Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do narzekajacych

charakter ma moc

Polecane posty

"ale czy to znaczy ze sie zmienił? to że ktoś "z patologii" dobrze kończy (albo odwrotnie) nie świadczy o zmianie." Jasne, to nie świadczy o zmianie... tyle, że ja nie pisałem o zmianie (tutaj się z Tobą zgadzam), a o kreowaniu samego siebie i te przypadki pod to podchodzą bo oni się wykreowali od małego wbrew otoczeniu, które chciało ich wbić w swój "standard".

Tzn. ten co wyszedł z patologii to mój dobry przyjaciel więc wiem jak to u niego wyglądało... ale fakt, nie było tak, że wszystko w około niego to była patologia (rodzina tak) ale część znajomych nie. Natomiast nie zmienia to faktu, że potrzebował samozaparcia aby się wykreować na tzw. "kogoś", bo łatwiej zostać w patologii niż walczyć o wyjście z niej. "a poza tym gdy mówimy nie o dzieciach a o dorosłych ludziach to jest właśnie potrzebna zmiana a nie "wykreowanie". bo dorosły, dwudziestoparoletni facet jest już "wykreowany"." Naturalnie, tutaj samokreacja vel zmiana tylko w ograniczonym zakresie (z wyjątkami rzecz jasna, jak w sumie wszędzie).

"jak ma 10 latek "walczyć" o wyjście z patologii? " Jeżeli jest ogarnięty i widzi, że coś jest nie tak z jego otoczeniem to może walczyć. "przecież osobowość człowieka kształtuje się w dzieciństwie." Ja tego nie neguję (choć osobowość kształtuje się przez całe życie, ale prawda, że takie podstawowe rzeczy jak temperament to w dzieciństwie).

Gość Dżozepfina
A ja nic nowego nie dodam, ale się włączę, bo ciekawy temat. Charakter może nadrobić wygląd tylko i wyłącznie wtedy, jak jest w jakimś względzie wybitny. Nie ma co się oszukiwać, że brzydki normalny chłopak będzie miał branie, bo są też ładni normalni i niestety to jest prosty matematyczny rachunek, tamci drudzy maja o jeden atut więcej. Większość ludzi to nie gwiazdy towarzystwa, jak to Off napisał. Sama dałam kosza brzydkiemu chłopakowi, a potem tego żałowałam. Okazało się, że to wspaniały człowiek. Potem już mnie nie chciał i słusznie, bo nie zasługuję na niego.

Gość Dżozepfina
Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ŚOZ. :) Teraz zanim kogoś spławię, to dobrze go poznam.

Gość Dżozepfina
Nawet nie wiecie, jak sobie pluję teraz w brodę przez to. Naprawdę brzydal mi zawirował w głowie. Ma wszystko to co najlepsze, intelekt, humor, empatię, charyzmę- no po prostu ideał. Już w ogóle zapomniałam jak wygląda. Także jakby ktoś polemizował, że liczy się tylko wygląd to ja będę bronić charakteru.

Gość who jestes tu jeszcze?
? mam pytanie.

Gość do who
who- z jakiego województwa pochodzisz? (już nie pytam o miasto bo i tak nie powiesz :P )

Gość do who
Jestem po prostu ciekawa i chce zobaczyć czy mieszkasz daleko ode mnie ;)

Gość do who
Dziękuję. Tak.

Gość do who
ja nie jestem jeszcze zaczerniona :P ale Twoje odpowiedzi zawsze wydawały mi się bardzo rozsądne.

Gość do who
a w jakim przedziale wiekowym jestes? i co studiowałeś? :P

Gość do who
Ja naprawdę nie mam stałego pseudonimu, jak mam do kogoś sprawę to piszę po prostu "do ..." tak jak w tym przypadku, a jak biorę udział w dyskusji i się do nikogo nie zwracam to jestem zwykłym ciągiem przypadkowych liter, np. "hjsdhhyadhsadhsaxhvgsa". :)

zawsze szczery "mhm, my z anetka dzialamy na zasadzie - kto sie lubi ten sie czubi, w koncu przyjdzie czas, ze padniemy sobie w ramiona" Po przeczytaniu tej wypowiedzi czuję jedynie niesmak. :O

Heh :), Jak zauważyłaś miałem niezwykle owocną dyskusję z krynicą... teraz trochę bardziej lajtowo z Ike sobie gadam :) do WHO, Dlaczego nie założysz sobie stałego nicku? Tzn. rozumiem zalety takiego podejścia ale może jednak? :)

WHO, Temat mógł być całkiem ciekawy, ale rozwaliły go pewne skrzywione osoby. Dobrą dyskusję poprowadziłeś z Offermą. ;)

WHO, A tak w ogóle to widzę, że namawiasz "oranje" na zaczernienie, a jeszcze niedawno za moją namową w końcu się zarejestrowałeś, pamiętasz. :P