Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wy mowicie

wahts your biggest weakness- co odpowiecie na takie pytanie

Polecane posty

Gość co wy mowicie

na interview? bo mi nic nie przychodzi do glowy,a nie chce nic oklepane typu :jestem perfekcjonistka/ jestem pracoholiczka.

to juz musisz sobie dopasowac do danej oferty, musisz pamietac zeby odpowiedz byla dyplomatyczna i taktowna i tak naprawde nie przedstawiala twojej slabej strony a dobra. odpowiedz ma byc w miare szczera ale zaraz potem okreslasz w jaki sposob sobie z tym radzisz zeby zatrzec ewentualne "zle" wrazenie. mozesz powiedziec np. i work with my emotions, but the good thing is that this way i can get close to potential clients blah blah.. albo cos w stylu: sometimes i find it hard to say "no" to other people so im findin myself spendin more time workin until i complete it. yes.. sometimes i can be to nice.. mozna by wymyslac bez konca.

Gość mi mala niezalogowana
Zdesperowana, litosci... jesli udzielasz porad w j. angielskim, czy mozesz upewnic sie, ze bez bykow gramatycznych i literowek? pisze bez zlosliwosci;) ale co to za straszny twor 'I work with my emotions'?? mialas moze na mysli 'I am emotional at work' czy 'I am trying to deal with my emotions'? i chyba 'sometimes i can be TOO nice' (pomijam pustke tego zdania)

Gość tikgcylyvuhjlo
spendin, faindin itd rozumiem ze jestes z walii, ale na milosc boska, jak udzielasz porad to pisz poprawnie

Gość z bykami to nie bardzo jest
na temat :D W koncu nie o to chodzilo autorce ;-) Chyba....

Gość buehehe, zdesperowana
to jest ta twoja wspaniala znajomosc angielskiego :D :D :D

Gość Pejek
Ja wyczytalam w ksiazce, ktora pomaga sie przygotowywac do interviews, ze wymienienie swoich wad to jak strzelenie sobie gola i lepiej powiedziec o czyms, co bylo nasza wada, ale juz sie z nia uporalismy. Nalezy tez pamietac, ze nie musza to byc rzeczy dotyczace pracy. Mozna np powiedziec: I used to have problems with getting up early in the morning, but since I started swimming in the mornings, it's not an issue anymore. Ja to wyprobowalam i dziala :) JA tez czesto mowie 'In social situations I may come accross as a shy person, but it's only because I like to observe first and then react rather than the other way round'.

Gość co wy mowicie
dziekuje za wypowiedzi te na temat i te nie na temat :-) tez czytalam ze warto pwoeidziec o wadzie z ktora ktos sie uporal. ja czesto mowie otym ze mialam problemy ze znajomsica angielskeigo ,ale poszlam na kurs, czytalam wiele ksiazek , potem dostalam prace ktore wymagala czestego kotnaktu z ludzmi i przelamana ta bariere jezykowa, ale porlbem polega na tym ,co jak ktos zapyta sie o wade ktroa nadal sie ma? no bo pwoeidzmy szczerze ,taka odpwoeidz o wadzie ktroa sie mialao jest z jednej strony bardzo dyplmatyczna ale z drugiejs strony tez wymijajaca .

Gość mi mala niezalogowana
na interview w anglii, u angielskiego pracodawcy, chcesz powiedziec ze mialas/masz problemy ze znajomoscia angielskiego?? komedia...

Gość Pejek
To ja mowie ''I find it hard to accept criticism' at work - I take it too personally although I know it's for the sake of me being more effective at work.''

Gość do mi mala
prosze cie przeczytaj najpierw porzadnie... :o i pomysl troche. na rozmowe z angielskim pracodwca chyba porozumiesz sie po angielsku, prawda? wiec skoro na interview jestes w stanie plynnie mowic po nagielsku to co jest komicznego w tym ,ze KIEDYS mialas bariere jezykowa i ubogie slownictwo? prosze wytlumacz. Przeciez pracodwca bardzo szybko oceni twoja znajomsco jezyka i doceni ile pracy wlozylas w to aby wyslawiac sie jak najlepiej. :O

Gość do pejek
zamiast social zdecydowanie lepiej napisac interpersonal :)

Gość Badboys555
Zdesperowana Przynajmmiej napisala cokolwiek w temacie paly Nie znacie wcale lepiej anglika madrale :P

Gość najbrzydsze sa golfy
własnie spytałam męża co by odpowiedział na to pyt.Odpowiedział szybko pijąc piwo, bez zastanowienia (uwaga może być niepoprawnie) "weakness? what wheakness?! hahaha im only joking, joking too much, but what can I do.Life is how its is and sometines its better to take it as a joke" Mąż jej z natury bardzo wesoły (czasem aż za bardzo)i ta odpowiedz idealnie odzwierciedla jego naturę:) Co ja bym odpowiedziała? nie wiem, że czasem niepotrzebnie przynoszę pracę do domu..

