Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piotrek..

umowa przedwstepna.kto poradzi

Polecane posty

sprzedaje dwie dzialki budowlane w czwartek umowilem sie telefonicznie na dzisiaj na napisanie umowy przedwstepnej .wczoraj do mnie dzwoni klijent o potwierzenie .ma mi zaplacic zaliczke 5% 7500zl po czym stwierdzajac ze duza suma ze przeleje mi w ciagu trzech dni na konto ja na to ze nie zbyt sie na to godze .klijent stwierdza ze jesli bedzi mial taka mozliwosc wyplacenia z bankomatu to wyplaci .mam sie spotkac za godzine ale chyba sie nie zgodze na takie cos ze wykona przelew.co zrobic przeciez wiedzial juz w czwartek o zaliczce wiec mogl wyplacic z banku jak rowniez twierdzac ze to duza suma 7500 i ze nie chce wozic takiej kasy nie wydaje mi sie ze to by bylo duza kasa .jak byscie sie zachowali

Gość faser 529636
jesli wpiszesz w umowie ze ma wpłacic w ciagu 3 dni kwotę... to ok, jesli wpisałes ze gotówka to musi dac kase

Gość jolandddddda
ja niosłam gotówką 50 tysięcy na umowę przedwstępną więc facet coś ściemnia, wszystko zależy od tego jakie są zapisy w umowie, można się umówić na przelew, można na gotówkę

Gość Adamo...
możesz w umowie przestępnej wpisać klauzule ze umowa staje się ważna z chwilą przelania w ciągu trzech dni gotówki w wysokości ..... Brak gotówki do tego dnia..... powoduje ze umowa staje się nieważna

umowy jeszcze nie widzialem wiadomo ze bedzie zaznaczyc jesli bedzi to przelew ale wole kase od reki

Gość Adamo...
masz prawo zmienić zapis w umowie by się lepiej zabezpieczyć bo to twoja ochrona oczywiście lepiej kasa do ręki wtedy mniej komplikacji

Gość flądra 8545
jakiś dziwny jesteś, ja zawsze najpierw mailowo czytam umowę (przesyłamy sobie wzór i zmieniamy treść, jeśli potrzeba), potem czytam papier i następuje podpis, to zbyt ważne sprawy, zasada jest taka, że albo kasa do ręki i wtedy w umowie jest zapis, że kasa jest wpłacona gotówką w momencie podpisania umowy albo zapis, że w c. 3 dni od podpisania przelewem i tyle

Gość courtney17195
najwazniejsze to zmienic zapis na zadatek a nie zaliczka-jesli kupujacy sie rozmysli zaliczka jest zwracana w calosci, jesli zapiszezsz zadatek to te pieniadze zostaja u ciebie w kieszeni nawet jak kupujacy zrezygnuje z umowy koncowej