Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprechen------------

Który z podanych języków obcych uważacie za najłatwiejszy,

Polecane posty

a który za najtrudniejszy? niemiecki hiszpański włoski szwedzki czeski rosyjski odpowiedz uzasadnijcie :)

Wydaje mi się, że żeby dokonać takiego porównania trzeba by znać je wszystkie.

hmm to jak ktores znasz to powiedz ktore sa trudniejsze Twoim zdaniem..

Gość tarczaprzytarczy
Czeski będzie łatwym językiem dla Polaka. Jest bardzo podobny pod względem słownictwa. Trudnym może być...hmm...włoski. Ale to w sumie nie na tym polega, ale na predyspozycjahc. Jednym leży ten język, innym tamten.

ruski. moja mama jest ruska wiec znam ten jezyk od malego, w szkole tez sie uczylam , oczywiscie to sa 3 rozne alfabety (pisany, drukowany, mowiony) ale dogadac sie bardzo latwo

Gość ewelinaaa00099
wloski najlatwiejszy jest:) sama umiem i nauczylam sie w rok mowic perfekt;P pozatym kazdy wie ze wloski najlatwiejszy;)

Ja znam niemiecki, hiszpański i rosyjski. Myślę że najłatwiejszy jest hiszpański. Na temat niemieckiego się nie wypowiadam, bo to mój rodzimy język...

Spośród tych wymienionych znam tylko rosyjski (znam w takim sensie, że mogę się dogadać), niemieckiego się uczyłam, ale wszystko zapomniałam. :o Oba wydają mi się równie łatwe, ale hmmm... Ja mam wyjątkowy talent do nauki języków :classic_cool: i żaden spośród tych, których się uczyłam nie sprawił mi trudności :classic_cool:(no może poza łaciną :o).

hiszpański i włoski są uważane za dość łatwe języki do nauki

Hiszpański, włoski i czeski są najłatwiejsze dla polaków (wg. mnie dla polaków łatwy też jest japoński, przynajmniej dla mnie) najtrudniejsze: niemiecki i szwedzki.

Gość Samotna:-(
hiszpański i włoski dosć łatwy, niemiecki chyba jeden z trudniejszych zwłaszcza gramatyka a i wymowa dla Polaka niezbyt przyjemna

Gramatyka niemiecka jest prosta. Jeśli ktoś opanował polską to niemiecka nie powinna być problemem. :classic_cool:

Nie zgodzę się, niemiecki ma popierzone -der,das,die które wg. mnie wogóle nie mają logicznego zastosowania i cholera wie kiedy czego użyć, poza tym nie jest to tak popularny język, i przyszłościowy, już bym wolała się uczyć chińskiego, zwłaszcza, że Chiny wypierają już Usa.

Gość mc,dmca
tia, zwłaszcze że gramatyka polska i niemiecka różnią się jak ogień i woda, także perwersja zachowaj dla siebie takie uwagi

Gość abc abc abc
czeski - najbardziej pokrewny rosyjski - podobny wymowie, cyrylica jest do szybkiego opanowania włoski - nietrudny, podobny akcent, na żywo nauczysz się szybko hiszpański - jak się zna już włoski to hiszpański łatwiej przyswajasz szwedzki - trudny, dla nie mało "sympatyczny" dla ucha, ale zazdroszczę tym co go umieją

Gość dla mnie hiszpanski
latwy ale wloski trudny. czyli co czlowiek to inna opinia

Gość dhdzhd
odpowiedz jest prosta ale niejednoznaczna. Rosyjski i czeski nie sa bardzo łatwe ale biorą pod uwage fakt, ze jestes zapewne Polką/ polakiem lub tez twoim ojczystym jezykiem ejst Polski te dwa jezyki nie powinny ci przysporzyc wielu kłopotow. Słowianie szybciej łąpia słowianskie jezyki. Jesli uczyłęs sie jakikolwiek romanskich jezyków to włoski bedzie dla ciebie bardzo łatwy, hiszpanski neico trudnejsza grama raczej, szwedzki... hmm wydaje sie byc egoztyczny ale jesli ktos siedzui w jezykach germanskich to iz nordyckimi sobie poradzi

Gość Tisa

W Pi School się na prawdę fajnych uczyłam rzeczy z hiszpańskiego. No i niewielkie grupy to poświęcano mi wiele uwagi. Bardzo zadowolona jestem ze szkoły i że do niej trafiłam. Mam zamia kontynuować u nich naukę na kursie intensywnym.