Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejzi

Jak wygląda prawdziwa pu erh i czy działa?

Polecane posty

Gość Lejzi

Ja mam taką, nie sypką, ani nie w torebkach- taką jakby w kształcie półkuli, zawiniętą w papierek. Ma taki kształt jak ta na zdjęciu: http://kawaczyherbatamielec.prv.pl/img/pu%20erh%20copy.jpg Jak się zaparzy, to tak półkula się rozpada. Czy to prawdziwa pu erh? I to prawda, że ona daje takie efekty? i że można pić tylko ją i wodę, nic innego, bo nie przyniesie efektów?

Gość malinowyherbacianyogrod123
generalnie wspomaga; o teorii by nie pic nic innego nie slyszalam i raczej nie jest zasadna. sama herbata nie odchudza- by schudnąć potrzeba ujemnego bilansu kcal ale pomaga przy zaparciach lub po ostrych dietach ,gdy metabolizm działa jak u staruszka pozdrawiam

Gość Lejzi
a nie wiesz, czy herbata, którą opisałam może być prawdziwa? Na wikipedii pisze, że ona bardzo przyśpiesza metabolizm itd.

Gość Lejzi
ciekawa jestem, czy ekspreowe herbatki pu ehr faktycznie nie mają żadnych właściwości przyśpieszających przemianę materii...

Gość malinowyherbacianyogrod123
link mi sie nie otwiera,ale wiem jaka to herbata. Napewno bedzie ok- pomoże ,ale bez diety cudów nie będzie

Gość wiesz co ja mysle,ze
nie wazne jak wyglada. Mysle ,ze ta twoja jest ok.podobno lisciasta jest najlepsza,najmocniejsza , a w torebkach slabsza. Ta twja wyglada na lisciasta tylko zapakowana w te kulki. Mysle , ze jest ok .Ja pilam tez i w torebkach i tez byla mocna . Pu-erh mozna zaparzac kilka razy i nie traci wlasciwosci . Najwazniejsze to zeby nie byla aromatyzowana , z dodatkami , tylko w czystej postaci .

Gość wiesz co ja mysle,ze
a to czy jest w kulkach , torebkach czy sypana zalezy po prostu od producenta

Gość Lejzi
ja słyszałam że w torebkach jest zła- chodzi o tą ekspresową, dostępną w supermarketach.

Gość Lejzi
wypowiadajcie się, na pewno macie doświadczenia z tą herbatą, jest popularna przecież.

Gość gramma
ja japiję ,ale jak najmniej przetworzoną, tzn kupuje liściastą , , na wagę , sypką .W sklepie z herbatami . bez polepszaczy , dodatków i smaczków, na początku cięzko mi sie ja piło , ale tera sie przyzwycziłam Czy odchudza ? nie wiem . Wiem jednak ,że podkręca krązenie limfy w organiźmie , częsciej chce sie pić i przez to sikać , mam mniej obrzęków pod oczami , mnieja włąsciwie wcale nie puchną mi nogi . Schudnąć schudłam ale raczej dlatego ,że chodzę na basen , ale z pewnościa ta herbata pomaga .

Gość Lejzi
Dostałam czekoladę i nie wytrzymałam- zjadłam całą, taką: http://tnij.org/mogi i kilka ciastek i nektarynkę po czym wypiłam 3 filiżanki pu erh i po jakiejś godzinie "oddałam stolca"- chyba pomaga ta herbata. Ale już więcej tak nie zrobię! Dziś już nic nie zjem! Może jutro też!