Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nogi weszly mi w dol plecow

Dajana imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość nogi weszly mi w dol plecow

18 lat temu jakas kobieta tak nazwala swoja corke... dokladnie tak jak napisalam, tak sie pisze jej imie: DAJANA... widzialam Waneski, Kewiny i Dżesiki ale w zyciu do glowy by mi nie przyszlo, ze jakas poczciwa baba nie sprawdzi jak zapisuje sie poprawnie wypatrzone (badz wysluchane w tym przypadku, bo niechybnie to pod wplywem jakiej Dynastii czy innych Pokolen bylo) imie dla swojej ukochanej corki a pan/i w urzedzie tego nie sprawdzi :O

Gość Dajana jest.o co ci chodzi
Opis:zapisana fonetycznie spolonizowana wersja angielskiego imienia Diana. Męski odpowiednik: Dajan. Zdrobnienia:Dajanka, Daja, Dajka, Dajusia Charakterystyka:na ogół optymistyczna i pewna siebie, jednak czasami odczuwa niepewność, a nawet strach przed życiem. Życzliwie nastawiona do ludzi. Lubi pobawić się w towarzystwie, ale w domu także jej dobrze. Patroni i święta: Szczęśliwa liczba:4 Szczęśliwy kamień:kwarc różowy Szczęśliwy kolor:różowy Imieniny obchodzi:25.11

Gość Dajana popularne wsrod
Cyganek.

Gość hirajem
zdrobnienie: Dajka:D dobre, ja mam na imię Diana:P

Gość gość
Okropne imię

Gość gość
Lepiej juz Danusia.

Gość Marta Kobiella
Danusia - ochyda! Dajana jest pięknym imieniem :*

Gość gość
Jezeli dajecie dziecku imie pochodzace z innego obszaru jezykowego, to przynajmniej piszcie je zgodnie z oryginalem - Jessica, Diana, Vanessa, Kevin, itp. Jezeli chcecie imion pisanych i wymawianych po polsku - to wybor jest olbrzymi. Troche konsekwencji.

Gość gość
Dajana piękne imie ja swojej córeczce dam tak na imie

Gość Dajciaxv

Ja mam na imię Dajana i każdy mi mówi że ładne imię. Tylko większość osób nie wie ze to Polskie spolszczenie i myśli ze to z innego kraju , ale tez dużo osób myli je z Diana.

Gość Halo

Też w szkole miałam koleżankę Dajane  i to było parę dobrych lat wstecz. Bo 30-stka na karku😉. Moim zdaniem imię jak imię. A dziewczyna była fajna. Kiedy przestaniecie oceniać po imieniu, dziecia małym się nie dziwię ale dorośli ?Rodzice je wymyślają. Jak jest bardzo dziwne bez problemu można zmienić. 

Gość Monika

Zawsze mnie zastanawialo dlczego ludziom tak przeszkadza,ze ktos jakos nazywa wlasne dzieci.

Mi naprawde jest obojrtne jak ma na imie kolega,kolezanka dziecka i moim dzieciom tez. Przyjmuja kazde nowopoznane dziecko i jego imie jednakowo. To dorosli robia problem.

Gość Gość

Dajana? Jak z cygańskiego taboru albo meksykańskiego kartelu

Gość Gość

Kiedys dostawałam faktury podpisane przez Dajanę. Myślałam, że to jedyny taki przypadek w Polsce, a tu proszę, jest tego więcej. Dla mnie to okropne, ale co sie komu podoba.