Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Kiedy wasze dziecko zrezygnowało z pieluch w nocy?

Polecane posty

Mój synek ma 2 lata. W dzień biega już bez pieluchy bo ładnie woła ale na popołudniową drzemkę i na noc muszę mu ją jeszcze zakładać. Stąd moje pytanie, ale tak szczerze: kiedy wasze dzieci przestały spać z pieluchą w nocy?

Gość kiwak28 15 15a
5lat

moja też od prawie 2 mies nie nosi w dzień pieluchy nawet na drzemkę... :D ale po nocy ma mokrą pieluchę, no ale zawsze na noc mleko pije....a waasze pija mleko na noc?

Mój też pije mleko na noc i coś mi się wydaje, że puki będzie pił to będzie sikał w nocy? Jak to było u was?

Gość pingwinnn
pieluchę w dzien odstawiłam jak mała miała 2,2 :) na noc zakładałam dużo dłuzej, bo dopiero jak miała 2,8 mcy to zdjełam... ale też długo miała mokrą w nocy, a potem jak już malutko robiła to zaczęłam tłumaczyć i wysadzać w nocy, ale to trwało moze z jakiś miesiac ze 2 razy w nocy wysadzałam, potem krótko raz a i tak niepotrzebnie, bo szybko się okazało ze super wytrzymuje ;) i też do tej pory je mleko na noc :)

No ale miała bym go budzić w nocy kiedy śpi? On pewnie sika nieświadomie bo przesypia całą noc.

Gość ijabuba
W nocy jak miał 4 lata, w dzien jak miał 3 :) bez spinania i , ze "musi ':)

Gość vergcfxdwzs
moja miała ok 3 lat, wiem że 1 rok wcześniej przestała sikać w dzień.

Gość 2 latka i nie zakladalam
juz pieluch, do spania tez nie.

Gość moja ma 2lata i 5mcy
w maju zrezygnowalismy z pieluch na dzien - nauczyla sie w 2dni, po miesiacu wieczorem jak siedziala w łóżeczku - to powiedziala ze nie chce pieluchy, bo jej niewygodnie i od tego czasu przestalismy jej zakladac - 4 razy miala wpadkę, więc i tak ekstra :)

moja pieje i wieczorem robi siusiu przed mlekiem.

Gość alibabababababaa
"robi siusiu" a musisz to pisac z takim seksulanym podtekstem? nie mozesz napisac poprostu siku tylko takie zboczone siusiu :O

z chlopcami jest ciezej moj przestal sikac jak mial 2-2,5 roku, ale w nocy robil tak do 2 lata i 10 mc. 2 miesiace juz nie sikal w nocy, poszedl do przedszkola (3 lata i 1 mc) i nagle jakby sie cofnal do tylu, zaczal sikac w nocy, za boga nie dalo sie wrócić do poprzedniego stanu... az po 2 tygodniach osikanych poscieli zalozylam mu pieluche i sikal jeszcze w nia przez ok 3 miesiace. pozniej zorientowalam sie ze pieluchy sa czasem suche (nie zaqwsze) i od nowa tlumaczenie, mowienie ze jak bedzie chcial siku w nocy to ma przyjsc - no i na dobre sie skonczylo.

a co do wysikiwania dziecko w nocy to tez maz go zanosil do ubikacji i wysikiwal tak ok 12 w nocy - zawsze prze pierwszy miesiac do dwóch - nawet jak dziecko jest polprzytomne to i tak wie ze sika do ubikacji, a jak bedzie mialo przez dluzszy czas sucho i nagle sie zleje w nocy to poczuje jakie to nie przyjemne i nie powinno byc incydentów. czasami tez mowilam mu ze zalozymy ieluche na noc jak dzidziusiom - i tez dzialalo

moja od 20 msca życia chodziłą bez pieluchy. na noc jej zakładałam jeszcze pare miesięcy. ale raczej z mojej winy :P tzn bałam sie zdjać ;) pieluche na noc zdjełam jej jak miała 2,5 roku chociaz juz 2-3 mies wczesniej budziła się z suchą ;)

Gość pingwinnn
ja wysadzalam małą około połnocy ( zanim sama kladłam się spać), a potem około 4 w nocy... nie budziła sie tylko robiła przez sen.... ja zawsze jak zakwiliła mowiłam że zrobimy siusiu ;) dlaczego siusiu jest bardziej zboczone od siku to nie wiem ;) wracając do tematu, wysadzanie trwało miesiąc, moze połtora, ostatnie to już raz wysadzałam w zaleznosci jak się obudziłam ;) córcia nigdy nie miała wpadki ;)

że co z tym siusiu - do Małej też mówię idziemy siusiu lub do toalety - a nie siku. I potem w przedszkolu - Paniiii chce sikuuuu! No to tylko alibabki dzieci tak wołają:P