zauwazcie ze to pytanie zadane jest na interwiev celowo, i bardzo czesto decyduje o ewentualnym przyjeciu. jak masz odpowiedziec szczerze to odpowiedz by brzmiala w stylu: chocolate is my weakness. chodzi wlasnie o to jak inteligentnie wybrniesz z danej sytuacji jednoczesnie dajac do zrozumienia ze jestes odpowednim pracownikiem na to stanowisko. trzeba tez uwazac co sie wymienia, bo zaraz po pytaniu what slyszymy give me an example

Gość usa la la
Pisze ze Stanow :) Uczyli nas na uczelni, zeby na to wlasnie pytanie odpowiadac troche przebiegle albo z humorem. Czyli jak ktos zapyta, jaka jest Twoja najwieksza slabosc - to zeby odpowiedziec, ze moja slaboscia (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) jest zbyt wielki proofesjonalizm - czasami jesli zaangazuje sie w cos i bardzo chce to skonczyc, to odpuszczam sobie lunch i zostaje w pracy. Podobno, HR czekaja na takie odp i jesli odpowiesz w ten sposob (przeksztalcajac swoja zalete w wade) tzn, ze jestes przygotowany do interview, ze czytales, starasz sie itd. Mozna tez powiedziec ( z humorem) ze moja najwieksza slaboscia jest "spelling" - zawsze cos przekrece "but I'm working on it" (ze smiechem). Trzeba tez wyczuc, gdzie jestes, wsrod jakich ludzi....ja na rozmowie w banku powiedzialam o tym "professionalism" i mi kobieta odpowiedziala, ze oni szukaja kogos bardzie mniej "proffesional", ze tu nie zrobie az takiej kariery :) Generalnie - najwieksza slabosc ----> cos dobrego przeistoczonego w cos zlego ;) LUB cos lekko zlego, co nie ma wiekszego znaczenia dla pozycji, przedstawionego w zabawnej formie :) Ja po dwoch miesiacach szukania pracy zaczelam w zeszlym tygodniu. powodzenia zycze zza wody :)

Gość usa la la
Zgadzam sie ze (z) zdesperowana, ze to pytanie jest celowe i HR bedzie wiedzial czy jestes przygotowany do interview czy tez nie ---> jesli powiesz, ze czasami to a czasammi tamto, a kiedys to w ogole pamparamto, tzn ze nie jestes w temacie. Jezeli odpowiesz od razu - moja slaboscia sa moje ambicje, jestem zbyt ambitna i czasami przeszkadza mi to w zyciu -- od razu wiadomo, ze masz przygotowana odp na pytanie = jestes przygotowana na rozmowe o prace = starasz sie = lubimy Cie :) Czsami jak ludzie pisza poprawnie "sluchowo" a niepoprawnie gramatycznie, to wlasnie znaczy ze znaja jezyk - nie zastanawiaja sie, czy tu dobrze, moze tu trzeba bylo z duzej litery :) A najfajniejsze sa osoby wyszukujace bledy innych - czy to polskie bledy czy angielskie :) najwazniejsze zeby je wskazac :)

Gość przeciez chyba lepiej
wskazac bledy zanim ktos je umiesci w CV czy liscie motywacyjnym :) Tak jak te social situations powyzej - przecietny Anglik nie bedzie mial pojecia co to sa sytuacje socjalne :D Kiedy ja przygotowuje swoj list motywacyjny zawsze daje go komus, zwykle jest to jeden z wykladowcow i nawet male niuanse zawarte w takiej autoreklamie moga zawazyc na tym czy ja dostane prace czy ktos inny.

Gość usa la la
to pytanie jest zadawane na "job interviews" - nie opisuje sie odpowiedzi na nie w liscie motywacyjnym...

"przeciez chyba lepiej wskazac bledy zanim ktos je umiesci w CV czy liscie motywacyjnym " gdyby to bylo do cv to bym sie postarala o poprawnosc pisowni. poza tym nikomu nie kaze przeciez kuc tego na pamiec tylko podalam przyklady , kazdy musi pomyslec o swoich.

Ja byłam właśnie na interview i na to pytanie odpowiedzialam "chocolate" :) dostałam prace :) , moja koleżanka mówi ze na to pytanie odpowiada "I'm a terrible cook" i wszyscy się razem śmieją . To pytanie jest podchwytliwe i lepiej odpowiedzieć dowcipnie niż dawać listę swoich niedoskonalosci.