Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona 17.....:(

Trądzik na plecach jak się go pozbyć ?

Polecane posty

Mam problem mam trądzik na plecach znaczy tylko na łopatkach i chcę się go pozbyć jaki jest dobry lek bez recepty ? Żeby się w dwa tygodnie pozbyć ponieważ jadę na wakacje nad morze czarne i wstyd mi będzie z takim trądzikiem nie ma dużo krostek ale kilka jest ; (

Gość jupiiiiii
ja też mam ten problem tylko że ja mam jeszcze na dekolcie więc też się przyłączam i czekam na odpowiedzi

Też sie dołączam do zapytania, moze nie mam zmian stricte tradzikowych, bo tradziku jako takiego nigdy nie miałam, ale mam troche krostek, czasami robia się ropne... Na razie smaruje codziennie na noc maścią Benzacne... tak trochę pomaga. I raz w tyg peeling + masaż szorstka gąbką..

Ja poczytałam dużo postów o leku Afrodyta Adonis podobno bardzo dobry na krosty na plecach na twarz gorzej ale na plecy podobno jest super i za niską cenę dzisiaj pójdę kupić może się uda bez recepty :)

Gość to naucz dzieci szacunku
heh ja miałam odkąd pamietam tzn od 11-12 roku zycia. zniknął mi dopiero jak miałam 18 lat. wiecie jak? opaliłam plecy az mi skóra zlaziła, bable itp oparzenie. Od tej pory ani syfa. Twarz tez zaczelam opalac i tez mam malutko juz pryszczy, 1-2 na brodzie (mam 22 lata)

Ja spróbuje z tym lekiem co wyżej wymieniłam

Ja po opalaniu tez mam zawsze ładniejsza cerę :) ale problem powraca niestety..

Najprościej udać się do dermatologa. Bo domowymi sposobami to można sobie nieraz nieświadomie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Grunt to zdiagnozować przyczyny, a nie leczyć na chybił/trafił.

Gość mamamłodej
myć, dzieciaki, myć! Moja córka w waszym wieku ma ten sam problem. Wkurzyłam sie w końcu i sama zaczęłam jej szorować plecy i niemal zmuszać :) do ich opalania. Myć kilkakrotnie w ciągu dnia- plecy i buzię też :). Akurat buzię też jej "wyleczyłam" zwykłą wodą. Jeśli są duże problemy to oczywiście lekarz. Pozdrawiam Was!

Kupiłam wczoraj ten lek co wyżej napisałam i wczoraj wieczorem sobie nasmarowałam i dzisiaj rano i już widzę efekty polecam go :)

Moja siostra miałą trądzik i stosowała Epiduo pomógł jej więc może i tobie pomoże. Powodzenia :)

Gość gość
Też miałam problemy z trądzikiem. Obrzydził mi moje nastoletnie życie. poszłam do dermatologa zapisał mi antybiotyk doustny Tetralysal i Aknemycin plus płyn, antybiotyk do stosowania na skórę. Aknemycin mi pomógł ale był dość drogi ponad 50zł za 15ml ale tertalysalu nie polecam powoduje próchnicę zębów i ogólnie jest po nim złe samopoczucie.dopiero tbletki antykoncepcyjne mi pomogły.