Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kmiecius

OBGRYZANIE PAZNOKCI ktoras boryka sie z tym problemem?

Polecane posty

Obgryzam od dziecka mialam kilka razy okazje troche je zapuscic ale nic z tego byle jaki stres i po paznokciach:( teraz kupilam odzywke z YOKO i smaruje je olejkiem rycynowym..

ja już kilka lat zmagam się z tym nawykiem i nic :( raz na rok uda mi sie zapuścić długie paznokcie, ale na krótko. Obecnie zapuszczam, ale przedwczoraj znowu obgryzłam.

Jak zalozylam tipsy bylo fajnie poki nie zaczely odrastac pozniej poodpadaly a pod nimi zostal paznokciec jak bibula..co za strasznie zmierzly nawyk.. a u nog tez nie chca mi ladnie rosnac jak nadac ksztalt tym na dole? rosna i sa cienkie lamliwe.. nie moge teraz jesc zadnego skrzypu bo jestem w ciazy

Gość mozIlaala firefox
ja tez am tn problem od zawsze ale ni obgryzam, ale skube, efekt ten sam, tylko inna metoda przyjdzie jakis stres i moje paznokcie skracaja sie o kilka minimetrow

Rosyjscy naukowcy, którzy przebadali dzieci z regionu Uralu, zauważyli dodatnią korelację pomiędzy notorycznym obgryzaniem paznokci a niższą inteligencją. Przyczyna może tkwić w potencjalnie toksycznych substancjach obecnych na paznokciach (ze starych farb, itp.) lub z faktu, że te same osoby biorą do ust także inne, bardziej niebezpieczne przedmioty (np. długopisy z tuszem). a to pisze na wikipedi... wyszlo ze jestesmy uposledzone bop gryziemy pazury ;S

Gość Kimieciuś ja tez obgryzałam
zawzięłam się i zapuściłam , ale cienkie i łamliwe.Ostatnio znalażłam takie cudo na necie elasticc nails.Koszt 10 -13 zeta.Akryl ,który nakładasz jak lakier.Zamiast tipsów.Utwardzaja pazurki , normalnie to zmywaz zmywaczem i możesz to lakierować. Dopóki nie odchodujesz swoicj po tipsach.