Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wi82

czy mozna zbadac glowke dziecka?

Polecane posty

moj syn (13 miesiecy) ma od jakiegos czasu okropne zachowania. gdy zostaje sam wlozeczku lub czegos mu odmowie (nawet jakiegos drobiazgu) uderza glowa w co popadnie - sciana, terakota na podlodze, lozeczko, meble. jestem tym przerazona! dzis po kapieli walnal znow tylem glowy w terakote az zahuczalo. martwie sie o niego, czy nie zrobil sobie krzywdy. czy mozna go jakos zbadac, czy nie zrobil mu sie np krwiak w glowie? czy w ogole zglaszac sie z tym do pediatry? czy takie zachowanie dziecka jest normalne? wychodze z siebie doslownie. jestem na niego tak wsciekla i zarazem przerazona.

Gość doświadczonamama
Twój mały to złośnik, albo autystyk. Spróbuj panować nad jego atakami złości z odrzucaniem głowy do tyłu... w łazience podłogę pokryj gumową, grubszą matą, kiedy np. on tam jest... w pokoju miękki dywan. Niech się rzuca... a Ty nie patrz na niego, "nie zwracaj uwagi" sam przestanie.... Opcja nr 2, porozmawiaj z neurologiem, może ma jakieś neurologiczne problemy.

Gość guyyufyu
Zachowanie jest jak najzupełniej normalne. A ty musisz uważać. Czy coś się dotąd stało? Jak nie wymiotował, to raczej nie.

teraz spi, mam nadzieje, ze w nocy nic mu nie bedzie

A może zauważył,że takim zachowaniem coś uda się wymusić?I teraz kombinuje,a że jest mały,to nie zdaje sobie sprawy ...że zrobi sobie krzywdę...Czy nie zdarzyło się kiedyś,że coś chciał,a ty mu odmówiłaś,a gdy tak zrobił,to przerażona uległaś,żeby więcej tak nie robił?

Moje dziecko tez tak robiło,ale krótko i przeszło samo.Teraz czasem sie zdarzy,że czołem uderzy w szybe czy lustro,ale to juz bardziej niechcący.Mała ma w tej chwili 14 m-cy.

Gość a można zbadać ........
usg główki - o ile ciemiączko nie zarosło lub eeg główki .