dziękuję Bardzo:)

Gość jak ja studiowalam
napisze do niej na gg, jak mi odpisze to dam znac

Gość russiiss
Dziękuję Bardzo :)na prawdę, miło z Twojej strony:)nikt się nie odezwał tylko Ty dziękuję:)Pozdrawiam

Gość russiiss
i jeszcze jak byś mogła to jak jest z tym że np się kończy ta karta pobytu to wtedy musi wrócić do Rosji ,wize załatwić albo tą kartę pobytu. Tyle stron została z mojej strony przejżana i nigdzie o tym nie piszą:(a i czy na wakacje można wyjechać, albo jakieś święta.. Dziękuję Bardzo;)

Gość jak ja studiowalam
na razie nic jeszcze nie wiem,ale na wakacje na pewno mozna wyjezdzac :) Studenci przeciez wyjezdzali na 3 miesiace nawet - moja kolezanka miala 7 tys. km do pokonania wiec wiadomo ze jechala na dluzsze wakacje :)

Gość russiiss
Dziękuję Ci:*ale jesteś miła Bardzo Dziękuję:)tak mi się też wydaje, ale pytam z ciekawości:)

Gość russiiss
Masakra 7tysięcy normalnie...szok....;)