Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snopka

dwydzielina z pochwy

Polecane posty

Gość snopka

nie wiem czy tak powinno byc czy tez nie z pochwy pojawia sie dziwna wydzielina czasem przezroczysta a czasem biala nie wem czy to normalne ...

Gość jestes mloda dziewczyna?
dopiero zaczelas miesiaczkowac? To normalne. Dojrzewasz. Jesli sluz nie ma nieprzyjemnego zapachu i nie towarzysza mu inne objawy jak swad, czy pieczenie - wszystko jest ok. Prawdopodobnie opisujesz naturalna wydzieline, sluz plodny i nieplodny. Pierwszy pojawia sie w polowie cyklu (mniej wiecej od 10 do 16 dni po miesiaczce), jest podobny do kurzego bialka, ciagliwy i przezroczysty. Drugi bialy, gestszy, nieciagliwy.

"Pierwszy pojawia sie w polowie cyklu (mniej wiecej od 10 do 16 dni po miesiaczce)" Skoro młoda dziewczyna, która jeszcze niewiele wie lub nie wie nic to czemu od razu wprowadzasz ją w błąd? :o Do owulacji dochodzi 13-15 dni przed wystąpieniem kolejnej miesiączki, więc równie dobrze może to być 20 dzień cyklu, a u młodej dziewczyny, która dopiero co zaczęła miesiączkować w ogóle trudno mówić o jakiejkoliwek regularności.

Gość swirek72
a może być tak że nie będe miała śluzu płodnego a zajde w ciąże?

Gość jestes mloda dziewczyna?
Perwersjo, autorka nie pytala o wyznaczenie dni plodnych, a o sluz, ktory sie pojawil i ja niepokoi. To raz. A dwa - nie wiem, ktora z nas jest precyzyjniejsza w ustalaniu owulacji kogos, o kim niczego nie wiemy, lacznie z dlugoscia cyklu :P okreslilam tylko czas wystepowania sluzu plodnego, mniej wiecej, w polowie cyklu, czyli od 10 do 16 dnia. Mniej wiecej, zauwaz te slowa.

Normalne, jak najbardziej :) przezroczysty kobieta ma gdy ma owulację ;) A biały... zalezy od kobiety, niektóre mają po okresie, niektóre przed okresem, a jeszcze inne przez większość cyklu ; )