Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blockeed

sprawy kobiece ! pomóżcie .

Polecane posty

cześć wam wszystkim . niedawno byłam u ginka na badaniach kontrolnych . miałam usg . i na obu jajnikach mam torbiele ok 7 cm . skierował mnie na badania markera CA 125 . wynik wynosi 160 u/ml . jest pięciokrotnie podwyższony . mam się obawiać, że to może być rak ? . proszę was o szczere odpowiedzi. a jeśli , któraś z was miała to samo to powiedzcie mi . strasznie się boje , że to może być rak .

DOWIESZ SIĘ PO USUNIĘCIU ALE TORBIELE SA DOŚĆ POWSZECHNE. gRUNT TO ZBADAC I USUNĄC

Gość Dajcie spokój, kobieta się
martwi. Szybko do lekarza, najlepiej do 2 ginekologów, abyś miała porównanie w diagnozie.

Gość spokojnie bez paniki..
Markery nowotworowe oznacza się z pobranej próbki krwi. To proste badanie można wykonać niemal w każdym laboratorium. Ważna jest jednak nie tylko sama obecność markera we krwi, ale przede wszystkim jego ilość ponad dopuszczalną normę. Jeśli norma jest znacznie przekroczona, nie zawsze oznacza to rozwój choroby nowotworowej. Podwyższony poziom niektórych markerów może być również związany na przykład z bardzo poważnym stanem zapalnym wątroby, trzustki czy nerek.