Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość extreem

Dlaczego wyjechaliście/ albo macie zamiar

Polecane posty

Gość byly emigrant M30 OGS
powiem Ci tylko tyle - wrocilem po 6-ciu latach dobrego zycia z UK do beznadziejnego w PL (nie pytaj dlaczego, sam nie wiem, to byla najwieksza glupota w moim zyciu). Tam urodzily sie nam dzieci (parka), nie zarabialismy wiele (kazdy po 1000 funtow na reke), zostawalo 500/mc. ale za te 500 mozna bylo niezle sie zabawic, gdzies pojechac, cos dzieciom pokazac, kupic. Pomysl ze zostaje CI 500 zl w polsce? co z tym zrobisz? 2 razy zatankujesz auto do pelna. NIE WRACAJCIE DO POLSKI!!! ja wroclem (10.04.2010, pamietna data, BOG ulitowal sie nad Polakami) i BARDZO tego ŻAŁUJEMY

ja się szykuję wyjechać w przyszłym roku tutaj jestem upodlona w kazdej dziedzinie zycia. wszędzie traktują mnie jak intruza. mam alimentow na dziecko 300 zł . na 12 letnie zdrowe dziecko!!!!! wniosłam o podwyzke,bo naprawdę nam cięzko to sędzia mi nic nie podniosła bo stwierdziła,ze ojciec dziecka ....nie ma pieniedzy ja mam chyba wziąć drugi etat i paśc na twarz. gardze tym bagnem. tu jest SYF

ja się szykuję wyjechać w przyszłym roku tutaj jestem upodlona w kazdej dziedzinie zycia. wszędzie traktują mnie jak intruza. mam alimentow na dziecko 300 zł . na 12 letnie zdrowe dziecko!!!!! wniosłam o podwyzke,bo naprawdę nam cięzko to sędzia mi nic nie podniosła bo stwierdziła,ze ojciec dziecka ....nie ma pieniedzy ja mam chyba wziąć drugi etat i paśc na twarz. gardze tym bagnem. tu jest SYF

Gość były emigrant M30 0GS
do pomidor z maslem - TAK , masz racje, tu w PL jest rzeczywiscie SYF pod kazdym wzgledem. Ale nie zrozumie tego nikt kto jeszcze nie wyjechal do zachodnich krajow, zeby spojrzec na blotko w ktorym Polacy z taką lubością się taplają. Trzeba wyjechać i zobaczyć to wszystko z zewnatrz. A wyglada to porażająco.... pomniki, powstania, katyn, wojna, smolensk, pis, kosciol, dupościsk.... zamiast tego co w uk: luz zycia, swoboda bycia, otwartosc ludzi, inne atrakcje zyciowe zamiast mszy(kazda niedziela) , rozanca (październik), roraty (grudzien), majowe (maj) i dobry BOG wiec co jeszcze. ps. co Polacy w Polsce maja najwiekszego na świecie? DUPOŚCISK i siermiężność życia

Gość njfdujeduenw
Wyjechalam i nie zaluje. zaczynalam od zera, a teraz po roku dorobilam sie juz tyle, na co w polsce musialabym pracowac 10 lat. szkoda tylko, ze rodzice mieszkaja od nas kawalek. sprowadzilam tu juz siostre z mezem i brata. bylam calkiem sama, a teraz rodzina sie tu do mnie zjezdza. nie zamierzamy nigdy wrocic, no chyba, ze wygramy w totka, i bedziemy milionerami, to wtedy wrocimy i bedziemy spokojnie zyc w polsce, inaczej nie ma mowy :P

Ale nie zrozumie tego nikt kto jeszcze nie wyjechal do zachodnich krajow, zeby spojrzec na blotko w ktorym Polacy z taką lubością się taplają. Trzeba wyjechać i zobaczyć to wszystko z zewnatrz. Dobrze napisane, niestety mam tak samo - przez jakiś czas mieszkałam w Holandii i po powrocie nie mogę sie odnależć, ale nikt mnie nie rozumie. Niby powinnam byc zadowolona, bo pracuje w zawodzie w "swoim" kraju, ale co z tego.. Wyzysk, niesprawiedliwość, praca na umowę zlecenie, mam już tego dość. Brak jakiejkolwiek wizji na przyszłość, jak sie nie ma znajomości albo bogatych rodziców. Żałuję, że wracałam, tutaj nic się nie zmienia i nie zanosi się, żeby miało sie zmienić. Tam wykonywałm pracę fizyczną, ale byłam traktowana adekwatnie do mojego podejścia do pracy. A tutaj? Ja tej zrypanej logiki nie pojmuje, dajesz z siebie wszystko, a nie masz z tego nic, zupełnie nic. Myslę, że poszukam jeszcze innej pracy do wiosny, wczesnej wiosny. Jeżeli nic lepszego się nie trafi, wyjadę i raczej płakać nie będę, bo nie mam nic do stracenia.

Wylecialam do meza kraju z nim i synem by tam zylo nam sie lepiej i materialnie i prywatnie.Byly na to szanse pod warunkiem ze sie zmieni,ale nie zmienil...jak uda mi sie wrocic do Kraju nigdy nie wroce!Ani do Niego ani do Armenii.

Gość Dziabongpolski
Ja wyjechalem nie tyle dla pieniedzy, co z powodow politycznych. W polsce jest brutalna i wulgarna policja. nie zycze komos, aby wpadl w jej rece. Zli politycy, ktorzy z powodu jednego terrorysty rozwalili caly kraj, a teraz nas afganczycy w anglii przesladuja jako mniejszosc. Wysoki Zus dla firm. I to, ze w polsce kosciol sie do polityki miesza. Ja jestem ewangelikiem i nie chce zyc w kraju w ktorym katolicy nie pozwalaja glosic prawdy i nas atakuja. Polacy to tez mafie zabijajace niewinnych biznesmenow oraz pelno tu pijakow, a ludziom brak kultury. Ja tylko chce zyc w spokojnym kraju i temu pojade do USA lub New Zelland.