Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam poratujcie mnie

Jak się szybko pozbyć pryszczy

Polecane posty

Nie mam jakiś starsznych kłopotów skórnych, generealnie mam bardzo ładną skórę ale np przed okresem wyskakuje mi kilka malutkich pryszczyków, w sumie ani one jakieś duże ani nic ale jest to taka mała wysypka jakby tzn z 5-6 np na policzku czerwonych krostek. No i akurat teraz takie mam, a mam miec randke! Blagam poratujcie co użyć żeby jak najszybciej one zeszły? Dzisiaj poszalałam jak nigdy zrobiłam peeleing, maseczke oczyszczajaco rozgrzewajaca, maseczke oczyszczajaca drozdzowa i teraz na te miejsca z pryszczami tez polozylam cienka warstwe tej maseczki drozdzowej. Mam nadzieje ze to mi nie zaszkodzi :( Ale ja nie wiem co robic a bardzo mi zalezy zeby sie tego cholerstwa pozbyc!

mam jeszcze wrzody na mózgu i grzyba na plecach!

Gość paulaaaa82
mi pomaga mydło siarkowe i krem siarkowy

nie mam takiego mydla :( Wyczytalam gdzies zeby pryszcze posmarowac na noc pasta do zebow to je wysuszy i zejda, ale to bylo o pryszczach takich normalnych duzych do wyciskania, czy na takie male krostki tez pomoze? Jak wogole nazywa sie ten rodzaj pryszczy? to jest wlasnie tradzik?

Gość kokolinka
zmień dietę. papka na pryszcze z firmy Jadwiga podobno ekstra wyżera. kup następnym razem plus jakąś maść ziołową przyspieszającą gojenie

no własnie byłam już jakiś czas temu u dermatologa to tez mi powiedziala ze to kwestia diety bo ogolnie skora jest ok, nie mam jakiejs tragicznej ale dosyc czesto zdarza mi sie jadac na miescie i pic napoje gazowane typu cola :(

gdzie moge kupic te pake Jadwigi

Gość kokolinka
w drogerii, jak kupowałam w aptece - chyba w jakiejś sieciówce typu superfarm.i koniecznie jakaś maść łagodząca np. nagietkowa. trochę słabsza ale niektórym działa jest maść cynkowa - groszowe sprawy, w każdej aptece dostaniesz. ale dieta najskuteczniejsza i poprawi Ci się nie tylko skóra. ja przeszłam na zdrowe jedzenie i mam spokój

poza pryszczami raz na jakis czas nie mam klopotow skornych, kurde ciazko tak calkiem zreztgnowac ze wszystkiego co nie zdrowe :( No ale w kwazdym razie chodzi mi o to jak sie SZYBKO pozbyc teraz, pozniej moge stosowac jakies zabezpieczacze kremowe itp caly czas ale tak na szybko? :(

a czy te robienie ciagle maseczki na pryszcze moze zaszkodzic? mam drozdzowa i wczoraj dwa razy posmarowalam nia tylko tam na policzku gdzie te pryszcze i dzisiaj chce znowu takie cos powtarzac w ciagu dnia, tylko na te pryszce klasc