Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyjka macicy

szyjka macicy

Polecane posty

Gość szyjka macicy

Czy sa tu kobiety ktore badaja/badaly swoja szyjke macicy? Chcialabym aby ktos mi wyjasnil jak mozna odczuc iroznice miedzy otwarta a zamknieta. Nie staram sie o dziecko ani nic z tych spraw, poprostu chce sie nauczyc swojego ciala i mecze sie z ta szyjka juz kilka miesiecy. Ogarnelam sprawe wysoko nisko, i mieka-twarda, ale otwarta zamknieta? Dzis moja szyjka jest w odczuciu podobna do zlozonych ust (tak jakby ktos chcial poslac buziaka), takie spiete usta w ksztalcie buziaczka i jak sie polozy do nich palec to czuc leciutki otworek, ale jakby zamkniety. I dodam ze czuje jakby ten otworek to nie byla dziurka, tylko taki paseczek.Czy to jest owtarta, zamknieta czy na pol? :) Ktos pomoze? prosze.

Gość szyjka macicy

Gość szyjka macicy
Tyle madrych glow a nikt sie nie bada? nie wie jaka jest szyjka macicy w jakim dniu cyklu? jak odroznic otwarta od zamknietej?

Gość mala czarna 1357
Ja juz tez kiedys o to pytalam i nikt nie odpowiedzial :(

Gość bo i pewnie malo kto
tak sie az bada :) ja mierze ponad metr osiemdziesiac cm wzrostu i - jak mowi moj ginekolog - jestem proporcjonalnie zbudowana, wiec i pochwe mam dluga :D tamponem z aplikatorem czuje, ze uderzam w szyjke, ale zeby dotrzec do niej samym paluchem to nie da rady. Jednak tych kilku cm brakuje. Poza tym miescnie pochwy sa tak twarde, ze pomiedzy pofaldowaniami i tak bym pewnie szyjki nie wyczula. Dziewczyny, zamiast polegac na radach z netu lepiej swego ginejologa podczas kontroli o wszystko wypytajcie. To przynajmniej bedzie kompetentne, sprawdzone zrodlo informacji...

Gość bo i pewnie malo kto
* miesnie

Gość co ty bredzisz
a po co badać szyjkę macicy ? szyjkę macicy to się nie bada w trakcie cyklu ale tuż przed porodem czy w ciaży by ocenić czy nei grozi poród przedwczesny poza tym bada się szyjkę robią wyzmaz czyli cytologię, ale to zupełnei inna bajka

Gość szyjka macicy
Do co ty bredzisz - po co badac? poto zeby znac siebie, swoje cialo, wiedziec kiedy sie ma dni plodne. a o cytologi to mi tu nie pisz, bo co ma jedno do drugiego? nic.

Jak bylam w ciazy to gdy przekroczylam termin gin sam manualnie otworzyl mi szyjke macicy i do 4 cm chodzilam tak z ta szyjka. Nie czulam zadnej roznicy, zupelnie tak samo gdy ta szyjka byla zamknieta.

Gość co ty bredzisz
sądzisz że potrafisz rozpoznać na czuja kiedy masz okres płodny ? nie łatwiej obserwować śluz lub zrobić test owulacyjny ? w życiu by mi nie przyszo do głowy by macać się po szyjce bo i tak w zależności od pozycji wydaje się być trochę inaczej umiejscowiona może i bym macała se szyjkę gdybym była w zaawansowanej ciąży, miała bóle, skurcze i obawiała sie przewdczesnego rozwarcia miałam w szkolę naukę naturalnego planowania rodziny, ale nawet tam żadna nawiedzona baba nie gadała o macaniu szyjki, o temp, śluzie itp owszem

Gość szyjka macicy
do co ty bredzisz - no to w takim ukladzie Tobie juz dziekuje za wypowiedz. skoro nc na ten temat nie wiesz, nauczyc sie tez nie chcesz, to nie marnuj mojego i swojego czasu.

Gość co ty bredzisz
no to sobie macaj, ale uważaj bo ufo znajdziesz