Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jungberry

wysoka krótkowzroczność- za mocne szkła

Polecane posty

Gość Jungberry

Witam Bardzo proszę o radę. Okulista źle dobrał mi szkła dał mi -12 i cylinder -0,5. Czułam się bardzo źle w tych mocach było mi niedobrze, bolała mnie głowa i podłoże mi ,,falowało". Poszłam do innego okulisty i mi powiedział, że nie mam w ogóle astygmatyzmu więc cylinder niepotrzebny a i minusy za wysokie. Wyszłam z nową receptą -11,5 bez cylindra. Musiałam wyrobić nowe szkła, ale one kosztują 1100 złotych! Ten okulista co mi źle dobrał moce umywa ręce, każe się przyzwyczajać do tych co dał i wyprosił mnie z gabinetu. Poradźcie czy wiecie czym jakieś szanse odzyskać pieniądze? Czy lekarz jest bezkarny? Musiałam wydać drugie 1100 złotych:( W tych -11,5 jest wiele lepiej ale też nie wiem czy nie powinnam mieć -11,25 bo widzę bardzo wyraźnie i wszystko takie małe, a ekran monitora lub drzwi gdy patrzę z bliska tak się wybrzusza... Poprzednie miałam -10,5 lewe i -11 prawe. Bardzo proszę o radę i pozdrawiam wszystkich

Gość Jungberry
mój adres e mail: jungberry@gmail.com w razie gdyby znalazł się ktoś jeszcze z takimi minusami chętnie pogadam na prv jak z tym żyje

Gość Kalim_erek
Zawsze możesz iść do prawnika z tym. Oczywiscie o ile masz dowod na wystawienie przez 1 lekarza niewlasciwej recepty

Gość Jungberry
pójdę do optyka u niego zostawiłam receptę, a prawnik to tylko odpłatnie czy jest szansa gdzieś bezpłatnie?