Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dizz

Agencja mieszkaniowa.

Polecane posty

Pisalam juz o problemach z landlordem, wiec zaczelam szukac mieszkania w agecji. Odpisalismy do masy agencji, odezwalo sie kilka. Znalezlismy mieszkanie, obejrzelismy, przeszlismy referencje i mielismy dobry credit report, zaplacilismy holding deposit. mamy wszystki poaragony i niebedne papiery, dostaismy w sobote pismo z agenji, ze teraz tlyko umowa zostala do podpisania. Teraz zaczyna sie KOLEJNY problem. Zadzwonili do nas w sobote rano, zaraz po tym jak otworzylam list z agencji. Powiedzieli, ze landlord wynajal mieszkanie poza agencjia. Zapewniaono nas, ze holding deosit gwarantuje nam, ze nikt nie bedzie ogladal mieszkania. Zaproponowalismy wieksza stawke za miesiac rentu, dlatego, ze jestemy zdesperowani a odpisalimy do wszystkich agencji ktore zajmowaly sie wynajeciem mieszkania w odpowiadajacej nam czesci Londynu. Juz nie mam sily, wszystko po koleji sie pieprzy, cudem zdobylismy pieniadze na wynajem i wszystkie formalonosci bo moja matka pozyczyla nam. Jak to mozliwe, ze zaplacilam holding deposit a oni mnie wydymali? Mielismy sie przeprowadzac w nastepna sobote, wszystko zaplacilismy co bylo konieczne nasteonego dnia w czawartek, mielismy bardzo dobre referencje. Czekam w nwerach az w poniedzialek zadzwonia z agencji i powiedzia czy landlord zgodzil sie nam wynajac mieszkanie za wieksza sume, zaproponowalismy 100F wiecej za miesiac. To wszystko jest niewiwrygodne. Jestem tak zestresowana, ze nawet w literki nie trafiam. I zastanwaiam sie czy to jest K*?!a zgodne z prawem co oni wyprawiaja?! I nie, nie jestem trolem, chociaz w obecnej sytulacji wolala bym zeby to byl kiepski zart.

Landlord nie nie wiele mial do gadania bo to nie konkurs pieknosci, a my dokonalismy wszystkich oplat, i wszystkie zobowiazania wlacznie z rentem szly przez agencjie. Jesli bylo by tak jak mowisz, to on powiniem byc podczas pokazywania domu bo na jakiej podstawie mial by niby stwierdzic, ze cos z nami nie tak? Zreszra rzecz w tym, ze on wynaja mieszkanie poza agencja, nie przez. Nappisali do nas z agencji, ze oddadza nam wszystkie pieniadze.

Landlord nie nie wiele mial do gadania bo to nie konkurs pieknosci, a my dokonalismy wszystkich oplat, i wszystkie zobowiazania wlacznie z rentem szly przez agencjie. Jesli bylo by tak jak mowisz, to on powiniem byc podczas pokazywania domu bo na jakiej podstawie mial by niby stwierdzic, ze cos z nami nie tak? Zreszra rzecz w tym, ze on wynaja mieszkanie poza agencja, nie przez. Nappisali do nas z agencji, ze oddadza nam wszystkie pieniadze.

tak jak pisalas wszystko szlo przez agencje. to ze dom daje sie do wynajecia przez agencje do niczego landlorda nie zobowiazuje. nie musieliscie mu sie podobac, bo wystarczy ze w miedzyczasie znalazl sobie kogos od siebie komu wynajmie prywatnie (w ten sposob unika kosztow agencyjnych). niestety landlord ma najwiecej do powiedzenia bo to w koncu jego dom.

Masz racje, ale gdyby bylo tak jak mowisz, to nie otrzymali bysmy zwrotu wszystkich kosztow, tylko holding deposit. tak bylo zapisane w tych papierkach. Ale tu nie o pieniadze chodzi. W tym tempie to do zimy sie nie wyprowadze, bo sie agencjie skonczyly.

Gość dobrze ci takk
szmato jedna

Gość bombonierka czekoladowa
landlord wykiwal i agencje i was i dlatego macie wszystkie koszty oddane. ostateczna decyzja nalezy do niego, moze zerwac umowe z agencja i wynajac sam jesli tak chce.

Wiem... Teraz sie tylko zastanawiam czy rzeczywiscie dostaniemy swoje pieniadze. Bo cos sie agencji nie spieszy...

