Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vska9843

Czy to sprawa dla dermatologa ?

Polecane posty

Gość vska9843

Podejrzewam u siebie trądzik na tle hormonolanym bo poza tym trądzikiem mam też nadmierne owłosienie czyli wygląda na to że mam za dużo testosteronu :/ Jutro umówiłam się do dermatologa i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, czy dermatolog jest w stanie wyleczyć trądzik na tle hormonalnym ? Czy on sobie z tym poradzi ? Czy może powinnam iść do endokrynologa ???

Gość bojajestemdziwna60696
dermatolodzy w Pl nic nie umieją

Gość hjuytre
robilas sobie test na poziom hormonow? jak nie to powiedz zeby dormatolog dala ci skierowanie,powinna tez sie na tym znac.moja kolezanka miala podobne problemy ale ja ginekolog z tego wyleczyl :)

Gość vska9843
a jeśli prywatny dermatolog daje skierowanie na badania to trzeba je wykonać płatnie, bo np. nie mogę iśc do swojego ośrodka z takim skierowaniem prawda ?

Gość vska9843
i mam jeszcze pytanie czy trzeba być na czczo kiedy pobiera się krew na hormony ?

Gość sdkjffkjk
Idz do ginekologa-endokrynologa, bo możesz miec zespół policystycznych jajników. Tez miałam problem z trądzikiem i hirsutyzmem (nadmierne owłosienie) i okazało sie ze mam PCOS

Gość vska9843
a czy PCSO wykrywa się na USG bo do ginekologa chodza od lat i nigdy nie słyszałam żebym miała PCSO. Już się zapisałam na wizytę do dermatologa na jutro więc nie chce odwoływać, ten trądzik zatruwa mi życiu i mam nadzieję że dermatolog coś na to poradzi mimo że to problem tak mi się wydaje hormonalny.

Gość vska9843
PCOS SORKI

Gość sdkjffkjk
Wychodzi na USG dopochwowym. Ja długo chodziłam do jednego lekarza i nic nigdy mi o tym nie powiedzial, dopiero jak poszłam do innego okazało sie że mam PCOS. Wysłał mnie na pare dni na badania na oddział ginekologiczno-endokrynologiczny i tam wynik sie potwierdził. Skąd jesteś? Dermatolog ci raczej nie pomoże. Nie będzie w stanie ustabilizowac ci hormonów

Gość sdkjffkjk
Moga to tez byc problemy z przysadka mózgową, konkretnie mikrogruczolak. ale lekarzem nie jestem, nie bedę cie straszyć, jedyna rada dokładnie się przebadac. Na oddziale poznałam wiele dziewczyn/ kobiet z podobnymi problemami

Gość vska9843
no to do jakiego lekarza w końcu iść :/ dermatologa ginekologa czy ginekologa endokrynologa ?

Gość sdkjffkjk
ginekologa-endokrynologa koniecznie. Jesli jesteś z Poznania lub okolic to mogę ci polecic paru dobrych lekarzy

Gość vska9843
Niestety jestem z drugiego końca Polski i w moim okolicach znaleźć ginekologa endokrynologa graniczy z cudem :/ szukam i jeszcze nikogo takiego nie znalazłam :/

Gość sdkjffkjk
Jak takigo nie znajdziesz to idz przynajmniej do dobrego endokrynologa, a jak bedziesz na kolejnej wizycie u gina to powiedz zeby zbadał cię pod katem PCOS