Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barokowa Dama

Tematyczne wesele - co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość Barokowa Dama

Chcielibyście sobie urządzić tematyczne wesele? Myślałam na tym, czy takowego nie zrobić. Może w barokowym stylu, coś w ten deseń: http://indigoefd.eu/blog/wpis/w-barokowym-stylu-2 Każdy organizuje sobie takie tradycyjne, o czemu nie urządzić coś odmiennego. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Gość junkap
Bardzo ciekawy pomysł z tym tematycznym weselem, ale ja stawiam na tradycję.

Gość no akurat
z barokiem jakoś mi się to "barokowe" wesele wcale nie kojarzy. Chyba mam inne wyobrażenie o tej epoce. Nic tu na barok nie wygląda. Nawet para młoda bardziej zwykłych gości przypomina.

Ciekawa rzecz. My postawiliśmy na klasykę z kilkoma atrakcjami, ale jako gość chętnie wybrałabym się na taką imprezę. Pod warunkiem, że nie byłby to temat, który wymuszałby na mnie kupno albo wypożyczenie drogiego kostiumu, bo w mojej sytuacji finansowej musiałabym się zastanawiać, czy stać mnie i na drogi ubiór, i na stosowny prezent dla pary młodej.

Gość weselniczka sierpniowa
masakryczny pomysł - panna młoda wygląda okropnie w tym "barokowym" stroju - yyyyyyyyyy w ogole baroku to ja tam n ie widzę - a sesja - jakaś taka nieładna ;)

Gość weselniczka sierpniowa
w sumie inaczej - pomysł fajny, ale jego eralizacja przez przedstawiona pare mloda - nieudana :)

Dla mnie bez sensu,teraz każda jedna impreza typu Sylwester, Andrzejki i tym podobne musi być tematyczna, jak nie hawajska to lata dwudzieste albo coś innego. Wydaje mi sie, że wesele samo w sobie jest tematyczne i wystarczy :) Chyba że "tematyczność" wesela ma polegać tylko na ubiorze Pary Młodej i wystroju sali, tyle że wtedy to już nie impreza tematyczna.

Gość olatola1
ja jestem na nie. Sama uwielbiam tematyczne imprezy i przebieranki, ale wesele to nie ta okazja. Można zrobić tematyczne urodziny, sylwestra czy wieczór panieński. Ale to są imprezy na mniejszą liczbę osób, zwykle w podobnym wieku, przyjaciół. Nie wyobrażam sobie żebym miała wymuszać na weselnych gościach organizację odpowiedniego stroju. Co innego namówić koleżankę, żeby przebrała się np za gwiazdę rocka, a co innego starsza ciotka. A ideą tematycznych imprez jest to, by wszyscy się w nią zaangażowali, bo inaczej wygląda to żałośnie i jest bez sensu. A nawet gdyby organizator wesela zapewniał gościom stroje, to na 100 % część ludzi nie będzie chciała uczestniczyć w takich przebierankach.