Gość o maj god o maj god
to dzwon do nich albo idz oni do brania sa pierwsi, ale do oddawania to juz nie tacy chetni

Dzwonilam, powiedzieli, ze sa "w trakcie" zwracania kosztow. Swoja droga wczoraj pojechalam na nastepne spoktaknie, bylam zpozniona doslownie 5 min, baba zadzwonila do nas, ze ona nie moze czekac i jedzie do domu. Dodam, ze spotkania wstapnie byl umowione na 18.20, napisala maila, ze chce przelozyc na 18, odpisalismy, ze nie da rady bo mamy poltorej godziny drogi przed soba. Zadzwonila jak byla 18.20 i poeidziala, ze ona jest juz od 20 minut po pracy... :/ czyli 3 godzini zmarnowane... W agencja ku!@* prtywatnie jeszcze wieksze ku@!*, gdzie ja mam szukac tego mieszkania? Juz mi rece opadaja... Wszyscy chca sie umawiac najlepiej w poludnie, sama nie pojade a moj facet pracuje.. Czy oni do konca juz zglupieli?! W ostatecznosci przgladalam pryatne ofery, ale ceny sa wyzsze niz w agencjach...

Gość o maj god o maj god
wyzsze niz w agencjach?? to dziwne poza tym w agencji dojda Wam jeszcze oplaty agencyjne, ok 200f

Gość o maj god o maj god
a gdzie Wy mieszkania szukacie, ze 1.5 godziny musicie dojezdzac?? Baba tez glupia jakas, ze nie poczekala lepiej z wrednymi nie miec do czynienia a przez jaka agencje szukacie?

Ja mieszkan ca Camberwell, a szukamy mieszkania na North London, od FInchley az za Barnet i Enfield. Nie skupiamy sie na konkretnej agencji. Mieszkania szukamy na findaproperty.co.uk i rightmove.co.uk. Mielismy juz kontak z (zeby nie sklamac) dwudziestoma agencjami? Dwa razy nas wystawiono, raz oszukano, z reszty dzwonia, ze nieaktualne i poponuja nam studio gdzie kuchenka stoi naprzeciekow lozka. Napisalismy spokojnie do 30-35agencji. Nie bierzemy benefitow, mamy dobrey Credit check, dobre referencje, zadnych dzieci, kota (ale w wiekoszosci to nie problem), mamy pieniadze a i tak nic nie mozemy znalezc. A nie powiem, czas nas goni... Bo juz pora sie wynosic z tego bajzlu gdzie mieszkamy bo zrobilo sie naprawde nieciekawie.

Przegladalam gumtree.co.uk, i jak 1 bed w dobrym standardzie przez agencje to OK 200-225 p/w ta na gumtree to OK 250 p/w. Wydaje sie niewielka roznica w cenie natomiast w "zabezpieczeniu" mysle, ze jest spora... Ja wiem, ze zarowno z agencjami jak i z prywatnymi landlordami zdarzaja sie problemy. Mimo wszystko mysle, sadzac po moich doswiadczeniach, ze juz wystarczajaco naszarpalam sie z prywatnymi landlordami. Niechce znowu sie wpakowac w mieszkanie u idioty... Dlatego pozostaje mi szuanie az mi obrzydnie...

Gość o maj god o maj god
a wchodzisz tez bezposrednio na strony agencji? bo czesto na tych posrednich stronach ogloszenia sa juz nieaktualne niestety

Gość o maj god o maj god
pamietaj, ze jak bedziesz podpisywala umowe z agencja, zeby zawarli w niej tzw. break clause... pozwala to dac 2-miesieczne wymowienie juz po 6 miesiacach, a nie dopiero na 2 miesiace przed koncem rocznej umowy.

Tak, zanim wysle do jakiesj agencji maila, ze jestem zainteresowana njpierw sprawdzam czy wogole maja strone internetowa. Potem patrze co maja ciekawego w ofercie, czy mieszkanie ktorym jestem zainteresowana jest dostepne, otem wracam an posredniczaca strone i pisze maila. Znalazlam dwa ladne mieszkania, oba przez Haart, czytalam opnie, sa raczej ze ale odnosi sie to do sprzedazy mieszkan. Juz sama nie wiem co mslec. Male agencje zle, duze- zle. I tak zle i tak nie dobrze.

