Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Margaretka-21

Czy są tu jakieś "ciężarówki" z Wrocławia?

Polecane posty

Gość Kasia22.....
hej :) ja z Wrocławia jestem - termin mam na 25 września :)

Gość Miraculum5
Ja też :D Rodzę w listopadzie:)

Gość Kasia22.....
a il macie lat dziewczyny ?? :)

Gość Miraculum5
Ja mam 23:) Martva, nie nauczyła Cię mama, że jak temat Cię nie interesuje/nie dotyczy to się siedzi cicho?

Gość Kasia22.....
no ja 22 lata, a autorka tematu podejrzewam, że 21 :P ?? a w jakiej dzielnicy ?

Kasia22......, Miraculum5 witajcie :) No ja mam 21 :) Dokładniej jestem spod Wrocławia, ale mój lekarz pracuje we Wrocławiu i tu też chciałam rodzić, chociaż bliżej mi do Oławy, ale tyle się naczytałam o tej Borowskiej niefajnych opinii, że już sama nie wiem :P A wy? macie już jakieś preferencje?

Gość ewfqewfqf
ciężarówki to ciekawe ja byłam w ciazy ale tak bym sie nie nazwała :|

Chyba chodziłaś pod kloszem w tej ciąży, nie oglądając telewizji i nie włączając komputera, albo po prostu rodziłaś 30 lat temu. Inaczej wiedziałabyś, że to jest określenie tak samo popularne jaki i ciężarna a przede wszystkim z odrobiną humoru.

Gość zarowno rossmanowskie
o jezzzu! ciezarowki... gdzyby mnie ktos tak nazwal jak bylam w ciazy to bym leb urwala. Autorko nie mozesz napisac ciezarne albo kobiety w ciazy??? Musisz sie tak beznadziejnie opisywac???

Gość zarowno rossmanowskie
dla mnie to oreslenie kjest zenujace i glupie a nie smieszne. :P

Nie drogie koleżanki. Trochę humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Jak się którejś nie podoba to nikt nikogo tu nie trzyma :)

Gość Kasia22.....
ja zdecydowalam się na Kamieńskiego i z resztą najbliżej mam do tego szpitala

że się wtrącę....Byłam ciężarną z Wrocławia i miałam tę nieprzyjemność byc w szpitalu na Borowskiej i Brochowie-nie polecam, podejście w obu szpitalach jak do zwierzęcia, nie jak do człowieka :/ miałam rodzić w Trzebnicy, ale w rezultacie wylądowałam w Zgorzelcu ;)

Gość Gosiaczkowo
Margaretka-21 jeśli masz do Oławy bliżej to jedź bez zastanowienia :) jestem z Marcinkowic, tutaj wszystkie panie zachwycone Oławą :) pojechałam i było bardzo ok. Pierwsze dziecko rodziłam na Brochowie, w międzyczasie była dyrekcyjna. Oława w porównaniu z wrocławskimi szpitalami to raj ;) Mało rodzących, ja byłam jedyną, więc dwie położne się mną zajmowały. Korzystałam z worka sako, drabinek, parłam na tym śmiesznym krzesełku. Nie zmuszali do leżenia. Na poporodowym położne pomocne, same ciągle wypytywały, czy wszystko ok, czy pomóc. Nie ma rygoru karmienia piersią. Byłam w szoku i teraz wszystkim polecam

Gość Gosiaczkowo
minusem są lekarze a raczej lekarki, średnio delikatne, ale całe szczęście badały mnie tylko po razie. Podobno panowie są dużo delikatniejsi. No i odwiedziny na osobnej sali, ale z drugiej strony tabuny gości nie wchodzą do pokoi

Gosiaczkowo właśnie tych lekarek się obawiam, bo są okropne :( O ile ordynator to super gość to cała reszta z którą miałam do czynienia to kompletna porażka :( Na Borowskiej jest o tyle fajnie, że za poród rodzinny nie płacisz i za znieczulenie też nie płacisz bo szpital przyłączył się do tej akcji rodzić bez bólu czy jakoś tak. No i przede wszystkim oddział neonatologii na wysokim poziomie w razie czego gdzie w Oławie jest on ona bardzo niskim poziomie :(

Gość fwefwfwefewff
Nie Margaretko-21 nie rodziłam 30 lat temu tylko 9 miesiecy temu i nie pod zadnym kloszem .Poprostu to jest żałosne określenie a nie śmieszne jak mozna tak kogoś nazwać a tym bardziej samego siebie ?:| Kobieta w ciązy to jest błogosławiony stan a nie nazywać ją ciężarówką ...straszne:)

