Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mama

Pieluchy z rossmana

Polecane posty

Dobre sa???? Jakich uzywacie? Co mozecie polecic?

Gość basiiunia23
Polecam ! Ja ich używam i są lepsze od tych drogich pampersów. 👄 Pozdrawiam 🌼

Nikt wiecej ich nie uzywa???????

Gość Freegirl
ja używam:) są lepsze niż oryginalne pampersy, takie moje zdanie. Babydream są super

Ale chyba Dada z biedronki lepsze,cieńsze,a lepiej chłoną,taki jest moje zdanie:)

Gość Gosiaczkowo
dla mnie rosmannowskie porównywalne do pampersów, a dada musiałam częściej wymieniać, bo jednak szybciej się pompowały

Gość mamamam26
dady sa super ale maja żelowy wkład - babydream sa tez super - ciut grubsze ale niemaja tego zelu

Jak dla mnie i jedne i drugie to paskudztwo, przetestowane ale nie używamy. Z tych tańszych sprawdzily się u nas gaga z tesco, plusem jest ze mozna kupic 2szt i wypróbowac czy pasuja a nie tak jak dady, że cała pake trzeba kupowac. Choc z tego co pamietam te rosmanowskie tez maja po 2szt. A czy ktoś używał dla malucha tych "lidlowskich"?

Gość Gosiaczkowo
kasiula86 ja używałam lidlowskie i jak dla mnie to jednak lepsze są rossmannowskie. Z kolei sąsiadka woli lidlowskie

Gość zarowno rossmanowskie
jak i dada sa do dupy. Nie wiem jak mozna je porownywac do oryginalnych pampersow ktore sa cieniutkie, super chlona i sa wygodne dla dziecka.

Gość Gosiaczkowo
zarowno rossmanowskie- a tak można porównywać, że są tak samo chłonne, wygodne. Dla mnie najważniejsze było to, że pampersy mojemu dziecku ciągle przeciekały a rossmanowskie nie

Gość Miraculum5
A ile miesięcznie wydajecie na pieluchy? Ja nieługo rodzę i zastanawiam się czy nie zacząć już kupować, zeby rozłożyć wydatki... I w ogóle tetry nie za bardzo chcę, bo niewiele mi się wydaje oszczędzę, bo trzeba je wyprać, wygotować, uprasować, czasu mi zabierze więcej, ale pampersy jednorazowe.... Napiszcie ile wydajecie i skąd je kupujecie dokładnie

no nie wiedziałam ze matki uzywają pieluch :p chyba nie słuzą waszemu dziecku a nie wam ! poza tym trzeba wypróbowac na dziecku bo kazde jest inne jednemu beda odpowiadac inne dostanie podrażnień !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dodaj nowy tematt
Przetestowałam dużo pieluch, do dzisiaj pluję sobie w brodę, że tak długo używałam oryginalnych Pampersów - szkoda kasy, mając na uwadze fakt, że mam bliźniaki. Rossmanowskie są ok, ale często wkład się zbryla i po przesikaniu (w nocy) na tyłku pojawiają się granulki wilgoci, ciężko je usunąć. Cena dobra, ale daleko mam do Rossmana i mi się nie kalkuluje, dlatego... przez długi czas używaliśmy Toujoursów z Lidla, byłam bardzo zadowolona, ale jednak są sztywne i... wygrały biedronkowe Dada - są najlepsze.