Gość czarny kapturek 777
autorko a czemu az szukasz tak daleko na polnocy? na ppoludniu tez sa fajne miejsca i nie dosc drogie, polecam brockley (bardzo zielono), crystal palace, peckham rye, nunhead,greenwich, nie wiem jaka kwota dysponujesz, ale genralnei teraz mieszkania sa drogie strasznie, z agencji ktora bym polecila to acorn natomiast unikac ludlowthompson i foxtons, generalnie agencje zawsze zdzieraja i sa z nimi problemy, ale zeby trafic na uczciwego landlorda prywatnego tez trzeba miec szczescie, wejdz sobie na to forum http://www.eastdulwichforum.co.uk/ poszukaj tam czy ludzie czegos nie oglaszaja, ) to jest poludniowy londyn, ale moze ci cos przypasuje)

Mieszkam na granicy Pecham i Camberwell, napewno niczego nie chce z tej czesci, ani w strone Lewisham... Dlaczego az tam? Bo juz tam mieszkalam. Myslalam o Wimbledonie i tamtych rejonach. Chciala by zamknac sie w 1000F z CTax'em bez rachunkow. Zdecydowanie wolala bym typowe dzieline dla bialych, nieststy na centrum mnie nie stac, zreszta tam jest "zabyt tloczno", dlatego kieruje sie bardziej na brzegi. Pozatym czesto latam do Polski, wiec im blizej Lutton tym lepiej dla mnie.

Mieszkam na granicy Pecham i Camberwell, napewno niczego nie chce z tej czesci, ani w strone Lewisham... Dlaczego az tam? Bo juz tam mieszkalam. Myslalam o Wimbledonie i tamtych rejonach. Chciala by zamknac sie w 1000F z CTax'em bez rachunkow. Zdecydowanie wolala bym typowe dzieline dla bialych, nieststy na centrum mnie nie stac, zreszta tam jest "zabyt tloczno", dlatego kieruje sie bardziej na brzegi. Pozatym czesto latam do Polski, wiec im blizej Lutton tym lepiej dla mnie.

Gość early shift
Zartwonisia z Ciebie, mieszkanie na wimbledonie w okolicy 1000 f z council taxem? hahah chyba jakie studio flat najwyzej, poza tym jakie to sa typowe dzielnice dla bialych? wymien mi chociaz kilka bo chyba w londynie takich brak no moze hampstead czy sloane square, poza tym im lepsza dzielnica tym wyzszy czynsz to z tym 1000f nic nie znajdziesz, nie pisze tego posta zeby ci dokopac czy cos w tym stylu, ale sama piszesz, ze masz malo czasu na szukanie, ale lepiej zejdz szybciej na ziemie i zmien poszukiwania, poludniowy londyn wcale nie jest zly, nie znam sie na okolicach blizej luton, moze harrow jedynie mi do glowy przychodzi

Znalazlam juz kilka takich mieszkan na Wimbledonie, i to nie sa zapuszczone dziury. Tez bylam zaskoczona. Moze to nie sam srodek Wimbledonu, ale bardzo blisko. ja wiem, ze nie stac mnie na dzielince gdzie mieszkaja tylko biali ale naprawde chce sie wyrwac stad, bo bardzo mi sie tu nie podoba i to nie dlatego, ze jestem rasistka, jestem poprostu mocno uprzedzona bo moj landlord jest murzynem, a w zasadzie murzynka. No i nie chce mieszkac w CC nawet jesli mialo by to byc mieszkanie prywatne. Teraz mieszkam, i juz mam trzy sciany zalane, bo z gory ludzia cieko przez tydzien i ja musialm dzwonic po ludziach z CC zeby ktos przyszedl i im to naprawil bo mi swiezo odmalowane sciany zalewaja. Oni nawet nie zareagowali, mieszkancy oczywiscie. Wiec zebralo sie ziarnko do zairnka i chce spadac stad jak najdalej. Nie mam wysokich wymagan, nie szukam palacu. Szukam normalnego zadbanego mieszkania bez grzyba i smierdzacych carpetow.

Gość bryk bryk
Skora sa takie kieszkania i to w dzielnicy, w ktorej chcesz zamieszkac to w czym problem? Na stronie ktora podalas widzialam conajmniej 15 mieszkan, napisalas do nich, dzwonilas? a moze warto sie przejechac do tej dzielnicy i tam pochodzic po agencjach. Dla chcacego nic trudnego

Gość o maj god o maj god
to moze szukaj w Watford, to niedaleko od Harrow, a dojazd na Luton bardzo dobry