Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adrianna_26

makijaż

Polecane posty

Witam, Chciałabym poradzić się jaki będzie odpowiedni makijaż do szkoły, czy na jakieś dyskoteki, wyjścia, itp. ( jaka kredka, tusz puder, itp.) Teraz będę szła do ostatniej klasy gimnazjum (15 lat, równo za tydzień :), Mam długie brązowe włosy, prawie do pasa z grzywką, nie mam większych problemów z cerą, oczy szaro- zielone, nos rzymski, zaś dolna warga nienaturalnie większa do górnej ( nie jest to jakiś szkaradny mankament, ale gdy ludzie mnie rysują, czy to karykatury, czy coś, zwracają na to uwagę. Sama w życiu bym się nie domyśliła). Zaczęłam się malować hm.. jak na moje pokolenie, no co tu dużo mówić- późno, bo zaczynałam gimnazjum. Zaczęłam używać wtedy tylko korektora i pudru. Potem postawiłam na naturalność i założyłam, że młodośc mnie zdobi, więc miałam około roczną przerwę. Zaczęłam ponownie w drugiej klasie, a to już był podkład i sporadycznie puder. Tuszu używałam rzadko (dyskoteka, uroczystość, albo kiedy mi się chciało po prostu odwalić dla siebie samej :P )

Gość gość
Ja studiuję, ale też się codziennie maluje, ale ja wolę kosmetyki takie nie aż mocno drogie, kupuję często w Auchanie kosmetyki z tej marki https://www.miyomakeup.com/pl/twarz one są tez bardzo fajne, bardzo mi się podobają, używam i podkładu i tuszu do rzęs z tej serii. Na prawdę spoko.