Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusieńka..

Ila dać w kopertę na wesele??

Polecane posty

A ja bym nie wyliczała ile kto mi dał na moim weselu. Może na tyle ich tylko było stać .Zresztą nie istotne jaki był powoód.Jeżeli do kogoś ide na weselę to daję tylę i uważam za stosowne ,nie kierując się ile od kogo dostałam.Moim zdaniem za dwie osoby minimalnie 500zł.

Gość mam faceta ryby :)
ja szłam z facetem jako para bez dziecka i dawalismy 400 złotych. Nie wiem jak u Was z kasą, ale myśle, że 500 dać by sie zdało.

Gość mamusieńka..
żona-swojego-męża A bo mnie młodzi wkurwili wierszykiem na zaproszeniu że nie chcą prezentów kwiatów tylko kasę...

Gość wredna małpa27
my też takie coś dostaliśmy..

Gość mamusieńka..
teraz ci dokładnie nie powiem bo zaproszenie leży w pokoju dziecka gdzie śpi ale to nie był żar a nawet jakby to nie na miejscu

hehe teraz tak sie pisze na zaproszenie np. ze njest wierzem napsiane dobitnie nie chcemy mikerów ani mikrolali tylko kase, inni zamiast kiwatow chca wino/pluszaki/kupony lotto

Gość sdawe
o kurcze... te pieniądze to prezent dla pary młodej, każdy daje tyle ile chce. Jedni dużo, bo są chojni albo wstydzą się obciachu, inni mało bo są sknery albo na tyle ich stać. Ja na moim weselu nawet nie patrzyłam kto dał ile (bo dla mnie takie patrzenie to obciach właśnie). Wywaliliśmy kaskę i liczyliśmy. Wesele nie ma się zwrócić, bo to zabawa którą para młoda ofiaruje najbliższym, uczczenie ich dnia. Przecież to nie jest odpłatna impreza. Jakby mi osoba którą lubię i którą zaprosiłam dała symbolicznego grosika, to bym się na nią nie obraziła.

Gość mirasinska
uważam, że daje się tyle na ile nas stać i zależy do kogo się idzie na to wesele u mojego mężą dla braci czy siostry nie dawało się mniej niż 1000 złotych ;każdy tyle dawał natomiast o koleżanki jak poszłam to dałam tylko 100 złotych bo nie miałam ani grosza.

Gość mirasinska
sdawe - suoer napisałaś ! ja też nie pamiętam kto mi ile dał, tylko ile łacznie się nazbierało. I nie mysłałam w kategoriach czy nam się zwróci, bo oczywiscie by się nie zwróciło a wesele to wesele

Gość fajna mama
Powiem Ci ze ja pamietam ile kto mi dal i co roku 100zl do tego dokladam bo inflacja rosnie, wiec skoro oni rok temu dali 250zl to daj 350, choc dolozyla bym 50 za dziecko- 400oki w kopercie bedzie wygladalo!

Gość smartconnect4567
no to dajcie 300zl, 250 tak jak oni i 50 za hotel sie szarpnijcie;)

Gość wredna małpa27
my dostaliśmy ten wk04

oki - rozne te wierszyki - ale na dobra sprawe niektore sa ladne i serio daja przekaz subtelnie ... szkoda ze ja takich nie dalam do swoich - bo dostalismy jakies miksery, grile elektryczne i z 10 kompletow poscieli... :) szczegolnie ten wierszyk .."ile kazdy moze"

Gość smartconnect4567
a po co ma dokladac za dziecko, skoro ono ma 1,5 roku???? takich dzieci sie nie liczy przy wynajmowaniu sali bo i tak siedzi na kolanach rodzica no i watpie by zjadlo za 50 zl:D

a nie lepiej byłoby poprosić dziadków by zaopiekowali się dzieckiem?? maleństru będzie też ciezko na takim balu... :/

Gość fajna mama
No ale jeszcze ten hotel wliczyc to 50 oki

Gość msna
ja na swoich zaproszeniach dalam ten 1 ...a po co mi 10 zelazek i 50 poscieli...kurcze idziecie na wesle aby byc z mlodymi w tym dniu i cieszyc sie z nimi....pewnie po weselu dup...im obrobisz co mieli a czego nie..... daj 400-500 i bedzie ok a jesli cie stac to daj wiecej ...a jesli nie chcesz dac to daj te 250 co ciagle o tym piszesz...ale z ciebie zrzeda

Gość kokokoko
Ja byłam sama na weselu przyjaciółki (mąż w pracy za granicą), dałam im 300 zł. Ona z mężem na moim weselu dali nam 400 zł. 250 to mało jak od pary, według mnie.

Gość mirrka
ja dałam ostatnio 300zł od nas dwojga- na tyle mnie stać. Wesele było w remizie, na poprawinach nie byliśmy. Nie przesadzajcie z tym, że TRZEBA dać minimum 500zł, że albo dajesz albo nie idziesz bo wstyd. Nie wiem jakie Wy macie rodzny, ale ja idę, żeby świetowac z młodymi. Pozdrawiam

Gość żona z 2 dzieci
mirrka -no właśnie w remizie mniejszy koszt zrobienia wesela... ja bym nie poszła na wesele gdzie ktoś za parę płaci 400zł a ja dała bym 300zł...ktoś też się wykosztował więc niech mu się chociaż trochę wróci a nie tak na krzywy ryj..

Gość takpozwalam12
teraz nie łaskę robi ten kto prosi tylko łaskę robi ten kto idzie.wesele to droga impreza

Gość a ja powiem tak, że
ja idąc na wesele kuzynki dałam 400zl zaznaczam,że byłam sama, bez osoby towarzyszącej... nie mam pracy, bo jestem studentką, tyle, że zawsze we wakacje wyjeżdżam za granicę... po prostu jestem osobą, która ma gest i nie żałuje, nawet mnie to cieszy, że te parę groszy ode mnie pomogą w starcie Młodym. Taka jest prawda, że Ci co mają są sknerami.. inaczej by się niczego nie dorobili ;-D

Gość gasssssssssnica
Jeśli za osobę jest np. 200zł to ty i mąż = 400zł plus dziecko to minimum 500-600 . Zwykle jest tak ze się daje tyle ile kosztuje osoba. Aczkolwiek daje sie tyle na ile was stac.

Gość gasssssssssnica
mamusieńka.. ale ile lat temu to bylo jak dali wam 250zł bo na moim weselu pary /narzeczenstwa/ dawali nam 300zl w 2009 roku