Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kksdiidif

JEZU MAM CISNIENIE TERAZ TYLKO 90/70!!! TO BARDZO ZŁE???

Polecane posty

Gość kksdiidif

pilam sok z buraków i jadlam czosnek ..moze dlatego.. bo zawsze mam wieksze bo mam przewaznie 110/70 albo wiecej.. ostatnio mam niskie bo tylko 90/70.... co robic??

Gość dooo kksdiidif
podnies je jakos szybko bo za niskie. jesli nie mialas takiego od dziecka za niskie!!chyba ze od pogody zalezy tez..!nie znam sie!

nic sie strasznegonnie dzieje. bo cisnienie miesci sie w normie. zobacz za jakis czas ,jesli spadnie ponizej 90/60 nagle ,wystapia zawroty glowy ,uczucie ze zemdlejesz szum w uszach ,mdlosci lub wymioty-konieczna bedzie interwencja lekarska. ale mysle ze to cisnienie masz po prostu spoczynkowe ,napij sie okolo 0/5-1 l wody mineralnej. odchudzasz sie ostatnio albo malo pijesz?

Gość suu
ratowniczka medyczna norma cisnienia jest od 90/60 do 140 /90. nie masz zlego. Nie ma zlego? moim zdaniem jest stanowczo za niskie... norma to 80/90 na 120/130 Wez ty lepiej nikogo nie ratuj...

norma jest od 100/60.. masz troche zanizone ale jezeli czujesz sie dobrze nic innego ci nie dolega, chodzi mi o oslabienie organizmu, dreszcze, zimne konczyny to jest ok :)

Gość rry7uioio0095
ratowniczka -> sliczny kociak :)

Polskie Towarzystwo Nadciśnienia Tętniczego (PTNT) przyjęło w 2003 klasyfikację nadciśnienia tętniczego zgodną z opublikowanymi w tym samym roku wytycznymi European Society of Hypertension (ESH) i European Society of Cardiology (ESC). Za nadciśnienie uznano wartości przekraczające 140 dla ciśnienia skurczowego lub 90 dla ciśnienia rozkurczowego. Arbitralne wydzielenie wartości progowych jest uzasadnione ze względów praktycznych ułatwia postępowanie diagnostyczne, lecznicze oraz rzutuje na rokowanie. ps dzieki rry7uioio0095:)

Gość dziewcynoooa o
ja mam srednio 85/45 i zyje tak dluuuugi czas.................🖐️

ja tez jestem niskocisnieniowcem:) moje zazwyczaj 90/60 czasami wyzsze czasami nizsze. jest wiele osob ktore maja niskie i czuja sie wysmienicie:) tylko czesciej senni sa...;/ i to ten minus

Gość pewno jestes chira
nie jedz czosnku i soku z burakow bo to ci obnizylo tak pewno