Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusieńka..

Ila dać w kopertę na wesele??

Polecane posty

Gość mamusieńka..

Jadę niedługo z mężem i małym dzieckiem na wesele nad może i tak sie zastanawiam ile powinnam dać na prezent w kopertę? Na naszym ślubie od nich dostaliśmy 250 zł ale oni nocowali u nas w domu a jak my pojedziemy do nich to mamy spać w hotelu i oni maja za niego zapłacić więc chyba trzeba dać więcej. Jak myślicie ile???

Gość klaudunkikaaaaaggsg
ja uwazam ze od osoby powinno sie dac jakby za talerzyk czyli ok 200/250 zł za osobe. przynajmniej ja tyle daje na weselach, i tyle sama dostalam

Gość wykynyky
Na ile cię stać to tyle dasz

Gość mamusieńka..
wykynyky to mi pomogłaś... Stać mnie na dużo ale przecież nie dam ile mam klaudunkikaaaaaggsg Czyli musielibyśmy dać 500zł czy to nie za dużo jak oni dali 250??

Gość 500zl to mało jak na 3 osoby
i w dodatku placa wam za hotel... dalabym z 700

Gość radek-1958
no hotel tez trzeba oplacic do tego prezent to jakies 500 wyjdzie

Gość ty uważaj bo oni się maja za w
moRZe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moRZe!!!!!!!!!!!!!!!! daj 500 zł i po problemie choć powiem ,że ja tyle to od ciotki na imieniny dostaję 🖐️

Gość mamusieńka..
500zl to mało jak na 3 osoby bez przesady od nich dostaliśmy 250 od 2 osób... nasz córka nie zajmuje miejsca siedzącego ma dopiero 1,5 roku. Ale ja bym mogła spać u nich w mieszkaniu tylko ze mają ciasne więc wynajęli hotel.. Oni u nas w domu spali ale też musieliśmy im wyżywienie zapewnić przed weselem...

Gość mamusieńka..
o kurcze... nawet nie zauważyłam jak napisałam:) Oczywiści chodziło o MORZE.

ja uwazam ze juz te 250 zl to duzo... my oplacalismy hotel wszytskim goscia a nie liczac starszyzny rodzinnej dostawalismy nawet i po 150 zl....

Gość mamusieńka..
nie porównuje tylko oni dali tylko 250 za 2 osoby więc nie wiem czy tak dużo my powinniśmy dawać... Eh już wolałaby sobie sama ten hotel opłacić...

Powtórze się, jak się nie ma pieniędzy na wesele, to się poprostu na nie nie idzie! Niż wtykac 300 zł za 3 osoby:O Talerz osobu dorosłej kosztuje minimum 150 zł bez alkoholu, napoi i tortu:P

Gość wredna małpa27
jeżeli idzie się na wesele gotowe to daje się chociaż tyle co oni za was zapłacili .a do tego jeszcze płacą wam za hotel .ja mając dać 250zł wcale bym nie poszła.moim zdaniem powinnaś dać biednie 500zł(noc w hotelu też kosztuje

Gość szaramaj
Też teraz na wesele kuzyna i miałm ten sam problem wienc przeszukalam neta i srednio wychodzi 200 od osoby-oczywiscie jak kogos stac to daje wiencej a najbardziej zalezy to od pokrewienstwa

u mnie na obiedzie weslenym ( slub cywilny i tylko obiad w gronie rodziny...) od talerzyka bylo tylko 50 zl ... a z rodziny mojego męża byla taka jedna kuzynka z dzieckiem, ze swoim facetem i matka... czyli w sumie 4 osoby i dali piekna podpisana koperte a w niej 100zl... jak dla mnie to porazka... i mi byloby wstyd... bo jak sie idzie na wesele / jakas uroczystosc... to zyczy sie mlodym jaknajpeilej i jakos ich wspiera na nowa droge zycia...

ja rozumiem że sa osoby ktorych nie stac... ale i na naszym obiedzie byli inni kuzyni ze strony meza... tez 4osoby ... dali 200zl ... przy czym tylko on pracuje i zarabia na cala rodzinke... i jeszcze sie tlumaczyli ze daja tyle ile maja... serio ludzie sa dziwni... i ci co maja najwiecej nie daja duzo a ci co maja mniej chca i czesto daja wiecej ...

Gość mamusieńka..
Pase ale oni dali nam 250zł za 2 osoby a my nawet więcej płaciliśmy za jedną... ich też nie było stać i przyszli więc czemu ja teraz mam nie iść???

mamusieńka.. skoro ich bylo stac tylko na 250zl to czemu teraz ty mogac dac wiecej (jak sama pisalas ) stac cie... nie chcesz dac tyle ile wypada ? po co ten temat ? zeby sie sama usprawiedliwic ze sknera jestes ?

śmieszy mnie takie coś "dawać kasę od talerzyka". Albo "żeby się zwróciło". A może to rodzice płacą za wesele, a młodzi pieniążki biorą dla siebie? Ja zawsze daję 500 zł, ale w Waszym przypadku jak dali tylko 250 zł to myslę że 350 by wystarczyło. Może oni uważają że 250 to wystarczająca kwota, więc 350 to będzie akurat.

śmieszy mnie takie coś "dawać kasę od talerzyka". Albo "żeby się zwróciło". A może to rodzice płacą za wesele, a młodzi pieniążki biorą dla siebie? Ja zawsze daję 500 zł, ale w Waszym przypadku jak dali tylko 250 zł to myslę że 350 by wystarczyło. Może oni uważają że 250 to wystarczająca kwota, więc 350 to będzie akurat.

Gość mamusieńka..
żona-swojego-męża tobie jest żal bo mało wam dali ale nam przyszli młodzi tez nie dużo dali 250zł za 2 osoby więc czemu ja mam im dać dużo?? .żeby im się za talerzyk zwróciło??? A kto mi zwróci??

Gość wredna małpa27
ja byłam też teraz na weselu gdzie młodzi w kopertach mieli 100ł,w jednej mieli 50zł- to dopiero masakra

Gość wredna małpa27
mamusieńka.. a kiedy braliście ślub?

Gość mamusieńka..
sknera raczej nie jestem ale skoro mi się za nich nie zwróciło to czemu im ma się zwrócić???

Mysle że 350 zł bedzie ok.Na ogół daje sie mniej wiecej tyle,ile wcześniej sie dostało od tej osoby.co do hotelu to zapewnienie noclegu gosciom lezy w kwestii młodych,nie gosci.

Gość mamusieńka..
my braliśmy ślub w zeszłym roku w grudniu.

Gość TydzieńTemu
kurwa przecież już się o to pytałaś w innym topiku