Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FiolkaFiolka

Orgazm a zanik okresu

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Mam pytanie odnośnie powyższego tematu. To znaczy, czy wiecie może i czy możecie udzielić popartej jakimś faktem odpowiedzi czy silny orgazm na dzień poprzedzający domniemaną datę rozpoczęcia krwawienia może to krwawienie powstrzymać? Opowiem na konkretnej sytuacji. Wieczorem przytulaliśmy się z mężem, pieściliśmy, ale bez penetracji, tylko by osiągnąć szczytowanie. Orgazm był bardzo silny. Natomiast następnego dnia miało mi się rozpocząć krwawienie. Owszem, było coś, co można nazwać plamieniem przez może godzinę, a do dziś (odstęp 3 dni) nic. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli. Dodam, że nie ma to związku z Ciążą bo jest ona w tym jak i w poprzedzających kilku miesiącach niemożliwa praktycznie i teoretycznie.

Gość kejti86k
Hej, pewnie Cię tu zaraz wyśmieją, niestety. Ale - mam kilka pomysłów, jak wyjaśnić taką sytuację. 1) Może sobie coś uszkodziłaś (coś tam na dole), otarcie czy inne siakieś zadrapanie i przez chwilę krwawiłaś, 2) Często zdarza się tak, że stres, silne emocje oóźniają lub przyspieszają miesiączkę (rozregulowują cykl). Nie wiem, czy Twój orgazm do silnych emocji zaliczyć można - sama sobie na to pytanie odpowiedz ;) 3) Jeśli byłaś na wakacjach to tez mógł Ci się cykl rozregulować - u mnie to norma ;) 4) Nie ma rzeczy niemożliwych! Na opakowanich testów ciążowych jest adnotacja o tym, że badanie najlepiej jest wylkonywać w (bodajze) 3 dzień opóźnienia miesiączki. Co Ci szkodzi - zrób test, dla własnego spokoju.

Gość
cykl moze sie rozregulowac przez zmiane miejsca pobytu, diety, stres, silne emocje- np. to, ze martwisz sie brakiem okresu to wcale nie musi byc orgazm dodatkowo wbrew pozorom dni plodne to minus ok 3 plus ok 2 liczac dzien jajeczkowania, w sumie 5 dni oprocz tego przez petting tez mozna zajsc w ciaze jesli plemniki czy preejakulat znajduje sie w przedsionku pochwy przeniesiony przez palce czy penis orgazm zwieksza prawdopodobienstwo zajscia w ciaze bo tworzy sie tzw platforma orgazmowa- skurcz 2/3 dlugosci pochwy liczac od pzedsionka, co zapobiega wyplywaniu plemnikow Zrob test bediesz spokojniejsza jesli okres nie pojawi sie w ciagu 2 tygodni idz do gina