Gość Joanna_83
Dziewczyny jak najdalej od borowskiej czyli dawnej dyrekcyjnej. Moja przyjaciółka straciła dziecko leżała na patologii ponad miesiąc, zgłaszała skurcze, bóle i nie reagowali., Nie podali leków i urodziła w 25tc, dziecko zmarło tego samego dnia. Nawet ostatnio był tam przypadek śmierci bliźniąt, co kilka miesięcy doniesienia o ko,lejnych błędach. W innych szpitalach tego nei ma. Neonatologia rzeczywiście najlepsza we wrocłąwiu, nawet jak rodzisz na kamie,ńskiego cvzy brochowie i jest coś nie tak z dzieckiem to przewożą na borowska. Ja wiele dobrych opinii słyszałam o trzebnicy oławie i wałbrzychu. Pozdrawiam

Gość Joanna_83
Dziewczyny jak najdalej od borowskiej czyli dawnej dyrekcyjnej. Moja przyjaciółka straciła dziecko leżała na patologii ponad miesiąc, zgłaszała skurcze, bóle i nie reagowali., Nie podali leków i urodziła w 25tc, dziecko zmarło tego samego dnia. Nawet ostatnio był tam przypadek śmierci bliźniąt, co kilka miesięcy doniesienia o ko,lejnych błędach. W innych szpitalach tego nei ma. Neonatologia rzeczywiście najlepsza we wrocłąwiu, nawet jak rodzisz na kamie,ńskiego cvzy brochowie i jest coś nie tak z dzieckiem to przewożą na borowska. Ja wiele dobrych opinii słyszałam o trzebnicy oławie i wałbrzychu. Pozdrawiam

Gość Joanna_83

fwefwfwefewff nikt tu nikogo nie obraża. Ciężko iść przez życie bez odrobiny humoru. Jakoś nie wydaje mi się, żeby któraś z dziewczyn była urażona tym określeniem. Trzeba mieć troszeczkę dystansu do pewnych rzeczy i nie kwestionuję tutaj tego, że ciąża jest stanem błogosławionym-wręcz przeciwnie.

fwefwfwefewff nikt tu nikogo nie obraża. Ciężko iść przez życie bez odrobiny humoru. Jakoś nie wydaje mi się, żeby któraś z dziewczyn była urażona tym określeniem. Trzeba mieć troszeczkę dystansu do pewnych rzeczy i nie kwestionuję tutaj tego, że ciąża jest stanem błogosławionym-wręcz przeciwnie.

Gość ffuifififififwf
no dobrze ty bądz ciężarówką ja byłam kobietą w ciązy :) i zrozum ciężarówko to naprawde nie jest śmieszne ani też obraźliwe poprostu nie ładne i'' nie smaczne ''.Wile kobiet ma kompleksy w ciązy z powodu przytycia i jak byś powiedziała do nich ciężarówki mysle ze nie zbyt dobrze by sie z tym czuły tak samo jak matki długo wyczekujące ciazy i starające sie tez raczej nie chca być cieżarówkami :)

Gość Miraculum5
Ja jestem z samego serca Wrocławia:) Chcę rodzić w szpitalu AM na Borowskiej, bo stamtąd jest moja p. doktor:)

Miraculum5 mój lekarz też tam pracuje i wiem, że znieczulenie jest tam bezpłatne i warunki fajne ale opinie ten oddział ma straszne i sama nie wiem :(

Gość laura189
To i ja się dołączę, też jestem z wrocka i termin mam na drugą polowę września (doliczyć się tego wszystkiego jakoś nie mogę) a rodzić chcę na kamieńskiego, dużo pozytywnych opini słyszałam i w porównaniu do innych "naszych" szpitali jeszcze jest w miarę.

Gość jezuuuuuuuuuu
Witajcie :) Rodziłam w marcu na Borowskiej, wcześniej leżałam na patologii na Dyrekcyjnej, bo groził mi przedwczesny poród. Napiszę tak, mały koszmar(mam porównanie z Kamieńskiego). Radzę tam rodzić tylko tym, które mają w jakikolwiek zagrożoną ciążę, bo rzeczywiście neonantologia jest na najwyższym poziomie. Jeśli dziecku nic nie grozi uciekać jak najdalej: rzeźnia, brak poszanowania intymności, zero pomocy, chamstwo, burdel. Mimo że byłam pacjentką ordynatora, dla nich to nic nie znaczy. Dwa lata wcześniej rodziłam na Kamieńskiego i może nie było super, ale zdecydowanie dużo lepiej. Wrocław to ogólnie porażka. Szybkich porodów życzę