Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

782651

Płeć dziecka

Polecane posty

Bylam na usg ktore trwalo moze z 3 minuty... Lekarz tylko powiedzial ze glowka dziecka jest taka jak na 30 tc, a ja jestem w 29. Gdy zapytalam o plec dziecka powiedzial, ze nie powie poniewaz dziecko podkurczylo nozki... dodam jeszcze ze na poczatku kazdej wizyty pyta mnie czy rozmawialismy juz o USG 4D... Moje pytanie: Czy to mozliwe ze jak dziecko podkurczy nozki to nie zobaczy plci dziecka lekarz?

Gość ma.ma89
nie wiem czy jak przykurczy nóżki to ograniczy widoczność, ale na pewno może się jakoś tak obrócić, że nie będzie widoczne. Ale skoro ciągle pyta czy rozmawialiście o 4d to zapewne celowo Ci nie mówi, żeby naciągnąć Cię na 4d. Choć te USG najlepiej wykonywać ok 23tyg- wtedy dziecko jest na tyle rozwinięte, że można wykluczyć ewentualne wady i na tyle małe, że dobrze wszystko widać. A po 30tyg to robi się jedynie dla Dopplera. Bynajmniej tak mi tłumaczyło dwóch ginekologów (doktor, która prowadziła moją ciąże nie wykonywała takiego USG więc byłam u innego)

Gość jak dziecko źle lezy
i sobie zasłania to lekarz nie zobaczy. Ale może po prostu nie chce zobaczyć. Idź do innego. Chyba, ze chcesz mieć niespodziankę.

Gość jak dziecko źle lezy
A USG 3 i 4d to żaden szał. Powiem Ci, ze na dobrym 2 d lepiej widac i wieksza radość dla patrzącego no bo pomiary to sie tylko w 2d wykonuje. Ja się dalam naciagnać i żałuję. 300 zl mnie to kosztowalo i kasa wydana w bloto. Moglabym za to coś dziecku kupić fajnego.

chciala bym wlasnie wiedziec :) a jesli chodze na nfz to moge isc do innego lekarza ktory takze przyjmuje na NFZ? bo ponoc sa tylko 3 usg darmowe... a za zdjecie usg placicie jesli chodzilyscie na NFZ? ode mnie chce 30 zl mimo ze jakos zdjec jest kiepska... wiec nie biore bo nic nie widac na nich prawie... :|