Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkksfghnj

7 misieczniak-problem ze spaniem co robic....

Polecane posty

Gość kkksfghnj

corka skonczyla 7 miesiecy od zawsze ladnie sama zasypiala o 20 30. Przed spaniem dostawala butle 180 ml mleka modyfikowanego. Zawsze budzila sie w nocy okolo 3 w nocy i dostawala znow butle i tak spala do 6 30 -7. Od tygodnia odzwyczajam ja od nocego karmienia i jest masakra tz do dzis bo kilka pierwszych dni jak sie obudzila dalam wode do picia i o 10 minutach wiercenia sie zasnela. Niestety do wczoraj- w nocy po wypiciu kilku kropel wody zasnela i po godzinie ppbudka : dalam znow pic tym razem herbatke i zaczal sie placz, wiercenie, marudzenie. Temperatury nie miala....spocona nie byla wiec nie wiem o co chodzi.... tak 3 godziny meki..... o 4 musialam jej dac butle. Kurde a moze to zeby"nie ma ani jednego moze to to

Gość kkksfghnj
przepraszam za literówki-szybko pisałam.... może ktoś doradzi jak postępować w takim przypadku

Gość grdtgsrtsbs
marudziala tak dlugo bo chciala jesc. niestety niektore domagaja sie butli(piersi) w nocy dosyc dlugo. ja bym na twoim miejscu dawala jej mleko ale sypala mniej mleka. wystarczy zeby poczula ze to mleko to bedzie pic:) rob coraz ciensze te mleko ale niech to ma smak mleka. niektore dzieci nie dadza sie dac oszukac woda. moj synek tez taki byl. dawal wode w nocy zeby oduczyc a on nadal marudzil. dopeiro po mleku zasnal. zaczelam rozcienczac

Gość kkksfghnj
czyli np. na 180 wody ile dac miarek??

Gość asiaamamaaewy
nie bedzie ci latwo, musisz byc konsekwentna i mleka nie podawaj, tylko woda

To jeszcze maluszek przecież.Moje dziecko do niedawana piło mleko w nocy 2 razy.Próbowałam wszystkiego,herbatki ,wody i tak kończyło sie nieprzespaną nocą,więc dałam spokój.Tyle,ze do 180ml wody dawałam tylko 2-3 miarki mleka.Teraz mała sama sie przestawiła i je tylko raz nad ranem ok.4 i spi ładnia do 9.00 a nadmienie,że ma 14 m-cy.

Gość lajf stajl
mam podobnie. Córka 8 miesięcy, około 6miesiąca zaczęły się pobudki o 3 i 5- wcześniej ich nie było. Zmęczyło mnie to i zaczęłam eksperyment z wodą. Przez 2tgodnie(sic!) walczyłam i nic to nie dało. Od 3 budziła się, co pół godziny i wypijała po 100-120ml wody. Słuchałam tych mądrych rad, że dziecko nie musi już jeść w nocy. Po dwóch tygodniach tej męki z wodą, poszłam do pediatry, która wyjaśniła, że niektóre dzieci muszą jeść w nocy trochę dłużej. Skoro 3-4 noce podawania wody nie pomogły, to znaczy, że dziecko jest głodne i trzeba poczekać troszkę i spróbować za miesiąc dwa. I rzeczywiście teraz mamy pobudkę tylko o 4 czyli troszkę później. W przyszły weekend znowu spróbuję z wodą

Gość sfeedvsd
dziewczyny jak dziecko jest glodne to woda nie pomoze. jezeli po wodzie dziecko nadal marudzi to potrzebuje mleka. co to dla matki ulga jezeli napoi woda a do rana nie zasnie bo dziecko marudzi. autorko dawaj np. na 180ml wody 2-3 miarki i spokojnie wystarczy zoabczysz ze wypije i zasnie znowu i ty tez sobie pospisz!!!!!!

Gość jaba daba du
spróbuj dać na noc coś bardziej sycącego, kaszkę mleczno ryżową na przykład, nie zrobi się tak szybko głodna. mój mały po kaszy przesypiał całą noc

Gość juleczka sruleza
dokladnie na noc dac albo kaszke,albo do mleka dodas kleiku. cos bardziej sycacego. jak dziecko jest glodne to chce jesc jak dorosly-proste. pierwszy raz slysze,zeby zmiejszyc ilosc miarek mleka. przeciez to sa specjalne proporcje. robcie jak uwazacie,ja bym nie zmniejszala ilosci mleka w nocy, a zwiekszyla kolacje.