Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loola125

Bóle po pierwszym seksie! POMOCY!

Polecane posty

Witam dziewczyny, mam 18 lat i 2 dni temu przeżyłam swój pierwszy raz. Ostatnią miesiączkę miałam 25.06 także według moich obliczeń dzień w którym uprawiałam seks - 13.07 powinien być dniem niepłodnym, nawet przy wydłużonym cyklu. W trakcie pierwszego razu mój chłopak przebił mi błonę dziewiczą .. oczywiście poleciała krew, jednak zrobił to bez gumki. Później już kochaliśmy się z prezerwatywą - dodatkowo wytrysk nastąpił poza mną. Następnego dnia zauważyłam dziwne, dość duże brązowe upławy z pochwy, które teraz - dwa dni po seksie stały się żółtawe - objawiają się głównie przy oddawaniu moczu. Dodatkowo boli mnie podbrzusze, pieczące odczucie, podobnie jak przed zbliżającą się miesiączką. Początkowo przestraszyłam się, że źle obliczyłam sobie dni płodne, jednak raczej jest to nie możliwe. Cały czas chodzę przerażona, że być może podczas tego jednorazowego pobytu penisa we mnie bez gumki zaszłam w ciążę, jednak po takim myśleniu przychodzi rozsądek - objawy ciąży dwa dni po seksie? chyba coś nie tak. Wychodzę z pytaniem.. czy któraś z was miała podobne objawy po swoim pierwszym razie? za ok 6 dni powinnam dostać miesiączkę - modlę się o nią, jednak żyjąc w ciągłym stresie zapewne ją opóźniam. za 8 dni zrobię sobie test ciążowy, a następnie wybieram się do ginekologa .. wolę być w 100% pewna. Proszę o odpowiedź .. podzielcie się waszymi dolegliwościami po pierwszym stsunku .. strasznie się boję .. :

nie miałabyś objawów ciąży po tak krókim czasie masz rację zrób test jeśli miesiączka bedzie sie spóźniać plamienia i upławy moga byc jeszcze pozostałościami po przebiciu błony bóle podbrzusza towarzyszą też czasem owulacji, nie jestem pewna czy mogą mieć związek z pierwszy stosunkiem, ale to niewykluczone do ginekologa w tej sprawie i tak nie ma co póki co iść bo on i tak tak wczesnej ciąży nie wykryje, jedyny sposób by wykazać tak wczesną ciążę to test domowy lub badanie z krwi moim zdaniem jednak w ciąży nie będizesz

właśnie cały czas utwierdzam się w przekonaniu, że objawy byłyby zbyt wczesne. ale i tak mam trochę obaw..

to sie na drugi raz nie kochaj bez zabezpieczenia test jak sie okres bedzie spóźniać i tyle, ale ja bym sie nie przejmowała, bo skoro spodziewasz sie okresu za 6 dni, to masz 27/28 dniowe cykle, wiec stosunek w 19 dc powinien byc bezpieczny (dni niepłodne teoretycznie)

najlepiej zaparzyc sobie meliskę i w spokoju poczekać na miesiączkę. moim zdaniem jest nie wielkie ryzyko zajscia w ciążę. ;)

z tą meliską to chyba dobry pomysł. zajęłam się czymś innym, przestałam o tym mysleć i O! nagle ból w podbrzuszu ustał, nie był juz tak intensywny. Moja psychika jednak płata mi figle -.-'

Jak nieplodny, przeciez to praktycznie max. plodnosci. A, ze wytrysk bylo poza ... czasami facet (szczegolnie jak taki mlody) to popusci. Moze byc ciekawie.

owulacja jest 14 dni przed następną miesiączką, jak ona sie spodziewa mieć cykl 28 dni to 19 dc jest 9 dni przedtem także owulacja powinna już u niej wystąpić wcześniej aczkolwiek to takie liczenie na oko, ale zakładam że autorka ma w miare regularne cykle, nic nie wspominała, że ma różnie, powiedziała, że spodziewa sie okresu za około 6 dni czyli zrozumiałam, że ma regularne cykle z wahaniami małymi do 1-2 dni i może to okreslić

Generalnie cykle trwają u mnie 24-25 dni, jednak w tym miesiącu miałam dość dużą ilość stresu i z doświadczenia wiem, że w takich wypadkach cykle przesuwają mi się do około 27-28 dni. Jednak brałam już chyba wszystkie opcje pod uwagę, i dopiero w cyklu 30 dniowym 18 dzień byłby .. zagrożeniem - teoretycznie. (takowy cykl jeszcze nigdy mi się nie zdarzył) Dziś upławy mi się zmniejszyły, są żółte, czyli wychodzi chyba na zarażenie bakterią - jednak, nie będę miała 100% pewności, puki nie zrobię testu za 6 i 10 dni .. nawet jak pojawi mi się miesiączka. Dziś rano lekko krwawiłam - ucieszyłam się, bo może właśnie rozpoczął mi się okres (to by tłumaczyło te bóle podbrzusza), jednak był to jednorazowy incydent .. boję się, ale coraz bardziej wydaje mi się, że na ciąże byłyby to zbyt drastyczne objawy, szczególnie że nie mam tych podstawowych czyli: nudności, senność, brak apetytu, bolące piersi.. itd. - no i zdecydowanie za wcześnie, a co do max owulacji w 18 dniu cyklu .. ehhh to by było bez sensu, no ale nic nie można wykluczyć.

Takie mówienie naprawdę poprawia mi humor - szczególnie, że większość z Was jest na pewno bardziej doświadczona w TYCH sprawach.. Jak na razie mam typowe objawy zbliżającej się miesiączki .. no nic, napiszę co dokładnie, kiedy będę już trzymać w ręku test ciążowy .. ;)

TAAK, TAAK - dostałam okres, to pierwszy krok do sukcesu! wiem, że jeszcze nie wszystko pewne, ale jest juz jakiś ułamek nadziei w mojej psychice, że ciąży brak ;) pierwszy raz okazał się wielką nauczką .. teraz lecę do ginekologa wyleczyć to zapalenie bakteryjne i tabletki antykoncepcyjne. Chyba czas najwyższy cieszyć się seksem! ;))

Gość pierwszyrazm377
ja po swoim pierwszym razie mialam tez brązowe plamienie ale nie wielkie, strasznie sie balam ale ponziej ono przestalo dawać jakis znaki.. i tez myslałam ze jestem w ciazy ale na szczesnie okres dostałam ;DD i na drugi dzien po stosunku strasznie mnie bolaly wargi sromwe i tam wszystko w srokdu.. czualam ppieczenie.. ale było warto.. ;pp pozdrawiam ;**

ja te czuję to cholerne pieczenie. Do ginekologa już jestem zapisana - mam nadzieję, że mi pomoże na ból (pieczenie) jajników itp. a test za 3 dni ;)