Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niekompatybilna

Ciąża? Prosze o pomoc !

Polecane posty

Gość Niekompatybilna

Witam was serdecznie. Mam 19 lat. Mam nadzieje, ze przeczytanie i postaracie się odpowiedzieć na moją wiadomość. Zacznę moja historie wraz z dniem 13 CZERWCA. Tego dnia uprawiałam sex z chłopakiem. Oczywiście z prezerwatywą do tego pogrubioną. Pękła nam. Prawie cała sperma wydobyła się po wyjęciu penisa z pochwy. Niewielka ilość mogła się dostać w pochwę. Po 24 godzinach zażyłam tabletkę poronną ESCAPELLE. Sex uprawiałam jeszcze 17 czerwca, wszystko poszło jak powinno sperma wyszła po zakończeniu stosunku znajdując sie w zbiorniczku w prezerwatywie. Po 6 dniach od wzięcia tabletki nastąpiło krwawienie od 21 do 26 czerwca (tyle zazwyczaj trwa moja miesiączka) , najprawdopodobniej miesiączka, lecz o 3 dni za wcześniej jak wynika z mojego nieco nieregularnego cyklu ( w lutym i marcu nie miałam okresu,). Mógł to być skutek uboczny zażycia tabletki, ale w co wątpię, bo piszą na ulotce, ze okres może się opóźnić nawet o 7 dni. Przez ten czas bardzo dużo się stresowałam i miałam duży wysiłek (biegałam i ćwiczyłam). Dnia 9 lipca wyjechałam do Grecji. Wiem, że poprzez zmianę klimatu cykl ulega rozregulowaniu. Lecz pojawił się 13 lipca ( w trakcie wyjazdu) do 17 lipca. Był strasznie skąpy. Tampon był po dniu zapełniony na czubku i po boczkach trochę. Bardzo mnie to zmartwiło, czy jest to wina klimatu ? Czy może ciąża? Kupiłam test. Wykonam go jutro z rana. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź, ale chodź w minimalnym stopniu sensowną.

jezu escapelle to nie jest tabletka poronna tylko zapobiegająca zapłodnieniu, to po pierwsze po drugie wszystkie twoje problemy z miesiączką, to że było za wcześnie krwawienie, to że dostałaśgo na wyjeździe - wszystko to z pewnością ma związek z zażytą tabletką "po" (bo to ogromna dawka hormonów i mogą sie zdarzać takie zawirowania) oraz również z wyjazdem i zmianą klimatu moim zdaniem nie jesteś w ciązy bo miałaś obfite krwawienie, i w ulotce napisali, że okres MOŻE sie spóźnić, ale to tak wielka dawka hormonów, że masz rozwalone póki co wszystko wiec to co miałaś to mógł byc okres, albo tez krwawienie po tabletce "po" zrób jutro ten test, ale moim zdaniem wynik bedzie negatywny i w ciąży nie jestes

Gość Niekompatybilna
Bardzo, bardzo dziękuje za tak szybką odpowiedź! Tak, wiem, ze jest to tabletka "po", nazywam ją tak, więc dlatego mylnie napisałam. Bardzo mnie uspokoiłaś. Test już czeka. Od najmłodszych lat mam nieregularny okres. Jestem osobą bardzo nerwową i to ma wpływ na mój cykl. Świetne forum, będę zaglądać częściej :)