Gość dodaj nowy tematt
Miraculum5 nie kupuj na zapas, dziecko szybko rośnie i rozmiarówki mogą nie pasować, szkoda pieniędzy. Paczka pieluch Dada kosztuje niecałe 27 zł i zależnie od rozmiaru ilość pampersów jest różna. (np. rozmiar 4 to 54 szt. ale im mniejszy, tym więcej pieluch w paczce). Możesz śmiało je kupować, oczywiście najpierw wypróbuj odnośnie uczulenia. Ale ja mam dwoje alergików i nie ma nic, żadnego problemu. Jeśli nie masz dużych funduszy, od razu kieruj się do Biedro - nie dawaj się na oryginalne Pampersy. Na początku dużo ich zmieniasz i liczy się głównie ilość a nie jakość, chociaż biedronkowym nie można NIC zarzucić. Jestem mamą bliźniaków, ale odkąd przerzuciłam się na Dady (wcześniej Toujoursy i Babydreamy w podobnej cenie co Dady) nie czuję, że wydaję kasę na pieluchy. Moje dzieci zużywają ok 6 paczek pieluch miesięcznie, jedno dziecko zużyje ich mniej (chociaż na początku wiadomo, trzeba częściej zmieniać). Musisz liczyć mniej więcej 6-8 szt. na dzień.

Gość Gosiaczkowo
dodaj nowy tematt bardzo dobrze piszesz. Na początku to nawet 10 pieluch dziennie schodzi. Ja nie kupowałabym nic na zapas, a wypróbowała jedne i ewentualnie dokupiła. U nas pampersy przeciekały przez nogawki, a od huggisów miał wysypkę. Wypróbowałam z rossmanna, lidla, biedronki i było ok. Każde dziecko jest inne i najlepiej dobierać indywidualnie

Gość pieluchy z rossmanna oraz bied
Gosiaczkowo, ja długo używałam oryginalnych Pampersów, bo mi się wydawało, że skoro drogie to najlepsze. A to nieprawda. Huggiesy też przetestowałam, były ok, ale u moich dzieci akurat kupa wychodziła plecami i podrażniały "boczki", przy chodzeniu czy raczkowaniu pachwiny były całe czerwone. Ja mówię tak: jak ktoś ma Lidla pod bokiem, niech kupi Toujoursy i będzie zadowolony i z ceny i z pieluchy, chociaż w porównaniu z Dada są sztywniejsze - ale o tym dowiedziałam się dopiero, jak wypróbowałam przypadkowo Dady. Kiedyś na Dadach się przejechałam, jak jeszcze były te stare, niebiesko-białe z rybami, były okropne. I nawet nie wiedziałam, że się zmieniły na premium i są świetne, dopiero siostra mi podpowiedziała. Jak ktoś mieszka blisko Biedronki czy specjalnie robi tam zakupy, niech kupi Dady. Tak samo Rossmann, dla mnie nie ma dużej różnicy w jakości, chociaż te kulki zbrylające to duży minus. Jak masz dobrze dopasowany rozmiar, kupa nie przeleci, do tego są chłonne, miękkie i np. u moich chłopaków trzymają całą noc bez żadnej wpadki. Co jest fajne w Biedronce, to możliwość kupna małych pampersów bodajże 2-4 kg i tam chyba jest 24 szt. w cenie 12,99. Nie trzeba kupować dużej paki i zużyć te małe rozmiary, maluch szybko rośnie a tak chociaż będą dopasowane na pierwsze dni. Jak dla mnie, super.

Gość Gosiaczkowo
w takim razie wypróbuję jeszcze raz biedronkowe :) kiedyś kupiłam, ale wydawały mi się ciągle przepełnione i częściej zmieniałam. Wydaje mi się, że może złe kupiłam skoro są różne rodzaje?

Gość pieluchy z rossmanna oraz bied
Kiedyś były inne Dady, zanim Biedronkę przejęła francuska (?) firma i poprawili jakość produktów, teraz stare Dady noszą nazwę Dada Premium - zmieniło się opakowanie oraz sama pieluszka, bo w niczym nie przypomina tego, co było wcześniej. A te stare wycofali z produkcji, więc do wyboru jest tylko jeden rodzaj Dady :) W Biedronce można jeszcze dostać Fitti, ale ponoć są tragiczne i lepiej ich nie ruszać w ogóle.

Gość kakakakakka
Z rossmana baby dream są najlepsze! Sto razy lepsze od pampersów pampersa