Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobija mnie juz ta grzycica

jestem w 32tc niedawno wyleczylam infekcje grzybicza a ona znow powrocila

Polecane posty

co jakis czas ja mam juz nie mam sil :( lekarz przepisuje mi leki 6szt tabletek za 38zl pimafucin niby szybko wyleczy ale kurde nie mam tyle kasy zeby wydawac na leki,sa jakies domowe sposoby

ja używam Multigyn Actigel - tubka kosztuje 50 zł, ale jest bardzo wydajna zwłaszcza ze w ciągu cyklu używam jej profilaktycznie 2-3 razy, a ma taką fajną strzykawkę i aplikujesz sobie niewielką ilość żelu. Oprócz tego Tantum Rosa - irygacje i od czasu do czasu robię sobie "zastrzyk" z jogurtu naturalnego - kupiłam taką dużą strzykawkę, tzw żanetę, napełniam ją jogurtem (najlepszy danone bez cukru) tylko nie zimnym!!! i jakoś nieźle się mam. Jak coś się dzieję to mam w zapasie Clotrimazol w globulkach. Lekarz mi kazał profilaktycznie raz w tygodniu sobie aplikować taką globulkę, chyba ze seks był ostry, to wtedy po seksie ;)

Gość dla pewności możesz
a nie masz tak czasem nadżerki?

aha ten clotrimazol mam nawet w kremie ale wydaje mi sie jkaby nic nie pomagal:( posmaruje sobie wejscie do pochwy i okolice tam gdzie czewrone i swedzi piecze tak jakby nic nie pomagal jak robilam cytologie jakies 2 lata temu to wykazalo 2 stopien a teraz to nie wiem jak z ta nakzerka

Gość dla pewności możesz
pytam o nadżerkę bo też miałam z grzybicą problem a po wyleczeniu nadżerki wszystko zniknęło. Ja co prawda przed ciążą ale na grzybicę dostałam globulki clotrimazolum. Krem dziala tylko zewnętrznie a problem jest w pochwie. Skoro grzyb tak szybko wraca to znak że przepisany lek nie działa tak jak trzeba. powiedz o tym lekarzowi.

krem to krem, a globulki to globulki, jest różnica Do tego mój znajomy ginekolog powiedział że jak się bierze dopochwowo różne takie rzeczy, to należałoby potem zrobić irygację, bo nigdy nie jest tak że cały ten twaróg (sorry za brutalność) wypłynie samoistnie, zawsze coś na ściankach pochwy zostanie a ja miałam kiedyś nadżerkę, wyleczona dawno a grzybicza paskuda wraca co jakiś czas dobrze też brać doustnie coś, np Fluconazol, Flumycon itp

siostra dalami tabletki dopochwowe CLOTRIMAZOLUM GSK moge je normalnie brac? ja strasznie peiklo w srodku ale nie wiem jak stosowac,ile razy dziennie