Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam...

Jak smakuje piwo?

Polecane posty

Gość tak sie zastanawiam...

nigdy mnie nie ciagnelo żeby pić ale na jutro umówiłam sie ze znajomymi - boje sie swojej reakcji, nigdy nie pilam i nie wiem jak to jest. Mozecie sie smiac ale powiedzcie. Jaki ma smak.. i jak wygladala Wasza pierwsza przygoda z alkoholem? ;) P.S nie mam 14 lat:classic_cool:

Gość gdańszczanin2222
lekko gorzkie, wypij sobie jedno na próbe :P

Gość ewridej ajm szafylyn
sie nayebauam i porzygauam :classic_cool: po dwóch :classic_cool:🖐️

Gość agu$ia
loffciam piwo aułtorka nie pila zal tyle lat i nie pila

Gość ja pierwsze piwo to wypiłem
parę łyków i wylałem bo się nie dało tego pić ( jakieś 14lat miałem). A żeby tak pierwsze całe wypić to po kilku próbach z rok później. Teraz ładuje prawie co łikend po kilka :classic_cool:

"lekko gorzkie" Lekko? :D Zależy które :p większość jest bardzo gorzka, a nie lekko gorzka.

Teraz tak dużo nie piję praca siłka treningi ale kiedyś tego chlałem po niżej 10 piw to nie schodziłem a teraz wypije kilka piwek z 2-3 razy w tygodniu :p pierwsze jak pisałem mając 12 lat a już tak często zacząłem pić piwko czyli co drugi dzień :D mając 14-15 lat :D poznałem wtedy SupeR Ekipę z która na mecze jeździłem i z nimi tankowałem :D piwko jest pyszne. Dziewczynko ale poczekaj kilka lat niema co zaczynać wcześnie

autorko nie wiesz co tracisz a ja zaczelam w wieku 15 lat od reddsa :classic_cool: (przy czym wódke w wieku lat 12, po czym nastapila dluga przerwa ) ktorego obecnie nie cierpię. polecam zywca portera na pierwszy raz :D

Gość code 894
o właśnie weźcie poradźcie co na 1 raz mam ten sam problem !! Jakieś smakowe? jakie są smaki? reddssmakowy? karmi? hmm? gingers?

Gingers jest według mnie najlepszy, ale jeśli wychodzicie do jakiegoś pubu to gingersa może nie być. Ja nie jestem specjalistką, ale Kasztelan spośród tych, które piłam (a piłam może z 5 różnych piw :p) jest najmniej gorzki.

Gość to weź sobie desperadosa
albo jakieś z sokiem. Ja też nie lubię piwa, ale z sokiem przejdzie. Desperadosy za to uwielbiam :D

Gość code 894
aha to można zamówić żeby dolali od razu soku do piwa w takim pubie czy kawiarence tak?

Gość pełen relaks
ja tez :)

Gość code 894
a piwo smakowe pija się z sokiem czy tylko zwykłe?

a po co do smakowego sok? to juz chyba wcale nie przypominaloby piwa.

Gość gość
smak piwa zalezy od tego jakie piwo pijesz - nie polecam lagerow bo sa ohydne w smaku, smakuja jak gazowane siki. Wszelkie piwa kraftowe typu doctor brew czy brewdog mozesz spokojnie brac, bo tam zamiast alkoholu chodzi o smak i mozesz czuc banany, grejpfrut, mango itd.

Gość gość
piwo to piwo - picie z sokiem zabija smak

Gość gość
To takie jablkowe byly reklamy kiedys ten lord somersby(czy jakos tak)jest dobre na pierwszy raz jak soczek sie pije

Gość Wikili
Smak piwa jest zależny od rodzaju. Klasyczne jest gorzkawe i dosyć (jak dla mnie za mocno) gazowane. A moja pierwsza przygoda z piwem... koleżanka poczęstowała mnie Noteckim Imbirowym. Całą imprezę męczyłam jedną butelkę, bojąc się żeby się nie upić.

Gość gość
piwem... :)

Gość ankana
klasyczny jasny gniewosz jest bardzo dobry, raczej idealny na początek przygody z piwem

Gość gość
Ja na początku myślałam że nie lubię piwa :P Ale okazało się, że lubię, tylko od złego zaczynałam... złego tzn nie w moim typie :) Teraz to już znam trochę tego i owego :) Lubię regionalne, rzemieślnicze piwa o bogatym smaku, takim na przykład jest http://pilsweizer.com