Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkaaa...

Która ryba jest najzdrowsza ?

Polecane posty

Gość Baśkaaa...

Którą rybę warto często wybierać na obiad np. w restauracji,czy w domu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lady B...................xxxxx
ja jadam dorsza , łososia i solę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepszy jest chyba halibut albo sandacz , bo łosoś to m smak inny niż typowo rybny. Z hodowlanych dobra sola albo tilapia a nawet tuszki śledziowe no i przede wszystkim pstrąg! Pyszny jest też tuńczyk ale gdzie go dostać? (chociażby mrożony).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniaam
Z tego co sie naczytałam i nasłuchałam, to sądzę, że żadna. Morskie niezdrowe, chińskie jeszcze gorsze, a rodzime (rzeczne), narażone na skażenie ściekami. Dlatego przestałam jeść ryby Po pierwsze dlatego, aby się niepotrzebnie nie truć i nie płacić słono za zamrożoną wodę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Baśkaaa...
Ale mięso teraz też jest strasznie niezdrowe ( naszpikowane hormonami i antybiotykami) i to chyba jeszcze bardziej niż ryby ;-) Zastanawiam się,która ryba najczęściej gości na polskich stołach ? Oprócz śledzika ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktototakiktototaki
U mnie najczęściej: szczupak, płoć, węgorz i boleń . Mąż zawsze takie przywozi ze swojego "rybakowania" :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halszek
nie wiem która ale najczesciej jadam leszcza -zlowionego w ogromnym, czystym jeziorze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja jadam świeże dorsze
Prosto z morza ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuzlandia
najgroźniejszą substancją "zjadaną" z rybami jest rtęć złotą zasadą przy jedzeniu ryb jest: jedzenie bez ograniczeń ryb, które są na tyle małe, że w całości mieszczą się na przeciętnej wielkości patelni większe ryby można jeść, ale powinno się zachować odstępy, czyli np. jemy filet z tuńczyka, a potem robimy przerwę 2-3 tygodnie od dużych ryb małe ryby można jeść bez takich ograniczeń, bo w ich ciałach rtęć się nie nagromadziła szkoda, że się o tym więcej nie mówi :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakie to są małe ryby?
np.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najzdrowsze ryby,to te
które żyją w czystych wodach.W zanieczyszczonych ich nie spotkasz,dlatego są zdrowe: -szczupak -pstrąg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tryyytt
A ryby z naszego bałtyku można uznać za żyjące w czystych wodach? Są zdrowe ? Jak myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to już koniec!
Jak myślicie? 10:11 [zgłoś do usunięcia]Max Zander vel Klaun ty cioto pieprzona wyapad stad :D a jak juz masz tyle do powiedzeniato z laski swojej okresl soja plec 'Katjuszko" :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×