Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodziutka mamusia :)))

W jakim wieku urodziłyście swoje dzieci?

Polecane posty

Gość Lena204
ja mam 21 lat i jestem w 8 mc:)

Gość cv do piekla
ja urodziłam miesiąc temu mam 39 lat.

Gość Aśka*
Ja urodziłam syna w wieku 22 lat i córkę w wieku 27 lat.Obecnie syn to już nastolatek a córka po komunii:)Pozdrawiam wszystkie fajne mamy:)

Gość Elixa
Ja urodziłam miesiąc po 19 urodzinach córeczke i jestem bardzo dumna i szczęśliwa. Nie uważam że dziecko w młodym wieku to wstyd :)

Gość gsafa
1-31 2-34

Gość idiomyyy
matko,w jakim młodym wieku wy wszystkie rodzicie, w moim otoczeniu ciąża przed 25 rokiem życia to rzadkość, przeważnie kobiety decydują się świadomie na dziecko mając 27-30 lat, a nawet więcej.

Gość butelkowa mama
pierwszy 25 drugi no cóz trzydzieści i pół;)

Gość gsafa
ja żałuję, że tak późno...

Gość a dla mnie paranoja jest
dziecko w wieku NASTU LAT. a gdzie tu wykształcenie, praca??? siedzicie potem na garnuszku meza bo same nawet zadnej szkoły nie macie, juz nie wspomne o porzadnej pracy ( nie etat w kiosku czy w solarium ). czym wy sie chwalicie? ze jak nie daj boze zostaniecie same z dzieckiem to musicie wracac do rodziców bo same nic nie macie. nie okłamujemy sie ale jakie warunki zyciowe moze miec dziewczyna w wieku 19 , 20 lat??? to trzeba sobie wypracować, a nie tylko siedziec i rodzic kolejne dzieci bo mąz pracuje. jeszcze poł biedy jak ten maz jest i zarabia,a wiekszosc zeruje na rodzicach - taka prawda. dlatego te młodziutkie mamusie to dla mnie patologia . takie mamy do pracy i tak potem rzadko ida, bo albo jej nie miały, albo nie maja doswiadczenia zeby ktos je zatrudnił. żenujące ze kobiety sa tak bezmyslne.

Gość ja mam 30 lat
nie mam dzieci nie mam nawet faceta zastanawiam sie, czy jest szansa, ze bede jeszcze miała dzieci, czy to juz za późno?

Gość ja mam 30 lat
nawet jeżeli poznam niedługo jakiegos faceta , to musiałabym z nim spędzic pare lat aby zdecydowac sie na dziecko wiec wychdziłoby na to , ze dziecko w wieku ok.35 lat eh

Gość gsafa
nie, nie jest za późno

ja -25lat. 30-tko Ty sie tylko rozgladaj za fajnym facetem bo nie ma nic piekniejszego niz rodzina! Masz jeszcze czas ale bierz sie do roboty i randkuj:)

Gość a ja moje dzieci urodziłam póź
no: 1-sze 30,5 roku 2-gie 32,5 roku 3-cie będę mieć 34 lata już za kilka miesięcy;)

Gość drozdowa8
Hm .... nie popadajcie w skrajności. A popadacie i te młode i te późne mamy. I a propos poczytajcie sobie literaturę medyczną . Nie tak dawno temu uczono że pierwsze dziecko kobieta powinna mieć najpóźniej ok 25-28 r.ż - i to max . Funkcjonowało pojęcie tzw "starej pierworódki" tj kobiety która zdecydowała się na pierwsze dziecko ok 30 tki i później. To było wskazywane w szkołach medycznych -może nie jako wprost patologia ale jako coś nieprawidłowego. Prawda jest taka że dla kobiety rodzić to w wieku 18-28 tak wam szczerze każdy położnik powie. A jak któraś będzie czekać do 40 tki to na maturę dziecka pójdzie jako 60 latka.....Pół biedy jak zamożna /zdrowa czyli fitness botoksy itp.Gorzej jak już schorowana . Na 100% rówieśnicy pociechy wezmą za babunię..

Ja urodzilam synka kiedy mialam ponad 18lat.Ciaza byla planowana,a synek wyczekiwany:-* Jestesmy z narzeczonym ponad 6lat razem,synek ma 2,5 roku i jest najlepszym co nas w zyciu spotkalo:-D Prowadzimy firme budowlana,mieszkamy na swoim...I radzimy sobie doskonale bez niczyjej pomocy:-) Niewazne w jakim wieku rodzisz dziecko,najwazniejsze zebys byla na to gotowa!znam mamusie,ktore urodzily pierwsze dziecko w wieku 17lat i sa super mamami,a znam takie ktore urodzily w wieku 18-19 lat i nie bardzo sobie radza.Mam w swoim otoczeniu takze mamy,ktore urodzily pierwsze dziecko w wieku 25+ i jedne sobie radza b.dobrze a inne wogole nie nadaja sie na matki.Wiek nie ma znaczenia!!!i nie rozumiem dlaczego mlode matki sa w naszym zacofanym kraju tak obsmarowywane!

Gość mam22lataa
Gdybym miała kasę, dom i dobrą pracę to nie zastanawiałabym się i urodziła od razu trójkę :) No ale rzeczywistość jest taka, że nie chce aby moje dziecko czegoś nie miało. Chce dać wszystko dzieciom. A później je wykopie z domu, żeby się usamodzielniły ;) i nie były do 30roku życia na utrzymaniu mamy